pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sprandinės kepsnys su morkomis: receptai kiekvienam skoniui

Sprandinės kepsnys su morkomis - tai patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam šeimos vakarui. Šis derinys ne tik skanus, bet ir gana paprastas pagaminti, o variacijos leidžia kiekvieną kartą atrasti naujus skonius. Kiaulienos sprandinė, būdama riebesnė mėsa, puikiai dera su saldžiomis morkomis, sukurdama puikų skonių balansą.

Sprandinės pasirinkimas: kokybė - svarbiausia

Norint, kad kepsnys būtų skanus ir sultingas, svarbu pasirinkti tinkamą sprandinę. Geriausia rinktis mėsą su nedideliu kiekiu riebalų, nes jie suteiks kepsniui sultingumo ir aromato. Venkite per daug liesos sprandinės, nes ji gali būti sausa. Atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą - ji turėtų būti šviesiai rausva, be jokių tamsių dėmių ar nemalonaus kvapo. Jei perkate marinuotą sprandinę, atidžiai perskaitykite etiketę, kad įsitikintumėte, jog marinade nėra per daug druskos ar dirbtinių priedų. Geriausia rinktis natūralius ingredientus, kurie pabrėžia mėsos skonį.

Morkos: saldumo ir spalvos akcentas

Morkos ne tik suteikia patiekalui saldumo ir spalvos, bet ir yra puikus vitaminų šaltinis. Geriausia rinktis jaunas, saldžias morkas, kurios greitai iškepa ir puikiai dera su kiauliena. Morkas galima pjaustyti įvairiais būdais - griežinėliais, kubeliais, šiaudeliais ar net palikti sveikas, priklausomai nuo jūsų pageidavimų ir recepto. Svarbu, kad morkos būtų vienodo dydžio, kad iškeptų tolygiai.

Klasikinis sprandinės kepsnys su morkomis orkaitėje

Šis receptas yra paprastas ir patikrintas, puikiai tinkantis pradedantiesiems. Jam reikės:

  • Kiaulienos sprandinės - 1 kg
  • Morkų - 500 g
  • Svogūnų - 2 vnt.
  • Česnakų - 3 skiltelės
  • Augalinio aliejaus - 2 šaukštai
  • Druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių - pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sprandinę supjaustykite maždaug 2 cm storio kepsniais.
  2. Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  4. Česnakus susmulkinkite.
  5. Kepsnius įtrinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite kepsnius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. Sudėkite kepsnius į kepimo indą, apdėkite morkomis, svogūnais ir česnakais.
  8. Įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio (apie 100 ml).
  9. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 1-1,5 valandos, arba kol mėsa bus minkšta ir morkos iškepusios.
  10. Patiekite su bulvių koše, ryžiais ar šviežiomis salotomis.

Sprandinės kepsnys su morkomis ir medaus glazūra

Šis receptas suteikia kepsniui saldumo ir blizgesio. Medaus glazūra puikiai dera su morkomis ir kiauliena, sukurdama nepakartojamą skonį. Jam reikės:

  • Kiaulienos sprandinės - 1 kg
  • Morkų - 500 g
  • Svogūnų - 1 vnt.
  • Česnakų - 2 skiltelės
  • Medaus - 2 šaukštai
  • Sojos padažo - 2 šaukštai
  • Citrinų sulčių - 1 šaukštas
  • Augalinio aliejaus - 2 šaukštai
  • Druskos, pipirų, imbiero - pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sprandinę supjaustykite kepsniais.
  2. Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  4. Česnakus susmulkinkite.
  5. Sumaišykite medų, sojos padažą, citrinų sultis, imbierą ir česnakus - tai bus glazūra.
  6. Kepsnius įtrinkite druska ir pipirais.
  7. Apkepkite kepsnius keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių.
  8. Sudėkite kepsnius į kepimo indą, apdėkite morkomis ir svogūnais.
  9. Užpilkite kepsnius glazūra.
  10. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 1 valandą, arba kol mėsa bus minkšta ir glazūra karamelizuosis.
  11. Patiekite su bulvių koše arba ryžiais. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Sprandinės kepsnys su morkomis ir obuoliais

Šis receptas yra šiek tiek neįprastas, bet labai skanus. Obuoliai suteikia kepsniui saldumo ir rūgštumo, o kartu su morkomis sukuria puikų skonių derinį. Jam reikės:

