Vištiena ir daržovės
Darbingos savaitės vakarienės reikalauja greitos vakarienės.
Švelnios vištienos krūtinėlės gabalėliai kepami su daržovėmis ir apkepami apibarstydami traškiu parmezano sūriu.
- Viskas, ko jums reikia, yra viena kepimo skarda Norėdami gauti tobulai iškeptą vištieną ir daržoves, o valymas yra paprastas dalykas.
- Vištienos lakštų keptuvės vakarienės yra sveika, sveika ir lengva pritaikyti.
- Puikiai tinka didelėms šeimoms ir didelės šventės. Patiekite su makaronais ir paprastomis salotomis, tegul kiekvienas padeda pats.
- Patiekite visą savaitę kaip darbo dienos pietus ir pašildykite bei valgykite vakarienę.
Recepto paruošimas
1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.
2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.
3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.
4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.
5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.
6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.
7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.
8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.
9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.
10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.
11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.
13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.
14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.
15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.
Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu
Pagaliau. Savaitgalis, per kurį nebėgam tekini, lyg bijotume kažką svarbaus praleisti. Sekmadienis, skirtas buvimui (ir tin-gė-ji-mui!) namuose. Jei vasarą toks laiko švaistymas veltui būtų tiesiog nedovanotinas, rudenį gyvenimas bent truputį sulėtėja. Be jokios sąžinės graužaties. Vien tam, kad rastume laiko obuolių pyragams. Mėtų arbatai. Šildančioms sriuboms.
Noriu jums papasakoti apie dar vieną – tobulą! – sriubą.
Gali būti, kad su sezonais ji šiek tiek prasilenkia. Bet jei dar pavyko šviežių voveraičių surasti man, gal pavyks ir jums?
Mėgstu tirštas sriubas: arba trintas, arba tokias, primenančias kone troškinį. Kai puode kepiau svogūnus, morkas ir voveraites, kad jūs žinotumėt, kaip dieviškai kvepėjo namai! Dar į sriubą bėriau vištienos gabalėlių, bulvių, džiovintų čiobrelių. Prieš pat jai baigiant virti – pora šaukštų pomidorų pastos sodresniam skoniui, indelis mažesnio riebumo „Philadelphia Light“ kreminio sūrio ir stiklinė grietinėlės maloniam sriubos švelnumui, kremiškumui ir skonio pilnumui.
Kantriai išlaukiau, kol išvirusi sriuba pusvalandį „pailsės“ uždengtame puode, kol visi skoniai susijungs į harmoningą visumą. Rezultatas pranoko lūkesčius! Tiršta, soti, labai kvapni, sodraus skonio sriuba. Man rodos, ingredientai kalba patys už save?
Tebūnie tai sriuba, subalansuota sekmadieniams. Jaukiems šeimos pietums ir namus užpildančiam klegesiui. Skanaus!
Vistienos virimo laikas
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiGAMINIMO EIGA
1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, labai mažais kubeliais supjaustytą morką ir vis maišydami pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
2. Voveraites labai gerai nuvalykite, nuplaukite. Didesnes perpjaukite į dvi ar keturias dalis. Suberkite į puodą su svogūnais ir morkomis. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite kelias minutes, kol voveraitės išskirs sultis ir suminkštės.
3. Suberkite mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir pakepinkite, kol mėsa pabals. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais. Išmaišykite.
4. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves, sudėkite lauro lapelius, supilkite sultinį. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 8-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Virimo laikas priklausys nuo bulvių kubelių dydžio. Neleiskite joms pervirti.
5. Bulvėms išvirus, sudėkite į puodą pomidorų pastą, kreminį sūrį, supilkite grietinėlę. Maišydami pakaitinkite, kol sūris ištirps ir sriuba dar kartą užkais. Nuimkite nuo ugnies. Išimkite lauro lapelius.
6. Leiskite sriubai uždengtame puode pastovėti dar 20-30 minučių, tuomet patiekite.
7. Patiekite sriubą su šviežiomis bandelėmis, papuoškite šviežių čiobrelių šakelėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva
Kaip pasigaminti lakštinę vakarienę
- Pagardinkite bulves ir kepkite jas ant kepimo skardos.
- Daržoves (išskyrus žirnius) ir vištieną suberkite su prieskoniais ir aliejumi.
- Kepkite vištieną ir daržoves su bulvėmis (receptas žemiau).
- Suberkite atšildytus žirnelius. Pabarstykite parmezano sūriu ir apkepkite.
- Paruoškite keptuvę pergamentiniu popieriumi, kad greičiau išvalytumėte.
- Neperkraukite keptuvės. Jei reikia, naudokite dvi lakštines keptuves
- Supjaustykite vienodo dydžio bulves, morkas ir moliūgus, kad jie tolygiai iškeptų.
- Krakmolingas daržoves, tokias kaip bulvės, moliūgai ir morkos, pirmiausia reikia šiek tiek pavirti, bet likusį patiekalą galite paruošti iš anksto.
- Likučius laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų.