Ingredientai
- bulvių: 700 gramų
- vištienos: 400 gramų
- pievagrybių: 200 gramų
- šaltai rūkytos kiaulienos šoninės: 200 gramų
- druskos
- pipirų
- neriebios grietinėlės: 250 mililitrų
1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Supjaustome bulves mažais-vieno kąsnio gabalėliais.
3. Vištieną supjaustome panašaus dydžio nedideliais gabalėliais.
4. Pabarstome vištieną druska bei pipirais.
5. Tuomet šoninę smulkiai supjaustome. Apkepame keptuvėje kartu su vištienos gabalėliais.
6. Suberiame supjaustytus pievagrybius bei dar kelias minutes kepame.
7. Tada mėsą sumaišome su bulvėmis, suberiame į kepimo indą (keramikinį arba stiklinį). Užpilame grietinėle.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Skanaujame!
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Bulvių patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas30 Geg. 2022Tai vienas pačių skaniausių vištienos troškinių, kuriuos aš esu gaminusi. Visai nedaug ingredientų, o skonis gaunasi labai nuostabus. Taip pat šis paukštienos patiekalas gaunasi labai sotus, nes jame yra naudojamos bulvės ir pievagrybiai.
Vietoje vištienos, galite naudoti ir kitą paukštieną, pvz. kalakutieną ar antieną.

Vistienos ir pievagrybiu troskinys
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “pievagrybiu troskinys” rasta receptų 1000Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys orkaitėjeMėsos - pievagrybių - daržovių troškinys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos krūtinėlę supjaustyti postambiais gabalėliais (kiekvieną krūtinėlę pjoviau į į 4 -5 dalis). Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, morką supjaustyti griežinėliais, pievagrybius - ketvirčiais, svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
Į didelę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Sudėti vištienos kulšeles vienoje keptuvės pusėje, o krūtinėlę - kitoje. Kepti ant vidutinės kaitros iš visų pusių iki kol vištienos gabalėliai ir kulšelės apkeps ir beveik iškeps (bet dar ne visiškai). Tada perdėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų (krūtinėlė keps trumpiau, tad ją perdėti anksčiau).
Į tą pačią keptuvę suberti pievagrybius. Maišant kepti iki sukris ir šiek tiek atkeps. Tada atidėti į lėkštę.
Į keptuvę įpilti dar šiek tiek aliejaus, dėti sviestą ir ištirpinti, sudėti bulves, morkas ir maišant kepti apie 4 min. Tuomet suberti svogūną ir česnaką, pakepti dar 3 minutes. Berti miltus, gerai išmaišyti ir pakepti apie 1 min.
Nuolat maišant pilti sultinį ir užvirti, tuomet pamažinti kaitrą, supilti vyną, berti provanso žoleles, sudėti pievagrybius, vištienos gabalėlius ir permaišyti. Sudėti kulšeles ir lengvai įspausti, kad apsigaubtų skysčiu. Uždengti dangčiu ir palikti troškintis apie 8 - 10 min iki kol mėsa pasitroškins ir visiškai iškeps. Galiausiai supilti grietinėlę, išmaišyti ir dar truputį pakaitinti, kad viskas sušiltų,
Prieš tiekiant tinka pabarstyti petražolėmis ar kitais žalumynais.Patarimai:Jei norisi skystesnio padažo , įpilkite šiek tiek sultinio ir švelniai pamaišykite, kad pasiskirstytų.
Vistienos ir pievagrybiu troskinys
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiKremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Šis receptas kilęs iš Japonijos, tik japoniškame variante dažniausiai nenaudojamas sūris, bet man šiek tiek sūrio čia labai tinka. (. daugiau) (. mažiau) Laurinta
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5