pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kas Yra Virti Vistienos Kukuliai?

Virti vištienos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu. Įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, sviestas (20 g), pasūdoma, gerai išmaišoma ir, jei masė tiršta, atskiedžiama grietine. Daromi vidutinio dydžio kukuliai, jie verdami nedideliame vandens kiekyje su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis.
Kukuliai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti sviestu, apibarstyti supjaustytais petražolių lapeliais ar džiūvėsėliais. Bulvių košė ar troškintos morkos duodamos atskirai arba sudedamos aplink kukulius.

Reklama:

Sveiki mėsos kukuliai

Sveiki mėsos kukuliai – tikras išsigelbėjimas, kai nėra laiko ar noro gaminti. Šie vištienos kukuliai ne tik pasižymi sveikesne sudėtimi, bet ir yra pagaminami vos per 30 minučių, o atšildyti išlieka tokie pat skanūs.

Visiems pasitaiko dienų, kai neturime laiko ar noro kažką gaminti. Tokiu atveju sveiki mėsos kukuliai gali tapti tikru išsigelbėjimu!

Šie vištienos kukuliai pasižymi ne tik sveikesne sudėtimi, bet ir greitesniu paruošimu nei įprasti naminiai kotletai. Be to, atšildyti jie išlieka tokie pat skanūs kaip ir šviežiai pagaminti.

Jau daugybę metų visada šaldiklyje turiu sveikų mėsos kukulių, todėl seniai pamiršau nemaistingus ir nesočius šaldytus pusgaminius.

Ingredientų alternatyvos

  • Vištienos faršas. Kaip jau minėjau, šiame recepte galite naudoti kalakutienos faršą. Taip pat galima rinktis jautienos bei kalakutienos faršo mišinį, nors tai yra kaloringesnis ir mažiau maistingas pasirinkimas.
  • Panko džiūvesėliai. Šie mėsos kukuliai gali būti paruošti ir iš paprastų džiūvesėlių. Be to, jei norite, kad jie būtų dar maistingesni arba beveik neturėtų angliavandenių (pavyzdžiui, laikantis Keto mitybos), vietoje panko džiūvesėlių galite naudoti migdolų miltus.
  • Kietasis sūris. Mėsos kukuliuose gali būti naudojamas ir fermentinis sūris, bet jis jiems nesuteiks tokio tinkančio švelniai pikantiško skonio.
  • Alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejus labiausiai sustiprina mėsos kukulių skonį, tačiau jį galima pakeisti avokadų ar kitu šaltai spaustu augaliniu aliejumi.
  • Petražolės. Vietoje petražolių galite naudoti kitus žalumynus, tokius kaip bazilikai, laiškiniai česnakai ar netgi špinatai, arba apskritai jų nedėti.

Šie mėsos kukuliai yra itin universalūs ir puikiai dera su daugeliu valgių:

  • Bulvių koše. Mes, lietuviai, tiesiog dieviname bulvių košę. O kas gali būti dar geriau, negu mėsos kukuliai su bulvių koše? Jie gali būti patiekti su bet kuriomis daržovėmis arba paruošti kaip švediški kukuliai.
  • Makaronais. Mėsos kukulius galima patiekti ir su įvairiais makaronais ir spagečiais. Ne veltui kukuliai su spagečiais ir pomidorų ar pesto padažu yra itališkos virtuvės klasika. Tad kol vištienos kotletai šyla, išsivirkite makaronų ir – vualia – per 10 minučių turite puikų patiekalą.
  • Daržovėmis. Šie vištienos kukuliai ir taip yra gana sotūs, todėl juos galite valgyti vien su daržovėmis. Tereikia pakepinti šviežių ar šaldytų daržovių ir turėsite ne tik sotų, bet ir ypač liesą valgį.
  • Sriubomis. Sriubios yra jėga, tačiau retas kuris nuo jų pasisotiname. Sprendimas? Jas valgyti su vištienos kukuliais.
  • Vienus su padažu. Galų gale, šiuos mėsos kukulius galima valgyti tiesiog vienus su padažu. Padažų pasirinkimas įvairus: nuo aštresnių barbekiu ar buffalo iki švelnesnių tzatziki ar teriyaki padažų.

Vištienos kukuliai grietinės padaže

Šie vištienos kukuliai yra paprastas, skanus ir pigus maistas. Man asmeniškai kukuliai skaniausi būna tada, kai į juos įdedu baltos duonos, išmirkytos piene. Jie būna minkšti ir purūs.

Padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteikia puikų skonį šiam baltajam padažui.

Jeigu nesinori gaminti grietinės padažo, galima naudoti neriebią grietinėlę.

Vietoj vištienos puikiai tiks kalakutiena.

Patiekiau su saldžiujų bulvių koše (tiesą pasakius, įprastų bulvių košė man patinka labiau), kopūstų ir morkų salotomis.

5 from 1 voteVištienos kukuliai grietinės padažeParuošimo laikas10 minsGaminimo laikas15 minsKiekis : 15 kukuliųAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiKukuliaiPadažas
  • 4 valg. š. grietinės
  • 1 1/4 st. vandens (galima naudoti ir sultinį)
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. miltų
  • 1/2-1 valg. š. sojų padažo su mažiau druskos (galima naudoti įprastą)
  • 1/2 arbat. š. paprikos
  • pipirų, pagal skonį
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
Gaminimas

Nupjauti duonos plutą. Supjaustyti smulkiais gabaliukais, užpilti pienu. Palikti pastovėti 5 min, kol duona suminkštės.

Inde sumaišyti visus kukulių ingredientus. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. temp. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio kukulius ir dėti į keptuvę.

Kepti iš abiejų pusių po 2-4 min., ar kol bus apskrudę. Jie gali būti dar ne visiškai iškepę. Išimti iš keptuvės.

Sumažinti temp. iki mažos. Įpilti sojų padažo, įdėti šaukštą sviesto, pipirų, paprikos. Išmaišyti. Sudėti kukulius. Patroškinti apie 5-6 min. Suberti krapus.