Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.ltSultingas vištienos šašlykas mango ir kario marinate
Mango ir karis - tobulas skonių derinys. Šašlykas iškepa labai gardus, švelnaus, bet puikaus skonio - puikus pasirinkimas norintiems išbandyti naujus skonius, kurie nenuvils. Šašlyką puikiai tinka skanauti ne tik vieną, bet ir gaminti salotas ar ruošti takus, tiekti su bulvytėmis ir daržovėmis.

Kiaulienos šašlykas, marinuotas su mineraliniu vandeniu
Gazuotas mineralinis vanduo marinuojamai mėsai priduoda minkštumo sultingumo. Su šiuo receptu galite improvizuoti, bet svarbu pastebėti, kad reikėtų atkreipti dėmesį į pasirinkto mineralinio sūrumą - kuo jis sūresnis, tuo mažiau papildomai dėkite druskos į mėsą.

Šašlykai marinuoti su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu
Šašlykai su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent taip - su majonezu. Šašlykai iškepa minkšti ir sultingi, su pikantišku prieskoniu.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida, Kviečiu į virtuvę
Šašlykai, marinuoti su kefyru
Pamarinuoti tinka vos porą valandų, laikant uždengtą indą kambario temperatūroje. Tad jei netikėtai sugamanysite paiškylauti, galite greitai užmarinuoti mėsą ir keliauti į gamtą!

