pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Astrus kiaulienos šonkauliukai receptas

Paruošti šonkauliai yra puikus patiekalas tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui. Tikiuosi, kad šis receptas patiks ir taps jūsų mėgstamu patiekalu.

Ingredientai ir paruošimas

Pradėkite nuo kiaulienos šonkaulių paruošimo.

Šonkaulių paruošimas

Kruopščiai nuplaukite šonkaulius po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte visus galimus nešvarumus ir likučius. Tada supjaustykite juos į porcijas - paprastai šonkauliukai pjaustomi į maždaug 4-5 cm ilgio gabaliukus, kad būtų patogu kepti ir valgyti.

Citrusinių vaisių paruošimas

Nuimkite kalkės ir apelsino žievelę. Norėdami išgauti kuo daugiau aromato, naudokite smulkų tarką ir nuplėškite žievelę atsargiai, kad nesukauptumėte per daug kartumo. Po to išspausti citrusinių vaisių sultis.

Česnakų paruošimas

Nulupkite česnaką ir per spaudą perstumkite į mažas daleles. Česnakas suteiks marinatuj stiprų ir aromatingą skonį, kuris puikiai derės su kiaulienos šonkauliais.

Marinato ruošimas ir marinavimas

Dabar atėjo laikas sumaišyti visus marinato ingredientus.

Marinato paruošimas

Į didelį dubenį supilkite apelsinų ir kalkių sultis, įdėkite tarkuotas žieveles, sutraiškytą česnaką, garstyčias ir papriką. Papriką galite pasirinkti pagal savo skonį - jei mėgstate aštrius patiekalus, galite naudoti daugiau aitriosios paprikos, o jei norite švelnesnio skonio, pasirinkite saldžiąją papriką. Pabarstykite juodaisiais pipirais pagal skonį, kad suteiktumėte marinato šiek tiek aštrumo. Įpilkite alyvuogių aliejaus, kuris suteiks marinatuj švelnumo ir sodrumo. Galiausiai įdėkite medaus, kad subalansuotumėte rūgštumą ir suteiktumėte subtilaus saldumo.

Šonkaulių marinavimas

Paruoštą marinadą užpilkite ant šonkaulių ir gerai išmaišykite, kad visi mėsos gabaliukai būtų apsemtos marinatu. Svarbu, kad marinatas tolygiai padengtų kiekvieną šonkaulio riekelę, todėl pasistenkite gerai paminkyti ir įtrinti marinadą į mėsą. Uždenkite indą plėvele arba dangčiu ir palikite šaldytuve marinuotis mažiausiai 2-3 valandas, tačiau jei turite daugiau laiko, galite palikti ir visą naktį.

Kepimas orkaitėje

Paruoškite kepimo indą

Pasiruoškite kepimo indą arba skardą, ant kurios dėsite šonkaulius. Geriausia naudoti skardą su aukštomis sienelėmis, kad marinuota mėsa nesipiltų ir liktų visos savo sultys.

Kepimas

Ištraukę šonkaulius iš šaldytuvo, padėkite juos ant paruošto folijos sluoksnio ir užpilkite likusiu marinatu. Tai padės, kad šonkauliai kepimo metu būtų sultingi ir neprarastų savo skonio. Šonkaulius suvyniokite į foliją taip, kad jie būtų sandariai uždengti ir neleistų garams pabėgti. Dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos.

Finalas - traški pluta

Po 1,5 valandos išimkite šonkaulius iš orkaitės, atidarykite foliją ir leiskite šonkauliams dar 10-15 minučių kepti, kol ant jų susidarys graži auksinė pluta.

Pateikimas

Patiekite juos su šviežiomis daržovėmis, bulvėmis, salotomis ar kitais mėgstamais garnyrais. Gero apetito!