Vištienos krūtinėlė, įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.
Žymės: pyragasTroškinti veršienos maltinukai 4 asm.
Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.
Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena
Kalėdinis punšas 8 asm.
Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.
Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas
KAPRIO VIŠTIENA SU MOCARELA, POMIDORAIS IR BALZAMIKU
Šiuo metu esu šeimos receptų paieškose. Šeimos receptais vadinu tuos patiekalus, kurie pagaminami gana lengvai ir greitai, yra sveiki ir maistingi, o skonis patinka visiems valgytojams – net ir mažiausiems. Šis Kaprio salotų įkvėptas vienos keptuvės vištienos patiekalas būtent toks ir nesumeluosiu pasakydama, kad tai naujas mūsų šeimos favoritas! Skonis 10/10, garnyrus galite rinktis tokius, kokius mėgstate, bet itališkų aromatų derinį tobulai užbaigia al dente virti makaronai.
Gero patiekalo skonio paslaptis labai dažnai slypi detalėse – būtent taip yra ir su šiuo receptu. Svarbi šio recepto sudedamoji dalis – balzaminis actas. Šis produktas gali labai pagerinti, arba visiškai sugadinti patiekalą, todėl svarbu rinktis kokybišką, išraiškingo sodraus skonio balzaminį actą. Prieš kelis metus lankantis Italijoje atradus Due Vittorie balzaminį actą iš Modenos (Italijoje jis labai populiarus ir dažnai sutinkamas) supratau, kiek daug charakterio šis produktas gali suteikti patiekalui. Nors praėjo keli metai, iki šiol savo patiekalus gardinu būtent šuo balzaminiu actu – man labai patinka, kad jis yra natūraliai tirštas, puikiai subalansuoto saldžiarūgščio skonio (ne per rūgštus, neturi pernelyg stipraus skonio) ir geros sudėties – be tirštiklių, be dažiklių ir be konservantų. Galiu daug pasakoti, bet iš esmės viską pasako tai, kad Due Vittorie balzaminis actas yra paženklintas “Great Taste” žvaigždutėmis (o tai yra maisto pasaulio “Oskarai”, kuriuos gauna tik aukščiausios kokybės ir išskirtinio skonio produktai).
3 – 4 porcijoms reikės:
Gaminame:
Reklama sukurta bendradarbiaujant su Due Vittorie.

Moliūginiai zefyrai 10 asm.
Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.
Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai