Itališka kepta vištiena
Pasigaminkite itališką vištienos marinatą su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, česnaku ir raudonųjų pipirų dribsniais. Ši kepta vištienos krūtinėlė pasirodo švelni ir sultinga! Patiekite su:
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.
Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis
Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas leidžia kūrybiškai naudoti turimas daržoves, todėl kiekvieną kartą galite atrasti naujus skonių derinius. Be to, paruošimas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko, tad net ir užimtiems žmonėms bus lengva nustebinti artimuosius šiuo skaniu patiekalu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą arba kalakutienos filė.
- Bulvės: puikiai tiks saldžiosios bulvės arba topinambai.
- Morka: pakeiskite paprikomis, cukinijomis ar brokoliais.
- Fermentinis sūris: naudokite mocarelą, čederį arba mėlynąjį pelėsinį sūrį.
- Grietinėlė: galite rinktis kokosų pieną arba augalinę grietinėlę.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš dedant vištieną į kepimo indą, ją trumpai apkepkite keptuvėje, kad mėsa išliktų sultinga.
- Norėdami intensyvesnio skonio, į marinatą pridėkite šlakelį citrinos sulčių arba sojų padažo.
- Eksperimentuokite su prieskoniais: čiobreliai, raudonėliai ar bazilikai suteiks naujų skonio atspalvių.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
- Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 600 kcal

Ingredientai:
- apie 500 g. vištienos krūtinėlės be odos (viengubos)
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Išimkite vištienos krūtinėlę iš šaldytuvo 40-50 minučių prieš kepant, kad ji būtų kambario temperatūros.
Įkaitinkite orkaitę iki 200'C.Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Įtrinkite druska bei pipirais ir aptepkite šaukštu aliejaus.
Į keptuvę įpilkite likusį šaukštą aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies (ne maksimalios).Į įkaitintą keptuvę įdėkite vištienos krūtinėlę ir apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes iki gražios auksinės spalvos. Jeigu per greitai svyla - mažinkite temperatūrą.
Apkeptą krūtinėlę perdėkite į nedidelę metalinę skardelę ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.Praėjus nurodytam laikui, išimkite vištienos krūtinėlę iš orkaitės, lengvai pridenkite folija ir leiskite 10 minučių "pailsėti", kad tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys.
Skanaus!
Vištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
