Skanaus
Apsalti verčiantys desertai su medumi
Griliažiniai skanėstai – traškus malonumas
Traškūs ir sveiki rauginti kopūstai
HOROSKOPAS
Jeigu nesergate, užklups darbų pagausėjimas. Galbūt teks pavaduoti kolegą, rašyti ataskaitas, lakstyti su įvairiais reikalais ar pan. Galite gauti žinią ar dokumentą susijusį su darbo sandoriu, nuoma, verslo aktualijomis ar kt.
Išaugs kūrybinės ambicijos. Galima tikėtis neįprastų kontaktų, pasiūlymų ar pramogų. Tik per daug neprižadėkite mylimam žmogui, vaikams. Ir kiek apribokite savo viltis, jeigu jos pernelyg didelės.
Norite ar nenorite, teks skaitytis su artimos aplinkos žmonių nuomone, derinti planus. Tik taip galėsite išsivaduoti iš vidinės graužaties ir pagerinti mikroklimatą.
Regis, šiandien jums padės jūsų komunikaciniai sugebėjimai. Tikėtina, kad sulauksite artimų žmonių paramos, vertingų patarimų, pasiūlymų nuosavybės, verslo, reklamos klausimais. Galite gauti ar pateikti komercinį pasiūlymą.
Pasižymėsite nebloga komercine uosle. Piniginiai, prekiniai reikalai neturėtų nuvilti. Galite rasti norimą įsigyti daiktą, arba turėsite progą papildomai užsidirbti.
Nebloga diena. Galite tikėtis materialinės ir komercinės sėkmės. O jeigu sugebate bendrauti, esate diplomatiški, galite užmegzti ar atnaujinti reikšmingą pažintį. Svarbu rūpestingai pildyti dokumentus.
Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais
2024/08/30 pagal Kviečiu į virtuvęParuošimas: 20 min Porcijos: 4 Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško naujų skonių derinių ir sveikatai naudingų ingredientų. Šis receptas sujungia vištienos kepenėlių maistingumą su obuolių gaivumu ir švelniu askaloninių česnakų aromatu, sukuriant turtingą skonį, kuris džiugins jūsų skonio receptorius. Vištienos kepenėlės yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač … Skaityti toliau

Sveikata
Reabilitacija – investicija į geresnę gyvenimo kokybę
Tulžies pūslė – nedidelis, bet svarbus organas
Kūno tipas išduoda gresiančias ligas

Skaniausios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu
2024/04/05 pagal Gamina VanagaiParuošimas: 30 min Porcijos: 4 Tokios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu man asmeniškai yra pačios skaniausios. Tikrai greit paruošiamas patiekalas, kai norisi kažko itin paprasto, bet tuo pačiu ir labai įdomaus… Būtinai pamėginkite. Valgys net tie, kas įprastai kepenėlių nelabai mėgsta! Nors mes su šeima šį kartą pasirinkome valgykite kaip karštą … Skaityti toliau

Kodėl sveika valgyti vištienos kepenėles (+ 3 receptai)
Ar mėgstate vištienos kepenėles? Tinkamai paruošus niekas negalėtų joms atsispirti! Dietologai vištieną įtraukia į sveikų maisto produktų sąrašą. Baltoje paukštienoje yra B grupės vitaminų, retinolio, folio rūgšties, seleno, geležies ir kitų svarbių žmogaus organizmui medžiagų. Vyrauja nuomonė, kad vištų kepenėlių patiekalai ypač rekomenduojami asmenims, kenčiantiems nuo lėtinio nuovargio sindromo. Šis psichosomatinis sutrikimas dažniausiai pasireiškia arba sustiprėja šaltuoju ir labiausiai apniukusiu metų laiku. Savijautą gali pagerinti patiekalai su vištienos kepenėlėmis. Siūlome išbandyti 3 receptus!
Labai svarbu tinkamai išsirinkti vištienos kepenėles. Jos turėtų būti tamsiai rudos spalvos, glotnaus ir blizgančio paviršiaus, be kraujo krešulių ir didelių kraujagyslių. Tokios būna tik šviežios vištienos kepenėlės. Perkant šaldytas vištienos kepenėles reikia atkreipti dėmesį į jų spalvą – jeigu ji yra per ryški ir pakuotėje yra sniego ir ledo gabalėlių, tai reiškia, kad kepenėlės buvo pakartotinai užšaldytos. Patiekalai paruošti iš tokių vištienos kepenėlių turės mažiau vertingų maistinių medžiagų bei prastesnes skonio savybes.
Vištienos kepenėlės bus minkštos, glotnios ir švelnios, porą valandų prieš gaminimą pamirkius jas piene. Po to vištienos kepenėlės ne tik skanios, bet ir gana greitai paruošiamos!
Salotos su vištienos kepenėlėmis
Gaminimas
Nuo vištienos kepenėlių pašalinti plėvelę, nuplauti ir nusausinti. Jei kepenėlės didelės, supjaustyti į kelias dalis. Pabarstyti prieskoniais. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir iš abiejų pusių apkepinti kepenėles, kol suminkštės. Svogūną supjaustyti žiedais, užpilti alyvuogių aliejaus, sojų padažo ir balzaminio acto padažu, sumaišyti ir palikti marinuotis. Salotų lapus nuplauti ir nusausinti, sudėti prie svogūnų. Į salotų dubens apačią dėti salotų lapus su svogūnais, tada keptas kepenėles, pomidorus, petražolių lapelius. Pabarstyti sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis.
4 žmonėms
100 g apie 117 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min
Vištienos kepenėlių troškinys moliniuose puodeliuose
Gaminimas

Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba