Reklama
- I kepimo indą dedame vištos krūtinėlę, apvirtas bulvytes, ant vištos krūtinėlės uždedame griežinėliais pjaustytų pomidorų, plėšyto mocarelos sūrio.
Reklama
- Kepimo indą uždengiame dangčiu arba folija ir kepame apie 25 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Nuo kepimo indo nuimame dangtį užberiame tarkuoto mocarelos sūrio ir dar pakepame apie 10-15 minučių.
Reklama
- Vištiena su mocarela ir pomidorais paruošta, skanaus!
KAPRIO VIŠTIENA SU MOCARELA, POMIDORAIS IR BALZAMIKU
Šiuo metu esu šeimos receptų paieškose. Šeimos receptais vadinu tuos patiekalus, kurie pagaminami gana lengvai ir greitai, yra sveiki ir maistingi, o skonis patinka visiems valgytojams – net ir mažiausiems. Šis Kaprio salotų įkvėptas vienos keptuvės vištienos patiekalas būtent toks ir nesumeluosiu pasakydama, kad tai naujas mūsų šeimos favoritas! Skonis 10/10, garnyrus galite rinktis tokius, kokius mėgstate, bet itališkų aromatų derinį tobulai užbaigia al dente virti makaronai.
Gero patiekalo skonio paslaptis labai dažnai slypi detalėse – būtent taip yra ir su šiuo receptu. Svarbi šio recepto sudedamoji dalis – balzaminis actas. Šis produktas gali labai pagerinti, arba visiškai sugadinti patiekalą, todėl svarbu rinktis kokybišką, išraiškingo sodraus skonio balzaminį actą. Prieš kelis metus lankantis Italijoje atradus Due Vittorie balzaminį actą iš Modenos (Italijoje jis labai populiarus ir dažnai sutinkamas) supratau, kiek daug charakterio šis produktas gali suteikti patiekalui. Nors praėjo keli metai, iki šiol savo patiekalus gardinu būtent šuo balzaminiu actu – man labai patinka, kad jis yra natūraliai tirštas, puikiai subalansuoto saldžiarūgščio skonio (ne per rūgštus, neturi pernelyg stipraus skonio) ir geros sudėties – be tirštiklių, be dažiklių ir be konservantų. Galiu daug pasakoti, bet iš esmės viską pasako tai, kad Due Vittorie balzaminis actas yra paženklintas “Great Taste” žvaigždutėmis (o tai yra maisto pasaulio “Oskarai”, kuriuos gauna tik aukščiausios kokybės ir išskirtinio skonio produktai).
3 – 4 porcijoms reikės:
Gaminame:
Reklama sukurta bendradarbiaujant su Due Vittorie.
Kremiški makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti galbūt užtrunka kiek ilgiau negu įprastus makaronus, bet tik Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti galbūt užtrunka kiek ilgiau negu įprastus makaronus, bet tik truputėlį - skirsite pusvalandį ir restorano vertas patiekalas garuos ant pietų ar vakarienės stalo. (. daugiau) (. mažiau) Dovilė
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4
Moliūginiai zefyrai 10 asm.
Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.
Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Dideliame puode užvirinti vandenį, jį dosniai pasūdyti. Sudėti makaronus ir išvirti “al dente” pagal instrukciją ant pakuotės. Makaronus nusunkti, o stiklinę virimo skysčio atsidėti.
Keptuvėje ištirpinti pusę sviesto. Sudėti vištieną ir kepti ant didesnės kaitros po 2-3 minutes iš abiejų pusių iki bus iškepusi (jei gabalėliai storesni, gali reikėti kepti ilgiau). Išimti iš keptuvės ir atsidėti (indą su vištiena pridenkite, jog neatvėstų).
Į tą pačią keptuvę dėti likusį sviestą, sudėti svogūną ir maišant pakepinti iki suminkštės. Sudėti kapotą česnaką ir maišant pakentinti apie pusę minutės.
Tada sudėti sumakaronus ir riekelėmis supjaustytą vištieną. Atsargiai maišant kaitinti 1 - 2 minutes, kad viskas sušiltų ir makaronai tolygiai pasidengtų padažu. Jei padažas per tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai.
Patiekiant galima pabarstyti petražolėmis, bazilikais ar kitais žalumynais.Patarimai:Sausas baltas vynas padažui suteikia daugiau skonio gilumo, bet jeigu jo neturite po ranka ar nenorite naudoti, tiesiog praleiskite ir iškart keliaukite prie kito gaminimo žingsnio (t.y. apkepinę česnaką iškart dėkite saulėje džiovintus pomidorus).
Skystis nuo makaronų virimo savyje turi šiek tiek krakmolo, tad padeda sutirštinti padažą. Juo reguliuokite padažo tirštumą. Jei skysčio atsidėti pamiršote, tiesiog įpilkite šiek tiek sultinio arba vandens.
Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.
Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!
Žymės: grybai, grikiai, daržovės, karpis, žuvies patiekalai , grikiai su daržovėmis
