pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lazanija su Jautiena - Tobulas Receptas Skaniai Vakarienei

Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!

Autorius apie receptą: Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie Šis receptas yra klaskininės itališkos lazanijos su bolognese padažu. Nors kas yra tikra itališka lazanija, tikriausiai kiekviena italė turi savo nuomonę, kaip ir mes turime apie cepelinus ar kugelį. Kaip ten bebūtų, ši lazanija tikrai puiki ir nors darbo ją gaminant yra, skonis viską atperka su kaupu! (. daugiau) (. mažiau) Dovilė, Be Dietų

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6

Lazanijos receptas

  • apie 10 vnt sausų lazanijos lakštų
  • 360 g Parmigiano-Reggiano sūrio /arba bet kurio jūsų mėgstamo fermentino sūrio
  • 2-3 vidutinio dydžio pomidorai (smulkiai supjaustyti lazanijos sluoksniavimui, kepti nereikia, dėsime žalius)

Bolognese padažas

Bechamel padažas

  • 50 g sviesto
  • 50 g miltų
  • 900 ml pieno (naudojau avižų)
  • druskos
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 70 g tarkuoto Parmigiano Reggiano sūrio

Patarimai ir variacijos

  • Daržovių lazanija: Norint lengvesnio ir sveikesnio varianto, galite keisti mėsą ant grilio keptomis daržovėmis, tokiomis kaip cukinijos, baklažanai ar grybai.
  • Bešamelio padažas: Jei norite prabangos, galite lazanijai naudoti tradicinį bešamelio padažą, kuris suteiks kreminio švelnumo.
  • Veganiška versija: Naudokite augalinės kilmės sūrius ir veganišką maltą mėsą arba papildykite daržovių sluoksniais.

Lazanija yra vienas iš tų patiekalų, kuris sujungia visus prie vieno stalo ir užtikrina sotų bei skanų maistą visai šeimai. Jos sluoksniai gali būti skirtingi, kaip ir variantai: mėsos, daržovių ar sūrio, bet kiekvienas kąsnis atneša tikrą skonio šventę. Šis patiekalas puikiai tiks savaitgalio pietums ar vakarienei, kai norisi kažko ypatingo, bet ne per sudėtingo.

Lazanijos receptas

Lazanijos receptas atkeliavo iš saulėtosios Italijos. Rašytiniai šaltiniai rodo, kad lazanija gaminta dar XIII amžiuje.

Klasikinė lazanija receptas labiausiai paplitęs už Italijos ribų Italijoje vadinamas Lasagne al forno. Ji gaminama iš makaronų lakštų sluoksniuotų su tirštu svogūnų, morkų ir salierų padažu, smulkiai malta kiauliena arba jautiena, pomidorais, bešamelio padažu ir Parmigiano-Reggiano sūriu.

Mūsų lazanija, kurios receptą aprašiau žemiau – tikra tradicinė lazanija su vyne troškintu faršu. Pradžioje pasiruošime bolognese padažą. Tada bešamelio padažą. Viską susluoksniuosime ir liks tik iškepti.

Kaip gaminti lazaniją

Bolognese faršo padažas

Bešamelio padažas

  1. Dabar laikas pasigaminti bešamelio padažą. Į nedidelį puodą įdedame gabaliuką sviesto, įjungiame mažiausią kaitrą ir ištirpiname.
  2. Suberiame miltus, išmaišome iki vientisos masės. Turi gautis ruda tiršta košė. Tada pilame truputį pieno, išmaišome. Vėl pilame pieno – išmaišome, taip ko supilsime visą pieną.
  3. Nuolat maišome mediniu šaukštu kol užvirs. Išjungiame kaitrą ir suberiame smulkiai sutarkuotą parmezaną, žiupsnelį druskos ir žiupsnelį juodųjų pipirų. Maišome mediniu šaukštu kol ištirps parmezanas. Bešamelio padažas turi gautis gana skystas. Kiek skystesns negu kondensuotas pienas. (Šios proporcijos kitokios negu bešamelio padažo receptas, kuriuo pasidalinau atskirai. Nes lazanijai reikia daugiau drėgmės, kad išbrinktų lakštai.)

Lazanija su jautiena

Lazanija – tai maisto patiekalas, gaminamas iš makaronų lakštų apkepo, įdaryto mėsa, sūriu, daržovėmis, pomidoru padažu. Lasagne verde įdaroma špinatais ir kiaušinių pasta. Manoma, kad lazanija atsirado Italijoje.