pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Salotų su Avokadu, Feta Sūriu ir Moliūgu Receptai

Seniai praėjo tie laikai, kai salotos būdavo nuobodžios, o daržovės mintyse išsirikiuodavo trumpa pomidorų, agurkų ir bulvių eilute. Salotos gali būti pačios įvairiausios! Daugiau daržovių, daugiau spalvų lėkštėje, daugiau šviežio derliaus, daugiau natūralių vitaminų - ruošdama pietus ar vakarienę, aš tikrai stengiuosi, kad maistas būtų subalansuotas ir vertingas.

Štai keletas receptų, kurie padės jums atrasti naujus skonius ir paįvairinti savo mitybą:

Salotos su keptais moliūgais, vištiena ir feta sūriu

Ingredientai:

  • Avokadas
  • Špinatų lapai
  • Višniniai pomidorai
  • Fetos sūris
  • Graikiniai riešutai

Užpilui:

  • Alyvuogių aliejus
  • Citrinos sultys
  • Druska
  • Salotų prieskoniai

Gaminimo eiga:

  1. Iškepkite vištieną, moliūgus ir avinžirnius. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
  2. Vištieną, moliūgų kubelius ir avinžirnius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išmaišykite, kad pasidengtų iš visų pusių.
  3. Vienu sluoksniu sudėkite į kepimo skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Vištieną galite patikrinti termometru - vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC.
  4. Kol vištiena, moliūgai ir avinžirniai kepa, paruoškite padažą. Visus ingredientus, išskyrus vandenį, sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos tyrės. Padažas bus tirštas, todėl iki norimos konsistencijos praskieskite vandeniu (jį po šaukštą įplakite į padažą). Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pridėkite druskos, pipirų ar citrinų sulčių.
  5. Į lėkštę dėkite porą saujų špinatų lapelių. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis supjaustytą vištieną, avokadą. Apiberkite šviežiomis šilauogėmis. Apšlakstykite padažu, užberkite trupinto fetos sūrio ir kepintų moliūgų sėklų.
  6. Į salotinę dedame nuluptą, griežinėliais pjaustytą avokadą, špinatų lapus, per puse pjaustytus pomidorus, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir smulintus graikinius riešutus.
  7. Visus ingredientus sumaišome ir užpilame iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir salotų sprieskonių pagamintu užpilu. Jeigu mėgstate, į užpilą galima išspausti česnako skiltelę.

Salotos su apelsinais ir avokadu

Ingredientai:

  • Apelsinai: 2 vnt.
  • Avokadas: 1 vnt.
  • Pomidorai
  • Svogūnas
  • Petražolės: 1 arb. š.
  • Citrinos: 1 vnt.

Užpilas:

  • Mandarinai
  • Aliejus: 1 valg. š.
  • Medus: 1 valg. š.
  • Vyno actas: 1 arb. š.
  • Agavų sirupas: 2 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse.
  2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.
  3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais.
  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite, kad išsiskirtų sultys, o svogūnas suminkštėtų.
  5. Visas daržoves išdėliokite ant apelsinų, berkite alyvuogių, kapotų petražolių, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  6. Paruoškite užpilą: mandarinus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis, jas sumeskite į plakti skirtą indą, supilkite aliejų, medų, vyno actą ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Salotos su gražgarstėmis, pomidorais ir mocarela

Ingredientai:

  • Gražgarstės
  • Pomidorai
  • Mocarela
  • Avokadas
  • Granatas

Užpilas:

  • Granatų sėklos
  • Obuolių sultys
  • Aliejus
  • Agavų sirupas
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles.
  3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.

Agurkų ir avokadų salotos

Ingredientai:

  • Agurkai: 1 vnt.
  • Avokadai: 1 vnt.
  • Salotos: 4 vnt.
  • Citrinos: 1 vnt.
  • Sėmenų aliejus
  • Juodieji pipirai
  • Krapai
  • Linų sėmenys

Gaminimo eiga:

  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę.
  2. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  3. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus.
  4. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite.

Salotos su paprika, pomidorais ir avokadu

Ingredientai:

  • Paprikos
  • Pomidorai
  • Avokadai
  • Sultys: 2 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje.

Salotos su mandarinais ir avokadu

Ingredientai:

  • Avokadas
  • Mandarinai
  • Paprika
  • Salotos

Užpilas:

  • Medus: 1 arb. š.
  • Actas: 1 arb. š.
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus. Pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
  2. Mandarinus nulupkite, o papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis.
  3. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.

Salotos su persimonais ir avokadu

Ingredientai:

  • Persimonai: 1 vnt.
  • Avokadas: 1 vnt.
  • Citrinos: 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
  • Garstyčių milteliai
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Petražolės
  • Mėgstami salotų lapai

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite ir supjaustykite avokadą kąsnio dydžio kubeliais. Apšlakstykite arbatiniu šaukšteliu citrinų sulčių. Nulupkite persimonus ir supjaustykite tokio paties dydžio kaip avokadas kubeliais. Plonai nuskuskite keletą citrinos žievelės juostelių.
  2. Į dubenį kartu sumaišykite likusias citrinų sultis, alyvuogių aliejų, garstyčių miltelius ir druską. Gautu padažu apšlakstykite avokado ir persimono kubelius.
  3. Pasiruoškite salotų dubenį, į jį pridėkite mėgstamų salotų lapų, ant viršaus suberkite persimonų ir avokadų kubelius. Ant salotų berkite maltus juoduosius pipirus, gardinkite citrinos žievele ir trupučiu petražolių. Prieš patiekdami, nesusigėrusį salotų padažą nupilkite.

Bulvių ir avokadų salotos

Ingredientai:

  • Bulvės: 7 vnt.
  • Morkos: 3 vnt.
  • Agurkai: 3 vnt.
  • Avokadai: 1 vnt.
  • Kiaušiniai
  • Žirneliai
  • Majonezas
  • Prieskoniai

Gaminimo eiga:

  1. Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu.

Salotos su obuoliais, vištiena ir avokadu

Ingredientai:

  • Obuolys
  • Avokadas
  • Vištiena
  • Svogūnas
  • Jogurtas
  • Garstyčios
  • Muskatas
  • Pipirai
  • Druska
  • Citrinos sultys

Gaminimo eiga:

  1. Nuluptą obuolį, avokadą ir vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais, o svogūną smulkiai sukapokite.
  2. Atskirai indelyje sumaišykite jogurtą, garstyčias, muskatą, pipirus, druską ir citrinos sultis. Gautu padažu užpilkite salotas ir viską gerai išmaišykite.

Salotos su bolivinėmis balandomis, špinatais ir avokadu

Ingredientai:

  • Bolivinės balandos
  • Kiaušiniai
  • Špinatai
  • Halumio sūris
  • Avokadai: 2 vnt.
  • Svogūnų laiškai

Padažas:

  • Tahini
  • Vanduo
  • Citrinos sultys
  • Druska: 0.3 arb. š.
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Bolivines balandas ir vandenį supilkite į puodą ir virkite uždengę ant mažos ugnies apie 12 min., arba kol kruopos suminkštės, tada dar palaikykite uždengę (išjungę ugnį) 5 min., kad pabrinktų. Tą galite padaryti iš vakaro.
  2. Kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo. Nulupkite, perpjaukite pusiau.
  3. Pasigaminkite padažą: sumaišykite tahini su vandeniu, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę padažo sumaišykite su išvirusiomis bolivinėmis balandomis, kitą pusę atidėkite salotoms.
  4. Įkaitinkite nepridegančioje keptuvėje aliejų ir sumeskite špinatus. Kai jie suglebs, išimkite ir laikykite dubenėlyje. Į keptuvę sudėkite halumio sūrio riekeles ir kepkite iš abiejų pusių apie minutę, kol gražiai apskrus.
  5. Bolivines balandas padalykite į lėkštes, uždėkite po truputį kepintų špinatų, kelias riekeles halumio sūrio, po puselę avokado, po perpjautą kiaušinį, viską palaistykitetahini padažu ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Salotos su krevetėmis ir avokadu

Ingredientai:

  • Avokadai: 2 vnt.
  • Krevetės
  • Žalumynai
  • Citrinos: 1 vnt. (2 valg. š. sulčių)

Gaminimo eiga:

  1. Avokadus perpjaukite išilgai pusiau, išimkite kauliukus, šaukštu išskobkite dalį minkštimo. Minkštimą iškart supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Gatavas salotas išdėliokite į avokadų puseles, papuoškite žalumynais ir likusiomis krevetėmis.

Šie receptai - tik pradžia. Eksperimentuokite su ingredientais ir užpilais, atraskite savo mėgstamiausius derinius ir mėgaukitės sveikomis ir skaniomis salotomis!