Vengriskas jautienos troskinys
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Jautienos troškinys
Troškiniai – rudens maistas, o šis šildantis, jaukus sodraus skonio jautienos troškinys – ak, visiškas dievų maistas! Žinot, yra tokia receptų kategorija – ne tik pilveliui, bet ir širdelei. Tai čia vienas iš jų; kuo tuštesnis lieka dubenėlis, tuo pilnesnė širdis.
Iš esmės, paruošti gerą jautienos troškinį yra visai paprasta, svarbiausia – pradėti nuo tikrai kokybiškos jautienos. Toliau – pilnas puodas rudens derliaus daržovių (svogūnų, česnakų, bulvių, morkų), sultinys ir sauja prieskonių. Paprasti kasdieniai ingredientai, o rezultatas – tobulai gardus!
Produktų krepšelį troškiniui šįkart susirinkau parduotuvėje „Rupūs Miltai“. Tai – lietuviškų ekologiškų maisto produktų krautuvėlė, vienijanti sertifikuotus Lietuvos ekologinius ūkius, priklausančius žemės ūkio kooperatinei bendrovei „BIO LEUA“.
Kitaip tariant, tai – Lietuvos ūkininkų bendruomenė. Jie augina, gamina ir tiesiai į parduotuvę tiekia ekologiškus pieno, mėsos produktus, daržoves ir vaisius, kruopas ir aliejų, makaronus ir duoną, ir dar daug lietuviškų ekologiškų produktų.
Jautiena – vienas iš pagrindinių „Rupūs miltai“ asortimento produktų. Kokybiška lietuviška jautiena atkeliauja iš ekologinio ūkio, tuomet yra 10-14 dienų brandinama ir išpjaustoma pagal klientų pageidavimus. Galite įsigyti atskiras jautienos dalis arba, norėdami sutaupyti, – jautienos rinkinius.
Visi produktai į „Rupūs miltai“ parduotuvę keliauja tiesiai iš ekologinių ūkių, o iš parduotuvės – tiesiai pas pirkėją. Tokia trumpa tiekimo grandinė leidžia užtikrinti atsekamumą, o aiškus atsekamumas užtikrina aukštą produktų kokybę, saugumą ir šviežumą.
Na, o iš kokybiškų ir šviežių produktų, žinia, pavyksta patys skaniausi patiekalai. Tokie kaip šis troškinys. Rupūs miltai, kaip gardu, išbandykit!
Panašūs receptai
Vengriškas jautienos guliašas kazane
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Jautienos troškinys su daržovėmis
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Vengriškas Guliašas
Veršienos guliašas su džiovintais baravykais ir pilno grūdo spagečiais
Paprastasis guliašas
Ingredientai:
Jums taip pat gali patikti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C laipsnių.
- Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Ant jų suberkite druską, pipirus, papriką ir gerai išmaišykite.
- Į karščiui atsparų indą (tinkamą kepti orkaitėje) ant vidutinės ugnies įpilkite aliejaus ir gerai apkepkite jautienos kubelius iš visų pusių maždaug 5–6 minutes ir išimkite iš keptuvės.
- Sumažinkite ugnį iki vidutinės, į puodą suberkite svogūnus, česnakus ir kepkite, kol taps skaidrūs, maždaug 3–4 minutes.
- Įdėkite vidutinio dydžio kubeliai pjaustymas bulves ir morkas, pomidorų pastą, Volčesterio padažą, rudąjį cukrų, raudonojo vyno actą, jautienos sultinį ir apkepintus jautienos kubelius (kartu su lėkštėje esančiomis sultimis). Viską gerai išmaišykite.
- Indą uždenkite ir pašaukite į orkaitę 2 valandoms arba kol mėsa suminkštės.
Labai skanu su raugintais agurkais arba burokėlių salotomis.