  • Kiaulienos sprandinės - 1 kg
  • Morkų - 300 g
  • Obuolių - 2 vnt. (rūgštesnių)
  • Svogūnų - 1 vnt.
  • Česnakų - 2 skiltelės
  • Sviesto - 2 šaukštai
  • Šalavijų - kelios šakelės
  • Druskos, pipirų - pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sprandinę supjaustykite kepsniais.
  2. Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
  4. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  5. Česnakus susmulkinkite.
  6. Kepsnius įtrinkite druska ir pipirais.
  7. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite kepsnius iš abiejų pusių.
  8. Sudėkite kepsnius į kepimo indą, apdėkite morkomis, obuoliais, svogūnais ir česnakais.
  9. Įdėkite šalavijų šakeles.
  10. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 1 valandą, arba kol mėsa bus minkšta ir obuoliai iškepusios.
  11. Patiekite su bulvių koše arba keptomis bulvėmis. Šis patiekalas puikiai tinka rudens sezonui.

Sprandinės kepsnys su morkomis ir alumi

Šis receptas suteikia kepsniui sodraus skonio ir aromato. Alus puikiai suminkština mėsą ir suteikia jai ypatingo skonio. Jam reikės:

  • Kiaulienos sprandinės - 1 kg
  • Morkų - 500 g
  • Svogūnų - 2 vnt.
  • Česnakų - 4 skiltelės
  • Tamsaus alaus - 500 ml
  • Garstyčių - 2 šaukštai
  • Augalinio aliejaus - 2 šaukštai
  • Druskos, pipirų, lauro lapų - pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sprandinę supjaustykite didesniais gabalais.
  2. Morkas nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  4. Česnakus susmulkinkite.
  5. Kepsnius įtrinkite druska ir pipirais.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kepsnius iš visų pusių.
  7. Sudėkite kepsnius į puodą ar troškintuvą, apdėkite morkomis, svogūnais ir česnakais.
  8. Įpilkite alų, įdėkite garstyčias, lauro lapus.
  9. Troškinkite ant mažos ugnies apie 2 valandas, arba kol mėsa bus labai minkšta.
  10. Patiekite su bulvių koše, duonos riekele, mirkant į padažą. Šis patiekalas puikiai tinka šaltuoju metų laiku.

Netradiciniai receptai: išdrįskite eksperimentuoti

Nebijokite eksperimentuoti su ingredientais ir prieskoniais. Galite pridėti kitų daržovių - bulvių, pastarnokų, salierų, paprikų. Taip pat galite naudoti įvairius vaisius - slyvas, abrikosus, persikus. Svarbiausia - atrasti savo unikalų skonį.

Sprandinės kepsnys su morkomis ir slyvomis

Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip galima sujungti saldų ir sūrų skonį. Slyvos suteikia kepsniui saldumo ir rūgštumo, o kartu su morkomis sukuria harmoningą derinį.

Sprandinės kepsnys su morkomis ir apelsinais

Apelsinai suteikia kepsniui gaivumo ir aromato. Šis receptas puikiai tinka vasaros sezonui.

Patarimai ir gudrybės

  • Kad kepsnys būtų sultingesnis, prieš kepant galite jį pamarinuoti. Marinatui puikiai tinka aliejus, citrinų sultys, prieskoniai, česnakai ir žolelės.
  • Kepimo metu kepsnius galite kelis kartus palaistyti susidariusiomis sultimis, kad jie būtų sultingesni ir aromatingesni.
  • Jei kepate kepsnius orkaitėje, galite naudoti kepimo rankovę arba foliją, kad mėsa būtų minkštesnė ir neišdžiūtų.
  • Prie sprandinės kepsnio su morkomis puikiai dera įvairūs padažai - grietinės, pomidorų, garstyčių ar česnakų.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais ir žolelėmis - rozmarinais, čiobreliais, bazilikais, raudonėliais.
  • Nepamirškite apie garnyrą - bulvių koše, keptos bulvės, ryžiai, salotos - pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio.
  • Jei norite, kad morkos būtų saldesnės, galite jas apibarstyti ruduoju cukrumi prieš kepant.

Sprandinės kepsnys su morkomis - tai patiekalas, kuris gali būti labai įvairus ir pritaikomas kiekvienam skoniui. Svarbiausia - nebijoti eksperimentuoti ir atrasti savo mėgstamiausią receptą.