pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Musto jautienos ar veršienos kepsnys - kuris pasirinkimas geresnis?

Pastabos:

1. Jeigu norite šį kepsnį iškepti didesnei kompanijai: 2 kg. mėsos kepimo laikas pirmam etape (prieš įdedant bulves) - 3 valandos, bet rekomenduoju po 2 valandų patikrinti, nes šis paruošimo būdas labiau sąlygotas gabalo storio negu dydžio. Taip pat, turėkite omeny, kad reikia atitinkamai padidinti daržovių bei sultinio kiekį (mėsa turi būti dalinai apsemta). Iš esmės, visą daržovių kiekį galite reguliuoti pagal save.

2. Jeigu nenorite naudoti vyno, atitinkamai padidinkite jautienos sultinio kiekį, nors 99% alkoholio kepimo metu išgaruos. Vyną rekomenduočiau rinktis sodresnio skonio, puikiai tiks Merlot, Cabernet Sauvignon ar panašūs. Labai brangaus tikrai nereikia, tačiau rinkitės tokį, kurį galėtumėte naudoti ne tik padažui, bet ir įsipilti į taurę.

3. Jautienos sultiniui naudokite ekologišką kubelį, mano nuomone, geras naminis sultinys čia nereikalingas, jį pasilikite sriubai. Skonio padažui užtektinai suteiks mėsa, daržovės bei prieskoniai.

4. Džiovintų prieskonių sąrašas nėra griežtas, jį galite keisti kitais: puikiai tiks raudonėlis, bazilikas ar Provanso žolelių mišinys.

Sultingas jautienos kepsnys orkaitėje arba "Rostbifas"

Autorius apie receptą: Šis tradicinis sultingas jautienos kepsnys niekuomet nenuvilia. Jį ypač verta išbandyti, jeigu galite gauti kokybiškos jautienos ir mėgstate mėsą su trupučiu kraujo. Šis tradicinis sultingas jautienos kepsnys niekuomet nenuvilia. Jį ypač verta išbandyti, jeigu galite gauti kokybiškos jautienos ir mėgstate mėsą su trupučiu kraujo. Jautienos rostbifas taip pat labai skanus atvėsęs. Kitą dieną jį labai plonai supjaustykite ir pagaminkite nuostabių sumuštinių su karamelizuotais svogūnais bei raugintais ar marinuotais agurkėliais! (. daugiau) (. mažiau) Reda

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6

Koks turi būti jautienos kepsnys?

Šviežią kokybišką jautienos kepsnį galima atpažinti iš gražios ryškiai raudonos spalvos. Dydis ir forma nėra svarbi – daugiau įtakos kepsnio skoniui turi kitos savybės, įskaitant gyvulio mitybą ir gyvenimo sąlygas, taip pat mėsos apdirbimą.

Priklausomai nuo skerdienos dalies, paruoštame kepsnyje būna didesnis arba mažesnis kiekis riebalų. Jie gali būti išsidėstę tarp raumenų – tai vadinamoji marmurinė jautiena – arba juosti raumenį sluoksniu. Šviežios ir kokybiškos jautienos riebalai būna tvirti, bet ne kieti, baltos spalvos. Mėsai kepant, riebalai ją suminkština, suteikia ryškesnio skonio ir apsaugo nuo išsausėjimo.

Maltos jautienos kepsnys

Minkštas, sultingas, nepaprastai skanus, lengvai pagaminamas ir nebrangus maltos jautienos kepnys su karamelizuota glazūra. Šis receptas yra tikras išsigelbėjimas, kai reikia paruošti vakarienę didesnei šeimynai ar draugams, bet nei noro, nei laiko kuistis virtuvėje neturite. Perdėtas į gražią lėkštę kepsnys atrodys ne tik efektingai, bet ir papuoš Jūsų šventinį stalą.

Pas mus labiau įprastas maltos kiaulienos ar vištienos kepsnys vadinamas „netikru zuikiu”, nors ties forma panašumas ir baigiasi. Šis kepsnys yra šiuolaikinės amerikietiškos virtuvės produktas, vadinamas „mėsos kepalu” („meatloaf”) ir dažniausiai gaminamas iš maltos jautienos. Kad iškeptumėte tikrai sultingą, netrupantį ir riekelėm pjaustomą kepsnį, tiksliai vadovaukitės gaminimo instrukcija.

Iš nurodyto produktų kiekio Jūs pagaminsite vakarienę 8 žmonėms su vidutinio pajėgumo apetitu arba 6 su rimtesniu potencialu. Iš kepsnio likučių, jeigu tokių bus, kitą dieną Jūs galėsite paruošti puikius sumuštinius.

Recepto šaltinis: www.recipetineats.com

Puikioji orkaitėje kepta šoninė pagal Kūmutės receptą

Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Svarbu pasirinkti kokybišką mėsą, nes nuo to ir priklauso galutinis rezultatas. Pasiruošimo šiam patiekalui reikia visai neilgo, o vėliau tereikės pašauti į orkaitę ir galima drąsiai užsiimti kitais darbais, kol čirška šoninė. Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!

Nuotrauka Ⓒ Renata, KumutesVirtuve.ltNuotrauka Ⓒ Dangira, DuokDruskos.com