pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos Kukuliai Vaikams - Skani ir Sveika Idėja Jūsų Mažiesiems

Mėsos kukuliai su daržovėmis

Kalakutienos kukuliai vaikui puikiai dera su daržovėmis, tad galėsite gaminti pietumstoks patiekalas.

  • kalakutienos filė - 400 gramų;
  • ryžiai - 50 gramų;
  • lemputė;
  • morka;
  • paprika;
  • konservuoti žirneliai - 50 gramų;
  • kiaušinis;
  • petražolės;
  • druska.

Minkšti kalakutienos kukuliai su rikotos sūriu

Kai oras slogus, o dar ir savijauta panaši, man norisi jaukaus, šildančio, sotaus maisto. Ar Jūs irgi taip jaučiatės?

Tokiomis apniukusiomis dienomis galvoju apie vadinamą „comfort food“. Priklausomai nuo nuotaikos man tai gali būti pica penktadienio vakarą po sunkios savaitės arba nostalgiją keliantys, vaikystėje mamos gaminti švilpikai. Mėsos kukuliai taip pat priklauso šiai kategorijai.

Juos gaminu dažnai ir turiu įvairių receptų. Tiesa, neitin mėgstu kepti maistą aliejuje, todėl ir mėsos kukulius gaminu orkaitėje, o vėliau panardinu į pasirinktą padažą. O kartais tik iškepu orkaitėje ir valgome su bulvių koše.

Šių kalakutienos kukulių skonį praturtina skirtingų rūšių sūriai – kietasis ir rikotos (dėl pastarojo jie dar ir itin minkšti) bei kelios dosnios saujos prieskoninių žolelių. Tai švelnaus skonio, nesausi, minkšti, gardžiai kvepiantys ir labai skanūs kukuliai.

Kiek virti kalakutieną?

Tiek mėsa, tiek kalakutienos subproduktai turi būti gana elastingi ir tik šiek tiek drėgni ir be lipnių gleivių. Jei kalakutiena per daug suglebusi ir minkšta, gali būti, kad ji jau buvo užšaldyta ir atšildyta vieną ar kelis kartus.

Kalakutienos spalva

Kokybiška atšaldyta kalakutiena turi vienodą natūralią spalvą

Krūtinėlės filė – šviesiai rausva, šviesesnė už kitas dalis. Šlaunelių filė – šiek tiek tamsesnė. Apatinės kojos dalys išsiskiria sodresniu, rausvu atspalviu. Riebalai ir oda šviesūs. Paukščio širdis tamsiai raudona arba rausvai ruda. Kepenys – raudonai rudos spalvos.

Kalakutieną valgyti sveika, nes joje gausu aminorūgščių, vitaminų, mikroelementų, cinko, magnio, fosforo, geležies ir vitamino B. Kalakutieną valgo norintieji numesti svorio, nes tai viena liesiausių mėsų, joje nedaug kalorijų ir cholesterolio.

Švediški mėsos kukuliai

Taip paruošti kukuliai bus minkšti, sultingi, o itališkų skonio natų pomidorų padažas prie jų tobulai derės. Pats gaminimas labai paprastas, o kadangi kukulių kepimas vyksta orkaitėje, sutaupysite daug laiko. Tiek kukulius iškepti, tiek pasiruošti pomidorų padažą galite ir iš anksto, tada prieš patiekiant tereikės sudėti viską į kepimo indą ir keletui minučių pašauti į orkaitę.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Panašūs receptai:

5 from 4 votesKalakutienos kukuliai grietinės padažeParuošimo laikas10 minsGaminimo laikas25 minsKiekis : 18 kukuliųAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiKukuliaiPadažas
  • 1/2 st. grietinės (naudojau 30 proc. riebumo)
  • 50 g mažų špinatų
  • 1 3/4 st. sultinio (ar vandens)
  • 2 valg. š. miltų
  • 1 arbat. š. pomidorų padažo
  • 1 arbat. š. garstyčių
  • 3 valg. š. sviesto
  • druskos, juodųjų pipirų
GaminimasKukuliaiNupjauti duonos šonus. Ją pamerkti kelioms minutėms į vandenį. Tada jį nusunkti iš duonos.

Dubenyje sumaišyti faršą, kiaušinį, morką, sūrį, visus prieskonius, druską. Įberti džiūvesėlių tiek, kad būtų lengva formuoti kukulius. Juos formuoti drėgnomis rankomis.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. temp. Iš abiejų pusių pakepinti kukulius po 3-4 min. Jeigu keptuvė maža, galima tą daryti per 2 kartus.

Padažas

Po truputį, visą laiką maišant, supilti sultinį, grietinę. Tai daryti, kol padažas sutirštės, nebebus gumulėlių. Daugmaž apie 5 min. Padažą užkaisti.

Suberti špinatus, garstyčias, pomidorų padažą, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Po kelių minučių primažinti kaitrą, sudėti kukulius. Troškinti apie 15 min.

Mėsos kukuliai orkaitėje

  • 1 kalakutienos krūtinėlė;
  • kalakutienos šlaunys - 1 vnt.;
  • kiaušinis;
  • kartus svogūnas - 1 galva;
  • druska ir žolelės – neprivaloma;
  • pienas -1 puodelis;
  • kukurūzų krakmolas - 1 valg. l.;
  • kietas sūris - 80g
  1. Išimkite kaulus nuo šlaunies ir krūtinėlės, mėsą susukite į m altą mėsą.
  2. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir žolelių. Maišykite.
  3. Suformuokite mažus rutuliukus ir kepkite 15 minučių 180° temperatūroje.
  4. Sumaišykite pieną su krakmolu ir gautą mišinį supilkite į karštą keptuvę.
  5. Sutarkuokite sūrį.
  6. Kai tik pienas su krakmolu užvirs, suberkite į juos sūrį ir virkite, kol jis visiškai ištirps.
  7. Išimkite kotletus iš orkaitės, užpilkite padažu ir vėl pašaukite į orkaitę.
  8. 5 minutės – ir mėsos kukuliai paruošti.