pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos Krūtinėlės Baltymų Kiekis - Kiek Baltymų Yra Vistienos Krūtinėlėje?

Kepta citrininė vištiena

Ši kepta citrininė vištiena yra citrusinė, sultinga ir puikus pagrindinis patiekalas, tinkantis bet kurią savaitės naktį. Marinuokite citrininę vištieną mažiausiai 2 valandas ir tada kepkite krūtinėlę marinate. Būtinai pasilikite šiek tiek padažo patiekimui! Patiekite keptą citrininę vištieną su:

Kaip kepti vištienos krūtinėlę orkaitėje – 3 žingsniai

Du pagrindiniai būdai, kaip pagardinti orkaitėje keptas vištienos krūtinėlėmis, yra sausi įtrynimai ir marinatai. Jūs, vaikinai, esate visiškai apsėsti mūsų 6 vištienos marinatų receptų įrašo, todėl buvo pagaminti 6 šiame įraše esantys keptos vištienos krūtinėlės receptai. Toliau išskaidykime abu metodus.

  • Sausi trinaduokite vištienos krūtinėlės skonio užpilą kitu būdu. Vištienos sausainiai įtrynimai ir vištienos prieskoniai tikrai suteikia jūsų vištienos išorės skonio, o skonis paprastai yra gana stiprus. Sausas trynimas gali padėti suteikti tekstūros ir kartais net plutos!
  • Marinataiiš esmės yra kaip skonio vonia vištienos krūtinėlėms, paprastai gaminamoms iš aliejaus, prieskonių, citrusinių vaisių ir kitų skonių. Marinatai užpila visą vištienos krūtinėlę, paliekant ją drėgną ir sultingą. Marinuokite vištieną mažiausiai 30 minučių arba, kad rezultatai būtų geriausi, 2–4 valandas.

Siūlome naudoti maždaug 1/2 puodelio marinato 1–1,5 svaro. vištienos krūtinėlių.

Vienam kilogramui vištienos krūtinėlės naudokite 1–3 šaukštus sauso įtrinimo. Vienas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra druskos kiekis sausame įtrynime. Per daug druskos niekada nėra gerai.

Daugiau skonio idėjų!

Trūksta laiko ir ingredientų? Užsukite į parduotuvę ir nusipirkite parduotuvėje įsigytą salotų padažą, pavyzdžiui, itališką ar prancūzišką, ir naudokite jį kaip marinatą orkaitėje keptoms vištienos krūtinėlėms!

Kepkite 1 svarą vištienos krūtinėlės 375ºF temperatūroje 20–25 minutes. Jūs žinote, kad jūsų vištiena baigta, kai vidinė temperatūra yra nuo 160 ºF iki 165 ºF.

Moksliškiausias būdas sužinoti, ar jūsų vištienos krūtinėlė yra paruošta, yra naudoti mėsos termometrą. Įkiškite termometrą iki pusės storiausios vištienos krūtinėlės dalies ir išmatuokite temperatūrą. Jis turėtų matuoti bent 160ºF–165ºF. kad būtų saugu valgyti. (USDA)

Nėra mėsos termometro? Jūsų vištienos krūtinėlė turi būti balta ir tvirta liesti. Rekomenduojame perpjauti storiausią krūties vietą ir paspausti ją pirštu.

11 maisto produktų, kuriuose yra daugiau baltymų nei kiaušinyje

1. Kaulų sultinys

Kaulų sultinys, kuriame gausu maždaug 20 gramų baltymų vienoje porcijoje, yra puikus priedas prie daug baltymų turinčios dietos. Be baltymų, šiame supermaiste yra daug kolageno, gliukozamino ir chondroitino, kurie yra svarbūs siekiant optimizuoti sąnarių sveikatą.

2. Laukinė sugauta lašiša

Lašiša yra puikus baltymų šaltinis ir vienoje trijų uncijų porcijoje yra daugiau nei 21 gramas. Be to, jis taip pat trykšta omega-3 riebalų rūgštimis – širdžiai naudinga riebalų rūšimi, kuri yra svarbi širdies sveikatai, smegenų veiklai, vaisiaus augimui ir vystymuisi.

3. Avinžirniai

Viename puodelyje avinžirnių dideliame kiaušinyje yra daugiau nei dvigubai didesnis baltymų kiekis, o kiekviename puodelyje – 14,5 gramų. Negana to, avinžirniai taip pat teikia daugybę kitų svarbių mikroelementų, įskaitant manganą, folatą, geležį, fosforą ir varį.

4. Vištiena

Vištiena, kaip vienas populiariausių baltyminių maisto produktų, yra mitybos pagrindas daugeliui namų ūkių visame pasaulyje. Nors tikslus baltymų kiekis vištienoje gali priklausyti nuo supjaustymo ir kepimo būdo, trijose uncose virtos vištienos krūtinėlės yra apie 26 gramai baltymų.

Kiekvienoje porcijoje vištienoje taip pat yra nemažas kiekis niacino, seleno, vitamino B6 ir fosforo.

