Vištienos suktinukai
Vištienos suktinukai – tai skanus ir maistingas patiekalas, gaminamas iš švelnios vištienos krūtinėlės su įvairiais įdarais. Vištienos suktinukai gali būti su daržovėmis, sūriais, grybais ar kitais ingredientais, kurie suteikia patiekalui ypatingą skonį. Puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms.
Šie vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu yra puikus patiekalas, kuriame dera švelni vištiena, šviežumo suteikiantis citrinos aromatas ir sotus špinatų įdaras. Sultingas sūrio įdaras ir traškus bekonas sukuria nepamirštamą skonio derinį, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Šis receptas stebina įdomiu skonių deriniu – švelnūs vištienos filė suktinukai, įdaryti sultingais grybais, svogūnais ir šviežia rukola, yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Be to, lengvai pagaminami ir maistingi!
Ieškote patiekalo, kuris sujungtų sultingą vištieną, daržovių šviežumą ir kremišką padažą? Šie vištienos suktinukai padaže yra tobula vakarienė, kuri ne tik puikiai atrodo, bet ir sužavi visus prie stalo. Elegantiška, tačiau nesudėtinga alternatyva kasdieniniams patiekalams!
Šis patiekalas yra puikus skonio ir sveikatos derinys – švelniai apskrudinta vištiena ir sultingi, kepti daržovių gabalėliai. Vištienos suktinukai su saldžiąja paprika puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, ir yra lengvai paruošiami.
Šie gardūs vištienos suktinukai, įdaryti keptų daržovių ir sūrio mišiniu, apvynioti traškia šonine, taps puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Jie lengvai paruošiami ir stebina skoniu.
Vištienos suktinukai su pievagrybiais ir paprika
Karolina Puodžiūtė
Šie sultingi vištienos suktinukai su keptų grybų ir saldžiosios paprikos įdaru yra puikus baltymų ir vitaminų šaltinis. Jie lengvai paruošiami ir tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
5 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 20 minutes minGaminimo laikas 40 minutes minBendras laikas 1 hour valKategorija Kepta mėsa, Kepta vištiena, Mėsos patiekalai, VištienaVirtuvė Pasaulio virtuvėPorcijos 4 asmenimsReklama1x 2x 3x- 4 vnt. Vištienos krūtinėlė
- 350 g Pievagrybiai
- 1 vnt. Paprika
- 1 vnt. Svogūnai
- Vištienos prieskoniai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 4 v.š. Augalinis aliejus

Receptai
Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.
Reikalingi ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas
Tešlos ruošimas
Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.
Ingredientų sujungimas
Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.
Miltų įmaišymas
Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.
Tešlos atidėjimas
Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.
Įdaro paruošimas
Produktų paruošimas
Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.
Sumaišymas
Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!
Pyragėlių formavimas ir kepimas
Tešlos formavimas
Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.
Įdaro dėjimas
Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.
Kepimas
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
Patarimai ir įvairovė
Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.

Sultingi vištienos ir sūrio keksiukai: puiki užkanda šventiniam stalui
Štai ko prireiks šiam patiekalui:
Ingredientai (12 keksiukų)
2 vištienos krūtinėlės
1 stiklinė tarkuoto sūrio
1/4 stiklinės „Ranch“ padažo (galima pakeisti majonezu su prieskoniais)
1/2 stiklinės miltų
1/2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
Žalumynai pagal skonį (ypač tinka kalendra arba petražolės)
Gaminimas:
Paruoškite vištieną:
Vištienos krūtinėles išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje iki minkštumo (užtruks apie 20–25 minutes). Išvirus vištieną atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad būtų lengva tolygiai paskirstyti masėje.
Pasiruoškite pagrindinį tešlos mišinį:
Atskirame inde gerai išmaišykite pieną, padažą, miltus ir kiaušinius iki vientisos konsistencijos. Tai bus pagrindas, suteikiantis keksiukams purumo. Padažas praturtins skonį, o miltai ir kiaušiniai sukurs vientisą struktūrą.
Paruoškite žalumynus ir sūrį:
Pasirinktus žalumynus smulkiai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite – rekomenduojama naudoti tokį, kuris gerai lydosi (pvz., Čederio ar Mozzarelos sūris), nes kepant jis tolygiai pasiskirstys keksiukų masėje ir suteiks švelnaus sūrumo.
Sujunkite ingredientus:
Dideliame inde sumaišykite supjaustytą vištieną, tarkuotą sūrį, pusę kiekio žalumynų ir dalį paruošto tešlos mišinio. Šis pirmas maišymas sukuria pagrindinį skonį, todėl rekomenduojama palikti dalį tešlos mišinio, kad kiekvienas keksiukas būtų padengtas, kai mišinys supilstomas į formeles.
Paruoškite formeles kepimui:
Keksiukų formeles lengvai apibarstykite miltais arba ištepkite sviestu, kad keksiukai lengvai išsiimtų po kepimo. Į kiekvieną formelę dėkite vištienos ir sūrio mišinį iki pusės. Tuomet ant viršaus užpilkite likusią tešlą – tai padės gauti tolygų tekstūrą su traškesne išore ir sultingu vidumi.
Kepkite:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepkite keksiukus apie 20–25 minutes arba kol jų paviršius taps aukso spalvos ir lengvai traškus. Geriausias būdas įsitikinti, ar keksiukai iškepę, yra patikrinti juos pagaliuku – jei ištraukus jis lieka sausas, keksiukai jau paruošti.
Pabaigai – šviežumo akcentas:



