pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sausainiai iš sausų pusryčių: greitas ir paprastas receptas

Ar kada nors susimąstėte, ką galima pagaminti iš sausų pusryčių, jei jų tiesiog nenorite valgyti su pienu? Šis receptas - puikus sprendimas! Tai itin paprastas ir greitas būdas pasigaminti skanius sausainius, ypač jei mėgstate kondensuotą pieną.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Greitas paruošimas: Užtruksite vos 15 minučių.
  • Paprasti ingredientai: Reikia tik sausų pusryčių ir kondensuoto pieno, plius priedai pagal skonį.
  • Puikus skonis: Saldūs, su įvairiais priedais - tikras skanėstas smaližiams.

Ingredientai

Šiam receptui reikės:

  • 125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių)
  • ½ indelio (apie 200 g) saldaus kondensuoto pieno
  • 1 šaukštas aguonų
  • 1 šaukštas sezamo sėklų
  • Saujelė lukštentų saulėgrąžų (arba riešutų, jei norite)

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Kepimo formas patepkite aliejumi ar sviestu ir išklokite kepimo popieriumi, nes sausainiai labai lipnūs ir gali prilipti.
  3. Dubenyje sumaišykite visus produktus.
  4. Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nepalaidi.
  5. Kepkite 9-10 minučių.
  6. Ištraukę iš orkaitės, palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet perkelkite sausainius ant grotelių, kad atvėstų.

Patarimai ir pastebėjimai

Keletas patarimų, kad sausainiai pavyktų tobulai:

  • Kepimo popierius: Apsidrauskite ir naudokite kepimo popierių, net jei jis atrodo kokybiškas.
  • Atvėsinimas: Jokiu būdu nepalikite sausainių atvėsti skardoje, nes jie gali prilipti.
  • Priedai: Jei norite, galite įdėti riešutų ar kitų mėgstamų priedų.
  • Lipnumas: Atminkite, kad sausainiai gali būti šiek tiek lipnūs, bet tai neturėtų atbaidyti nuo jų ragavimo.

Skonis ir tekstūra

Šie sausainiai yra saldūs, su įvairių sėklų ir aguonų prieskoniu. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Vienintelis minusas - lipnumas, bet skonis tikrai atperka šį trūkumą.

Alternatyvus receptas: Florentinai iš sausų pusryčių

Jei norite dar lengvesnio varianto, išbandykite šį receptą, kuris nereikalauja didelio meistriškumo:

Florentinai tikrieji yra gana nemažai atidumo ir meistriškumo reikalaujantis sausainis-saldainis. Šis variantas yra super lengvas. Jį aš gavau iš savo sesers brolienės, kuri šituo receptu, man rodos, apkrėtė pusę Lietuvos ir sako, kad jau dabar tokių dribsnių sunku parduotuvėse gauti. Bet tikrai receptas super pigus, paprastas ir gardus. Viens, du ir pagaminta. Aš juos pritempiu iki kalėdinės nuotaikos užbarstydama aguonų. Vėsdami florentinai sutvirtės. Kūrybinę grupę teko vaikyti nuo šitų gardumynų - ir ko jums ne kalėdinis stebuklas?

Paruošimas:

  • 10 min

Gaminimas:

  • 10 min

Porcijos:

  • 4

Rezultatas

Iš nurodyto kiekio ingredientų išeina apie 20 sausainių. Šie sausainiai - puikus būdas sunaudoti likusius sausus pusryčius ir pasimėgauti saldžiu skanėstu. Skanaus!