5. Tempeh

Šis fermentuotas sojos produktas yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, kiekvienoje 3 uncijos porcijoje yra 15,3 gramo. Tempeh taip pat yra daug žarnyną skatinančių prebiotikų ir maistinių medžiagų, įskaitant manganą, fosforą ir riboflaviną, asortimentą.

6. Kvinoja

Kvinoja yra vienas iš nedaugelio augalinės kilmės ingredientų, kuris laikomas visaverčiu baltymu, o tai reiškia, kad jame yra visos devynios būtinos jūsų organizmui amino rūgštys.

Virtoje kinoje taip pat yra daugiau kaip 8 gramai baltymų kiekviename puodelyje kartu su daugybe skaidulų, magnio, fosforo ir folatų.

7. Varškė

Universalus, kvapnus ir skanus, varškės įtraukimas į dietą yra paprastas būdas padidinti baltymų kiekį. Kiekviename puodelyje yra 28 gramai baltymų, todėl jie lygūs kitiems baltyminiams maisto produktams, pavyzdžiui, vištienai ir žuviai.

Tai taip pat yra geras kalcio, fosforo ir vitamino B12, taip pat daugelio kitų svarbių vitaminų ir mineralų šaltinis.

8. Graikiškas jogurtas

Graikiškas jogurtas yra tirštas, kreminis ir pilnas būtinų maistinių medžiagų. Kiekvienoje porcijoje yra supakuota 11 gramų baltymų ir daug kalcio, kalio ir vitamino B12.

Sveikas maistas: Kiek baltymų vištienos krūtinėlė?

Vištienos krūtinėlė - puikus dietinis produktas, iš kurio galite virėjas patiekalų įvairovė. Ji yra labai mažai riebalų, palyginti su kojos, sparnų ir kitų valgomųjų paukščių dalių, o turintys beveik tą patį skonį. Tie, kurie yra ant dietos ar norite praturtinti savo mitybą su papildoma gyvūninių baltymų, vištienos krūtinėlė geriausiai tinka. Virtos arba keptos arba keptos su daržovėmis, tai būtų puikus pagrindinis patiekalas pietums ar tarnauti visą pietūs. Apie tai, kiek iš vištienos krūtinėlė baltymų, taip pat energijos ir maistinę vertę to produkto, jūs išmoksite iš šio straipsnio. Valgyti šią mėsą, gausite pakankamai maistinių medžiagų, kurių riebalų minimumo. Ar ne tai, ko tu nori?

Vištienos krūtinėlė - tai tik 110 kalorijų per 100 gramų produkto, šioje riebalų atveju gausite tik 11 kcal (apie 1,2 g riebalų 100 g mėsos), o baltymų jį tiek, kiek 23 gramų! Atsižvelgiant į tai, kad organizmas per dieną reikia apie 80 gramų šio vertingo maisto elementą, galima apskaičiuoti, kad tai padės jums užtikrinti 300 gramų aptariamo produkto (be odos ir kaulų). Žinant, kiek baltymų vištienos krūtinėlė, sportininkų ir žmonėms, kuriems reikia dietos su dideliu baltymų kiekiu, arba sėdi ant atitinkamo dietos, galima apskaičiuoti reikiamą kiekį vartoti mėsos per dieną.

Baltymai – kas tai?

Baltymai – tai viena iš trijų pagrindinių maistinių medžiagų kartu su angliavandeniais ir riebalais.

Vienas gramas baltymų turi keturias kalorijas.

Baltymai yra būtini raumenų, kaulų, organų, odos, plaukų ir kitų audinių vystymuisi bei atsinaujinimui. 1

Juos sudaro 20 aminorūgščių, iš kurių devynios, vadinamos nepakeičiamomis, mūsų organizmo negali būti pasigamintos.

Šias nepakeičiamas aminorūgštis privalome gauti su maistu.

Kokie produktai yra baltymai?

Baltymai maiste skirstomi į visaverčius ir nevisaverčius.

Gyvūninės kilmės produktai, tokie kaip mėsa, žuvis, kiaušiniai, pienas ir išrūgų baltymai, laikomi visaverčiais, nes turi visas nepakeičiamas aminorūgštis.

Augalinis maistas, pavyzdžiui ankštiniai, riešutai, sėklos, sojų ir viso grūdo produktai, priskiriamas prie nevisaverčių baltymų, kadangi jame dažniausiai trūksta vienos ar kelių būtinų aminorūgščių arba jų yra minimalus kiekis.

Tiesa, augaliniai baltymai gali visiškai patenkinti organizmo poreikius. Pasirodo, mums užtenka visas nepakeičiamas aminorūgštis gauti per dieną, nebūtinai su kiekvienu valgiu. 2

Štai ryžiuose trūksta aminorūgšties lizino, o pupelės jo turi pakankamai. Tuo tarpu pupelėse yra mažai metionino, kurio gausu ryžiuose.

Todėl tą pačią dieną valgydami ryžius su pupelėmis ar kitą panašų sveiką maistą, gauname visas nepakeičiamas aminorūgštis.