pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troskinys su kopūstais ir mėsa - skanumas tradiciniame Lietuvos patiekalėje

Vokiškas raugintų kopūstų troškinys su šonine

Raugintų kopūstų patiekalai – neatsiejama vokiškos virtuvės dalis. Kaip ir mūsų virtuvėje, taip ir vokiškoje yra ne vienas raugintų kopūstų troškinio receptas. Vokiečiai taip pat dažniausiai troškina kopūstus su mėsa, o patiekia su virtomis bulvėmis.

Pasigaminti Sauerkraut užtruks apie 1,5 val.

Porcijų skaičius: 4 porcijos

Ingredientai:

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausiai šoninę supjaustome kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome.
  2. Puode arba aukštoje keptuvėje įkaitiname sviestą ir jame pakepiname svogūną iki šis pagels, tuomet suberiame smulkiai pjaustytą česnaką ir trumpai pakepame nuolat maišydami.
  3. Suberiame šoninę ir pakepiname, kol ši gražiai apskrus.
  4. Įberiame žiupsnelį cukraus ir viską gerai išmaišome.
  5. Tada įpilame jautienos sultinį, suberiame kadagio uogas, kmynus, lauro lapelį. Pagardiname žiupsneliu druskos ir pipirais.
  6. Galiausiai sudedame raugintus kopūstus, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies apie 1 val.

Raugintų kopūstų troškinys: nuo lietuviško iki vokiško. 4 gardūs receptai

Jeigu nemėgstate šviežių raugintų kopūstų, drąsiai galite išmėginti vieną iš šių patiekalų: raugintų kopūstų troškinys, rauginti kopūstai su dešrelėm, troškinti rauginti kopūstai su mėsa. Jie bus lygiai tiek pat vertingi kaip paprastos raugintų kopūstų salotos. Na, gal tik išliks mažiau vitamino C, tačiau troškinti rauginti kopūstai bus lengviau virškinami nei neapdoroti.

Troškinti kopūstai su mėsa

Gaminame . Troškinti kopūstai su mėsa.
Kiaulienos sprandinę supjaustome maždaug 2x2 cm kubeliais. Svogūnus supjaustome gabaliukais ir apkepiname aliejuje. Sudedame mėsos gabaliukus ir pakepiname, kol mėsa pusiau iškepa.

Kopūstą stambiai supjaustome, sudedame į keptuvę prie mėsos, pasūdome, pabarstome pipirais, uždengiame ir ant mažos ugnies troškiname apie 15-20 min.

Baigiant troškinti supilame pomidorų padažą ir patroškiname dar 3-5 min.

Troškintus kopūstus su mėsa pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekiame. Troškinti kopūstai su mėsa tinka su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

Cukinijų suktinukai su varške

Žiediniai kopūstai su česnakais ir džiūvėsėliais

Cukinijų sklindžiai su feta sūriu

Pyragas su kopūstais

Keptos daržovės grietinės padaže

Užkepti baklažanai su pomidorais ir sūriu

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus.

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Šviežių kopūstų troškinys

Dar vienas senoviškas lietuviškas tetos Halinos receptas. Šį kartą be raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais", kaip juos vadina teta. Matavimai apytikriai, kadangi teta viską daro iš akies ir man neleido nieko išmatuoti.

Troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip garnyras šalia kiaulienos kepsnių, kepto kumpio, avienos patiekalų, maltinukų, dešrelių ir kt. Man asmeniškai skaniau be grietinės, majonezo ir patražolių, mano vyrui patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme nekeičiau, nes toks yra tetos receptas.

Išeiga 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Jums prireiks didelės ir gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu, didelio grūstuvo.

Labels: kopūstas, Lietuva, vegetarams
31 komentaras:

matau, kad lyg Kielecki majoneza naudoji? :) man jis labai skanus deti i morku - censaku misraine Atsakyti Panaikinti

SUPER SKANUS RECEPTAS 👌👌👌SIANDIEN ISBANDYTAS IR 100% UZTVIRTINTAS😉😉😉 Panaikinti

Jo, naudojau Kielecki majonezą. Man jis neskanus, bet vyras nupirko, sąžinė neleidžia išmesti, reikia sunaudoti. Atsakyti Panaikinti

Anonimiškas 5/20/2011

Visai patiko :) tik jei sultinį pilat, patarčiau išvis iš pradžių į kopūstus nedėt druskos, nes man truputi per sūru buvo :) bet su juoda duona gerai sulindo :) Atsakyti Panaikinti

Troškinti rauginti kopūstai su mėsa

Tai klasikinis raugintų kopūstų patiekalas. Kartu su tradicine raugintų kopūstų sriuba atkeliavęs dar iš mūsų promočiučių vaikystės. Jį pagaminti neužims nei daug laiko, nei prireiks ypatingų pastangų ar didelių gabumų virtuvėje. Be to, tai pigus, nors ir labai sotus bei skanus patiekalas.

Gaminimo laikas: 1,5 val.

Porcijų skaičius: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės (ši bus riebesnė, bet sultingesnė ir minkštesnė)
  • 400 g raugintų kopūstų
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • 1 svogūno
  • mėgiamų prieskonių mėsai
  • 1–1,5 l mėsos sultinio arba vandens
  • 8 vidutinio dydžio bulvių

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į dubenį ir pabarstome druska, pipirais bei mėgiamais prieskoniais. Nepersistenkite su prieskoniais, kad šie neužgožtų natūralaus mėsos ir raugintų kopūstų skonio. Puikiai pakaks truputį džiovintų prieskoninių žolelių: malto lauro lapelio, vos vos mairūno, baziliko, petražolių. Viską išmaišome ir paliekame šaldytuve 2–3 val. Geriausiai per naktį.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (jei naudosite sprandinę, jo beveik nereikia), pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą arba išspaustą česnaką. Tada suberiame mėsos gabalėlius ir maišant pakepiname 10–15 min., kol mėsa gražiai paskrus.
  3. Ketaus puodą arba troškintuvą išklojame raugintais kopūstais. Sudedame lauro lapelius ir vos vos pabarstome pipirais.
  4. Ant raugintų kopūstų sudedame apkeptą mėsą.
  5. Įpilame vandens arba sultinio. Tik tiek, kad vos apsemtų kopūstus. Geriau patikrinti kepant ir įpilti dar, jei trūksta, negu pripilti per daug – gausis sriuba, ne troškinys.
  6. Uždengiame dangčiu arba folija ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepimo režimas: viršus– apačia. Kepame apie 60 min.
  7. Kol rauginti kopūstai ir mėsytė troškinasi, nulupame, nuplauname ir išverdame bulves. Sūdyti pagal skonį.

Patarimas: nemėgstantiems kiaulienos, galima ją keisti vištiena (su kaulu), antiena, aviena ar jautiena.