Gaminam padažą
Apkepam grybus
Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam šlakelį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam grybus. Pamaišydami kepam kol paruduos.
Gaminam padažą
Sudedam traiškytus česnakus, itališkus prieskonius, petražoles. Pamaišydami 0.5 min. pakepam.
Supilam sultinį, grietinėlę, išmaišom. Leidžiam užvirti ir pamaišydami paverdam 3-4 minutes kol truputį sutirštės. Paragaujam. Pagal skonį pagardinam druska, pipirais.
Grąžinam mėsą ir pašildom
Į keptuvę sudedam mėsos kepsnius, supilam inde susikaupusias sultis. Pakaitiniam 2-3 minutes, kad kepsniai sušiltų.
Kiaulienos kepsniai kremiškame pievagrybių ir šoninės padaže
Autorius apie receptą: Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa. (. daugiau) (. mažiau) Laurinta
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5
Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu
1. Kiaulienos nugarinę pabarstome druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname nugarinę po 2 minutes iš visų pusių.
2. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
3. Apskrudintą kiaulienos nugarinę perkeliame į gilesnę kepimo skardą (geriausia – su dangčiu), apipilame paruoštu padažu. Skardą uždengiame dangčiu arba folija ir kepame iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
4. Atidengiame kepimo skardą, apšlakstome mėsą padažu ir kepame dar 15–20 minučių 200 °C laipsnių temperatūroje, kol kiauliena gražiai apskrunda. Ištraukiame kiaulieną iš orkaitės ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 10 minučių – tik tuomet supjaustome mėsą griežinėliais.
5. Skardoje likusį padažą perpilame į nedidelį puodą, užverdame. Krakmolą sumaišome su šaukštu šilto vandens, pilame į padažą ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
6. Pjaustytą kiaulienos nugarinę apipilame tirštu padažu, patiekiame su apelsino griežinėliais, uogomis ir žolelėmis.

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Keptuvėje ant kiek didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite pjausnius ir kepkite po 2-3 min kiekvieną pusę iki gražiai apskrus ir bus beveik iškepę. Išimkite iš keptuvės ir perdėkite į lėkštę, uždenkite kita lėkšte (arba folija), kad neatvėstų.
Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite 4-5 min iki suminkštės. Berkite smulkiai kapotą česnaką ir 0.5 a.š. čili dribsnių, maišant pakepinkite 30-60s. Supilkite sultinį, berkite 1 a.š. itališkų žolelių. Patroškinkite 2-3 min.
Sudėkite varškės užtepėlę, gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki nedidelės ir supilkite grietinėlę. Pakaitinkite iki beveik užvirs. Suberkite špinatus ir pakaitinkite iki špinatai sukris. Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kiaulienos kepsnius grąžinkite į keptuvę ir patroškinkite ant nedidelės kaitros 1-2min.Patarimai:Varškės užtepėlę padažui naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, lengvai pikantiško skonio, o karštyje išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį, bet varškės užtepėlės suteikiamas kremiškumas mums patinka dar labiau.

Kiaulienos Kepsniai Kreminiame Grybų Padaže
Pievagrybius supjaustom plonais griežinėliais. Česnakus sutraiškom. Švž. petražoles supjaustom smulkiai.
Mėsai leidžiam 15min. pastovėti kambario temperatūroje. Mažam inde sumaišom paprikos prieskonius, česnakų granules. Kepsnius nusausinam su popieriniu rankšluoščiu. Apšlakstom aliejumi ir iš abiejų pusių apibarstom prieskonių mišiniu, pagardinam druska ir pipirais.

