Nostalgiški troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis
Raugintus kopūstus sudėkite į puodą, jei kopūstai per rūgštūs, nuplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu. Įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite 1 šaukštą aliejaus, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Sudėkite pakepintą šoninę su svogūnais, lauro lapus, susmulkintą česnaką ir 1 šaukštą aliejaus, troškinkite 15 minučių vis pamaišant.
Dėkite griežinėliais supjaustytas dešreles, pomidorų padažą, druską, pipirus, įpilkite truputėlį vandens ir troškinkite dar 10 minučių. Patiekite su virtomis bulvėmis.
Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Tradiciniai kotletaiMakaronai su malta mėsa ir sūriuKomentarai (19)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Kopustas2024-12-04 16:21Per 10 min tik kiausinis isverda . Kopustai troskinas 2-3 val. ATSAKYTIJulita2024-12-04 17:04Na šie troškinasi ne 10 min, o apie 35 - 40 min, tad puikiai išsitroškina rauginti kopūstai. ATSAKYTI
Stasė2024-01-22 10:51Puikus receptai pasinaudojau labai patenkinta ir skanu ATSAKYTIas2023-12-05 15:12kur dešreles dingo? ATSAKYTIVilma2023-12-05 17:42Niekur nedingo, paminėtos tiek ingredientuose, tiek paskutiniame žingsnyje. ATSAKYTIMargarita2023-12-03 14:38Puikus receptas. Gaminu ir gaminu ATSAKYTIMarius2023-02-22 12:08Super kopustukai tik pagal ši receptą gaminu ir dabar troškinasi ATSAKYTIA.2022-11-12 18:11Patikimas receptas. ATSAKYTIGaslight2022-01-12 19:48Turėtų skaniai būti, tik iškart darau 1,7kg kopūstų (vienas gyvenu), tai skaičiuoti reikia. Su storomis vokiškomis dešrelėmis.
ATSAKYTI
Kaip tik tuom dabar ir uzsiimu,troskinu kopustus atskirai,kiaulienos kaoliukus atskirai,veliau kauliukus nuplausiu mesyte isdarinesiu,pasmulkinsiu irtada su svoguneliu cesnakeliu ir morkytem pakepinsiu,veliau viska subersiu i kopustus kurie tusinsi su lauro lapeliais ir pipiriukais,tada dar 10 min duosiu pasitusint,aisku ir pastovet uzdentiems ,kiek kantrybes uzteks.jums irgi skanaus. ATSAKYTI
Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis
Jaukių žiemos valgių temą tęsiant, į šios savaitės meniu kviečiu įtraukti dešreles. Ne bet kaip ir ne bet kokias, o paruoštas pagal gardžiausias vokiškas tradicijas – su troškintais raugintais kopūstais. Man tik keliskart teko trumpai lankytis Vokietijoje, bet susidariau įspūdį, kad ką jau ką, o kaip paruošti tobulai skanias dešreles, šios šalies žmonės tikrai išmano. Buvo smalsu kažką panašaus atkurti savo virtuvėje.
Kažką skanaus ir vokiško šią savaitę įkvėpė pagaminti „Lidl Lietuva“ – parduotuvėse šiuo metu vyksta teminė Vokietijos skonių savaitė „Deutschland“ ir patraukliomis kainomis galima įsigyti šios šalies produktų. Į savo pirkinių krepšelį išsirinkau vokiškų dešrelių, kumpio ir slyvų uogienės, su kuria kepamas vienas tradicinių Vokietijos pyragų.
Beje, priminimas: norėdami sutaupyti labiau, visad patikrinkite „Lidl Plus“ programėlę; aš pati ten esančius kainų leidinius, galiojančias akcijas ir nuolaidų kuponus sąžiningai peržiūriu dar prieš keliaudama į parduotuvę. Dažnai tai padeda nuspręsti, ką valgysime šią savaitę – man, kaip ir turbūt visiems, patinka reikalingų ar mėgstamų produktų įsigyti pigiau.
Na, o šią savaitę užsukę į „Lidl“, čiupkite pakuotę dešrelių, indelį raugintų kopūstų, kelias bulves. Pasiruoškit vakarienę, vertą penkių žvaigždučių, dešimt balų ir prašymo „norėčiau dar!“.

Ingredientai
- raugintų kopūstų
- parūkytų dešrelių
- morkos
- svogūno
- česnako
- mairūno
- paprikos
- pomidorų padažo
- prieskoninių žolelių
- kmynų
- lauro lapelių
- kvapniųjų pipirų
- druskos
1. Šviežiai raugintus kopūstus dedame į gilią keptuvę (jei per rūgštūs nuplauname kelis kartus po tekančiu vandeni), užpilame vandens ir troškiname.
2. Patroškinus, įdedame tarkuotą morką, beriame kmynus, kvapniuosius pipirus, lauro lapelį ir troškiname įpildami vandens ir pamaišydami.
3. Kai kopūstai suminkštėja, sudedame, mūsų namuose gamintas pjaustytas, parūkytas dešreles, smulkintus svogūnus, česnaką, mairūną, papriką, likusius prieskonius, pipirus, druską ir mūsų aštraus pomidoro padažo 3-4 šaukštus. Viską troškiname 1 valandą kol troškinami kopūstai gražiai paruduoja.
4. Pilame aliejaus ir dar 20 minučių kepiname intensyviai maišydami. Truputėlį gali kopūstas ir padegti, bus kitoks skonis ir aromatas.
5. Į stalą teikiame su virtomis bulvėmis, papuoštomis krapais ir petražolėmis. Skanaus.
Dešrelės su raugintais kopūstais
Šoninę pačirškinti su taukais. Suberti svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Sudėti česnaką, pomidorų tyrę, supilti obuolių sultis. Viską išmaišyti, pagardinti maltomis saldžiosiomis bei aitriosiomis paprikomis, suversti raugintus kopūstus, užvirinti, išmaišyti ir uždengtame puode troškinti 15 minučių.
Ant kopūstų, troškinamų ant silpnos ugnies, sudėti dešreles ir kaitinti 10 minučių.Rūkytos dešrelės su raugintais kopūstais užpilami grietine pagal skonį. Patiekalą valgyti karštą.Skanaus.Article Categories:Sviezios desreles su raugintais kopustais
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai