pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Raugintų kopūstų troškinys su mėsa ir bulvėmis

Raugintų kopūstų patiekalų nauda

Raugintų kopūstų patiekalai – tai neįtikėtinos naudos maistas, pasaulyje plačiai žinomas jau ne vieną šimtą metų. Iš tikrųjų manoma, kad raugintų kopūstų istorija prasideda dar prieš 2000 metų Kinijoje. Tad nenuostabu, jog yra žinoma begalė receptų su šiomis daržovėmis.

Ar žinojote, kad rauginti kopūstai yra kur kas vertingesni už žalius? Tai vienas didžiausių vitaminų šaltinių šaltuoju metų laiku. Raugintuose kopūstuose gausu ne tik vitamino C, bet ir didelis kiekis vitaminų B6 ir B12, kurie labai svarbūs gerai psichinei sveikatai palaikyti. O juk gera nuotaika tokia svarbi, kai saulės už lango vis mažiau, o dienomis beveik neprašvinta. Be to, skirtingai, plačiai paplitusiai nuomonei, raugintų kopūstų patiekalai yra ne tik puikiai virškinami, bet ir padeda virškinimo sistemos darbui, nes yra kupini gerųjų bakterijų (tiek probiotikų, tiek prebiotikų).

Patarimas: jeigu rauginti kopūstai pasirodė per rūgštūs, prieš gaminant, perplaukite šaltu vandeniu ir nuspauskite. Jeigu pagamintas patiekalas vis tiek jūsų skoniui rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus.

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus.

Troškinti rauginti kopūstai su mėsa

Tai klasikinis raugintų kopūstų patiekalas. Kartu su tradicine raugintų kopūstų sriuba atkeliavęs dar iš mūsų promočiučių vaikystės. Jį pagaminti neužims nei daug laiko, nei prireiks ypatingų pastangų ar didelių gabumų virtuvėje. Be to, tai pigus, nors ir labai sotus bei skanus patiekalas.

Gaminimo laikas: 1,5 val.

Porcijų skaičius: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės (ši bus riebesnė, bet sultingesnė ir minkštesnė)
  • 400 g raugintų kopūstų
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • 1 svogūno
  • mėgiamų prieskonių mėsai
  • 1–1,5 l mėsos sultinio arba vandens
  • 8 vidutinio dydžio bulvių

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į dubenį ir pabarstome druska, pipirais bei mėgiamais prieskoniais. Nepersistenkite su prieskoniais, kad šie neužgožtų natūralaus mėsos ir raugintų kopūstų skonio. Puikiai pakaks truputį džiovintų prieskoninių žolelių: malto lauro lapelio, vos vos mairūno, baziliko, petražolių. Viską išmaišome ir paliekame šaldytuve 2–3 val. Geriausiai per naktį.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (jei naudosite sprandinę, jo beveik nereikia), pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą arba išspaustą česnaką. Tada suberiame mėsos gabalėlius ir maišant pakepiname 10–15 min., kol mėsa gražiai paskrus.
  3. Ketaus puodą arba troškintuvą išklojame raugintais kopūstais. Sudedame lauro lapelius ir vos vos pabarstome pipirais.
  4. Ant raugintų kopūstų sudedame apkeptą mėsą.
  5. Įpilame vandens arba sultinio. Tik tiek, kad vos apsemtų kopūstus. Geriau patikrinti kepant ir įpilti dar, jei trūksta, negu pripilti per daug – gausis sriuba, ne troškinys.
  6. Uždengiame dangčiu arba folija ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepimo režimas: viršus– apačia. Kepame apie 60 min.
  7. Kol rauginti kopūstai ir mėsytė troškinasi, nulupame, nuplauname ir išverdame bulves. Sūdyti pagal skonį.

Patarimas: nemėgstantiems kiaulienos, galima ją keisti vištiena (su kaulu), antiena, aviena ar jautiena.

Nostalgiški troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

Raugintus kopūstus sudėkite į puodą, jei kopūstai per rūgštūs, nuplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu. Įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite 1 šaukštą aliejaus, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.

Sudėkite pakepintą šoninę su svogūnais, lauro lapus, susmulkintą česnaką ir 1 šaukštą aliejaus, troškinkite 15 minučių vis pamaišant.

Dėkite griežinėliais supjaustytas dešreles, pomidorų padažą, druską, pipirus, įpilkite truputėlį vandens ir troškinkite dar 10 minučių. Patiekite su virtomis bulvėmis.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSkanieji balandėliai pagal NeringąTradiciniai kotletaiKomentarai (19)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Kopustas2024-12-04 16:21Per 10 min tik kiausinis isverda . Kopustai troskinas 2-3 val. ATSAKYTIJulita2024-12-04 17:04

Na šie troškinasi ne 10 min, o apie 35 - 40 min, tad puikiai išsitroškina rauginti kopūstai. ATSAKYTI

Stasė2024-01-22 10:51Puikus receptai pasinaudojau labai patenkinta ir skanu ATSAKYTIas2023-12-05 15:12kur dešreles dingo? ATSAKYTIVilma2023-12-05 17:42Niekur nedingo, paminėtos tiek ingredientuose, tiek paskutiniame žingsnyje. ATSAKYTIMargarita2023-12-03 14:38Puikus receptas. Gaminu ir gaminu ATSAKYTIMarius2023-02-22 12:08Super kopustukai tik pagal ši receptą gaminu ir dabar troškinasi ATSAKYTIA.2022-11-12 18:11Patikimas receptas. ATSAKYTIGaslight2022-01-12 19:48

Turėtų skaniai būti, tik iškart darau 1,7kg kopūstų (vienas gyvenu), tai skaičiuoti reikia. Su storomis vokiškomis dešrelėmis.
ATSAKYTI

Viktoras2021-09-19 13:19

Kaip tik tuom dabar ir uzsiimu,troskinu kopustus atskirai,kiaulienos kaoliukus atskirai,veliau kauliukus nuplausiu mesyte isdarinesiu,pasmulkinsiu irtada su svoguneliu cesnakeliu ir morkytem pakepinsiu,veliau viska subersiu i kopustus kurie tusinsi su lauro lapeliais ir pipiriukais,tada dar 10 min duosiu pasitusint,aisku ir pastovet uzdentiems ,kiek kantrybes uzteks.jums irgi skanaus. ATSAKYTI