Keptos desreles keptuveje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “desreles tesloje keptuveje” rasta receptų 1000Dešrelės tešlojeGreitai paruošiamos dešrelės tešloje4 komentarai:
Mhh. sita patiekala dieinu ♥ vakar kepiau desreles ant bulviu, su svogunu ir viena paprika. Tik viena vargsiuke teturejau namie :) bet vyras labai irgi gyre! Atsakyti Panaikinti
Man jis irgi buvo labai labai labai! Ačiū, Aguonėle! :) Aš jį kepiau jau tikriausiai prieš pusmetį, tai jau spėjau daržoves pritaikyti ir prie kitokių "mėsų" :) Nors man dešrelės čia tiesiog tobulai tinka, bet turiu paisyti ir kitų valgytojų nuomonės :) Panaikinti
Vilma, jeigu tai butu ne kiaulienos, jos tiesiog butu tobulos:) Mes daznai pasigaminame desreliu avienos, paukstienos ir kai badas, jos visada gelbsti mus:) Labai skainiai atrodo:) Atsakyti Panaikinti
Iš tiesų, ir man jau kuo toliau, tuo mažiau norisi kiaulienos, bet dar nesame jos atžvilgiu tokie kategoriški :)
O tokį variantą aš jau išbandžiau ir su vištienos kepsneliais - labai labai skanu :) Panaikinti
Bandelės su lašinukais
Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.
Širšių lizdas
Greitas ir paprastas patiekalas. Mums su mama jis labai patiko, mano vyriškis apskritai nemėgsta tokių dešrelių nesvarbu, kaip pagamintų. Valgė, bet sakė, kad galiu ir nekartoti. Bet manau, kad kartosiu, gal ir ne su tokiomis dešrelėmis, kad įtikčiau visiems valgytojams. Man labai patiko "vienos skardos" principas, o daržovės buvo ypatingai skanios!
Taigi, mums reikės:šviežių kiaulienos dešrelių (aš naudojau mamos gamintas)daržovių, aš naudojau:paprikąsvogūnąmorkaspomidorąalyvuogių aliejausbalzaminio actoProvanso žolelių mišiniodruskos, pipirų
Paruošimas:
- Daržoves supjaustome ir dedame į kepimo formą.
- Pagardiname druska, pipirais ir žolelėmis.
- Lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu (apie 2 VŠ).
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
- Išimame iš orkaitės daržoves, permaišome, išdėliojame ant jų dešreles ir kepame dar 20-30 minučių.
Bulvių duona
Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.
Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis
Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
Tešlos gaminimas:
Persijokite miltus. Miltų viduryje padarykite įdubimą ir supilkite druską, vandenį ir ištirpintą atvėsintą sviestą. Imdami po truputi miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkite tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite riebalais patepta virtuvine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų 30 minučių.
Įdėkite sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite sviesto kraštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite sviestą į šaldytuvą, kol paruošite tešlą).
Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiek atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir kočėlu iškočiokite, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Kočiojant tešlą karts nuo karto tešlą pakelkite ir pabarstykite jos apačią miltais, kad tešla neliptų prie paviršiaus.
Į tešlos centrą dėkite išmuštą sviestą. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai paslėptų sviestą, apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8mm storio stačiakampį (jei reikia, galite kiek patempti kraštus, kad susidarytų taisyklinga forma).
Laikas pradėti lankstyti tešlą, kad susiformuotų sluoksniai (juk ji neveltui vadinama „sluoksniuota“!).
Iškočiotą ilgą tešlos stačiakampį pasidėkite ant stalo. Lenkite vieną tešlos kraštą iki vidurio, ir kitą (priešingą tešlos) kraštą iki vidurio. Ir po to sulenkite kaip "užverstumėte knygą". Gaunasi 4 sluoksniai. Suvyniokite tešlą į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių.
Ištraukite atvėsusią tešlą iš šaldytuvo ir pasidėkite prieš save taip, kad perlenktas kraštas būtų jūsų kairėje, o “atviras” tešlos kraštas dešinėje. Iškočiokite tešlą į pailgą, maždaug 7-8mm storumo stačiakampį ir vėl sulankstykite. Įspauskite tešlą du kart, suvyniokite į virtuvinę plėvelę ir vėl padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Visą šį procesą pakartokite dar vieną kartą.
Po to tešlą jau galite kočioti ir pjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Dešreles susukite į tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.