pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troskinys su kopūstais ir mėsa - skanumas tradiciniame Lietuvos patiekalėje

Vokiškas raugintų kopūstų troškinys su šonine

Raugintų kopūstų patiekalai – neatsiejama vokiškos virtuvės dalis. Kaip ir mūsų virtuvėje, taip ir vokiškoje yra ne vienas raugintų kopūstų troškinio receptas. Vokiečiai taip pat dažniausiai troškina kopūstus su mėsa, o patiekia su virtomis bulvėmis.

Pasigaminti Sauerkraut užtruks apie 1,5 val.

Porcijų skaičius: 4 porcijos

Ingredientai:

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausiai šoninę supjaustome kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome.
  2. Puode arba aukštoje keptuvėje įkaitiname sviestą ir jame pakepiname svogūną iki šis pagels, tuomet suberiame smulkiai pjaustytą česnaką ir trumpai pakepame nuolat maišydami.
  3. Suberiame šoninę ir pakepiname, kol ši gražiai apskrus.
  4. Įberiame žiupsnelį cukraus ir viską gerai išmaišome.
  5. Tada įpilame jautienos sultinį, suberiame kadagio uogas, kmynus, lauro lapelį. Pagardiname žiupsneliu druskos ir pipirais.
  6. Galiausiai sudedame raugintus kopūstus, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies apie 1 val.

Raugintų kopūstų troškinys: nuo lietuviško iki vokiško. 4 gardūs receptai

Jeigu nemėgstate šviežių raugintų kopūstų, drąsiai galite išmėginti vieną iš šių patiekalų: raugintų kopūstų troškinys, rauginti kopūstai su dešrelėm, troškinti rauginti kopūstai su mėsa. Jie bus lygiai tiek pat vertingi kaip paprastos raugintų kopūstų salotos. Na, gal tik išliks mažiau vitamino C, tačiau troškinti rauginti kopūstai bus lengviau virškinami nei neapdoroti.

Troškinti kopūstai su mėsa

Gaminame . Troškinti kopūstai su mėsa.
Kiaulienos sprandinę supjaustome maždaug 2x2 cm kubeliais. Svogūnus supjaustome gabaliukais ir apkepiname aliejuje. Sudedame mėsos gabaliukus ir pakepiname, kol mėsa pusiau iškepa.

Kopūstą stambiai supjaustome, sudedame į keptuvę prie mėsos, pasūdome, pabarstome pipirais, uždengiame ir ant mažos ugnies troškiname apie 15-20 min.

Baigiant troškinti supilame pomidorų padažą ir patroškiname dar 3-5 min.

Troškintus kopūstus su mėsa pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekiame. Troškinti kopūstai su mėsa tinka su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

Cukinijų suktinukai su varške

Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais

Cukinijų sklindžiai su feta sūriu

Pyragas su kopūstais

Keptos daržovės grietinės padaže

Užkepti baklažanai su pomidorais ir sūriu

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus.