pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi Vistienos Patiekalai Keptuvėje - Skanių ir Greitų Receptų Idėjos

Keletą minučių keptuvėje keptos vištienos krūtinėlės – jų nereikės marinuoti, o skonis bus iš tiesų nuostabus!

Jos tokios skanios, kad vakarienei teks gaminti dar vieną kartą. Fantastiškai greitai paruošiama ir lengvai virškinama vakarienė iš vištienos.

Visam patiekalui paruošti užtruksite tik 10 minučių ir galėsite patiekti ant stalo. Jums reikės tik kelių ingredientų.

Šį fantastišką receptą radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

Gaminimo eiga:

Pasiruoškite vištienos krūtinėlę.

Nuplaukite jas, nusausinkite ir peiliu įpjaukite paviršių – įpjovos turi būti tinklelio formos.

Tačiau svarbu mėsos visiškai neperpjauti.

Tada pagardinkite mėsą druska ir pipirais, kad prieskoniai taip pat patektų į įpjovas.

Vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.

Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.

Tada sudėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš vienos pusės.

Tuo tarpu pasiruoškite česnaką – smulkiai jį supjaustykite.

Kai vištienos krūtinėlės iš vienos pusės paruduos, apverskite ir kepkite iš kitos pusės apie 2-3 minutes.

Tada į keptuvę įdėkite likusį pusę šaukšto sviesto.

Ant sviesto sudėkite česnaką, o vėliau sudėkite likusius ingredientus.

Pirmiausia medų, tada sojų padažą ir actą.

Gerai išmaišykite ir leiskite užvirti.

Virkite vos minutę arba kol šiek tiek padažas sutirštės.

Patiekite papuošę smulkintomis petražolėmis.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Vištienos krūtinėlės su šparaginėmis pupelėmis

Galite paimti įprastas pupeles (tinka pupelės virtos arba konservuotos).

Reikės: 1 kg vištienos krūtinėlių, 500 g šparaginių pupelių, 1 svogūno, 1 morkos, 200 g 15 % grietinės, 200 g mocarelos, 1 ryšulio žolelių, prieskonių.

Paruošimas: Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir dėkite į kepimo formą. Svogūną supjaustykite žiedais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant krūtinėlių. Ant viršaus uždėkite visas šparagines pupeles. Grietinę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu ir užpilkite ant patiekalo. Kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Būtinai į savo racioną įtraukite vištienos krūtinėlę. Įvairūs receptai, marinatai ir gaminimo būdai leis šiam nebrangiam, bet sveikam gaminiui nuolat būti ant jūsų stalo daržovių ar kruopų kompanijoje.

Naudokite kulinarinius įrankius: foliją, maišelius, rankoves, kepimo popierių – tai padės išsaugoti baltos mėsos skonį ir naudą, o orkaitė ir kepimo skarda bus švarios.

Įrankiai

KeptuvėReklama1x 2x 3x
Vištienai
Padažui
Salotoms
  • 1 stiklinė Rukola
  • 1 stiklinė Salotų lapai - frisée
  • 1 stiklinė Salotų lapai - radicchio (apie 1/4 galvos), plonai supjaustytos
  • 1½ a.š. Balzaminis actas
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • ½ stiklinė Sūris - tarkuotas Pecorino Romano
  • Bazilikas - pagal skonį
  • Petražolės - pagal skonį
Gaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!

Vištienos krūtinėlė kepta keptuvėje su pomidorų ir alyvuogių padažu

Geoffrey Zakarian

Vištienos krūtinėlė yra puikus ingredientas. Galite nusipirkti bet kuriame prekybos centre, ji yra nebrangi, sveika ir skani. Vištienos krūtinėlės receptai paprasti ir universalūs, tinka bet kokiai progai ir patiks visiems.

5 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 20 minutes minGaminimo laikas 30 minutes minPapildomas laikas 20 minutes minBendras laikas 1 hour val 10 minutes minKategorija Kepta mėsa, Kepta vištiena, Mėsos patiekalai, VištienaVirtuvė Italijos virtuvėPorcijos 4 asmenims

Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys

Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.

Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.

Patarimai

Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai