pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Virti Vištienos Šaltieną - Žingsnis po Žingsnio Gidas

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Blauzdeles sudėti į puodą, užpilti vandeniu, jo reikia tiek kad apsemtu vandeniu ir jo būtų dar apie 2 cm virš jų mėsos. Virti apie 1,5 valandos. Pasirodžius pirmoms putoms, vandenį galima pakeisti.

Morkas supjaustyti, brokolius sumulkinti mažesniais žiedynais, sudėti į puodą su mėsa. Berti druską, pipirus ir virti dar apie 10 minučių. Išvirus, sultinį nukošti, nuimti mėsą nuo blauzdelių.

Nuimtą mėsą, išvirusias daržoves sudėti į puodą. O su likusiu sultiniu pasiruošti želatiną kaip nurodytą ant pakuotės ir supilti į puodą su mėsa bei daržovėmis.

Šaltiena su vištiena ir daržovėmis

Autorius apie receptą: Ruošiama su vištiena, o tokią labiausiai mėgstu! Nesunku pagaminti, o taip skanu. Ruošiama su vištiena, o tokią labiausiai mėgstu! Nesunku pagaminti, o taip skanu. Jolanta, Zuikio receptai

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4
400 gramų vištienos blauzdelių
2 vienetai morkų
1 sauja brokolių
1.5 šaukšto želatinos (apytikriai)
pagal poreikį vandens (tiek, kad apsemtų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Kaip virti vistienos saltiena

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kaip virti vistienos saltiena” rasta receptų 1000Vištienos šaltienaVirti vištienos kukuliai

Naminė šaltiena pagal močiutės laikų be paslapčių! Kaip išvirti tikrą naminę šaltieną?

Receptai

Ingredientų sąrašas:

– 1,6 kg jautienos
– 1,7 kg kiaulienos (karkos, kojos)
– 1,8 naminės paukštienos (gaidys + subproduktai)
– 2 svogūnai
– 2 morkos
– 4,5-5 l vandens
– 1,5-2 valgomieji šaukštai druskos
– 15 kvapiųjų pipirų žirnelių
– 15 juodųjų pipirų žirnelių
– 4-5 lauro lapai

Iš mėsos aš paėmiau 2 nedideles kiaulės karkas ir koją, gerai nuploviau, supjausčiau į kelias dalis, kojai pašalinau kanopas ir perpjoviau išilgai į 2 dalis.

Jautiena, pageidautina su kauliukais, kremzlėmis ir dideliu kiekiu sausgyslių – tai yra jungiamuoju audiniu, kuris įtakoja geresnį šaltienos sustingimą.

Naminis paukštis. Tai gali būti višta, gaidys, kalakutas, antis, žąsis ar šių paukščių subproduktai. Šiuo atveju pas mane naminis gaidys, 1,8 kg svorio kartu su vidaus organais. Jį padalinau į 4 dalis.

Naudodami subproduktus sultinio paruošimui, tuo labiau šaltienai, niekada nedėkite kepenėlių – kaip besistengtumėte išvirti skaidrų sultinį, dėl kepenėlių jis bet kuriuo atveju bus drumstas.

Taigi, visų produktų svoris sudaro šiek tiek daugiau nei 5 kg ir šiam kiekiui man prireiks ne mažiau nei 9-10 l talpos puodo.
Dedame mėsos gabalus į puodą, užpilame šaltu vandeniu taip, kad mėsa būtų pilnai padengta.

Užviriname puodo turinį, kol pasirodys putos, nuimame puodą nuo viryklės ir pilnai nupilame pirmąjį vandenį. Vėl nuplauname mėsos gabalus nuo suvirusio baltymo gabalėlių ir užpilame švariu vandeniu. Toks paprastas veiksmas išvaduos jus nuo nepageidautinų suvirusio baltymo dribsnių ir ne tik, tai taipogi užtikrins absoliutų sultinio skaidrumą.

Vėl įjungiame viryklę, užviriname sultinį ir, atsiradus nežymioms putoms, iškart jas nuimame.

Pora žodžių apie vandens kiekį. Pagal taisykles, kiekvienam žalios mėsos kilogramui reikia 1 l vandens: man taip ir išėjo : 5 kg mėsos – 5 l vandens.

🍲 Šaltienos receptai

Reikia atkreipti dėmesį, kad šaltieną paruošite per 10-12 val., virimas apie 6 val. + stingimo laikas (apie 4-6 val.). Rekomenduoju virti kiaulienos mentę su gera mėsa arba su kokia namine vištiena.

Šaltiena iš kiaulienos mentės

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Mėsą gerai nuplaukite. Į puodą supilkite 2,5 litro vandens ir įdėkite mentę bei likusia mėsą.
  2. Užvirinkite ant stiprios ugnies, nuimkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 5 valandas.
  3. Į sultinį suberkite svogūną, lauro lapą, druską, pipirus ir virkite dar valandą.
  4. Išimkite mėsą iš sultinio ir sudėkite į kiaurasamtį, kad sultinys sutekėtų į puodą. Iš kiaulienos pašalinkite kaulus ir odą, mėsą sudėkite į lėkštę. Česnaką sutarkuokite smulkią tarka ir sumaišykite su mėsa.
  5. Skystį nukoškite per marlę. Mėsą sudėkite į vieną didelį indą arba kelis mažus ir apliekite sultiniu. Atvėsinkite ir atšaldykite, kad susidarytų želė.

Šaltiena iš jautienos

Ingredientai:

  • 2 jautienos blauzdos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 1 petražolės arba pastarnoko šaknis
  • 3-4 šakelės saliero;
  • 3-4 petražolių šakelės;
  • keli žirneliai juodųjų ir kvapiųjų pipirų;
  • 1 kg jautienos filė;
  • druska, pipirai – pagal skonį;
  • 1 česnako galva.

Paruošimas:

  1. Po tekančiu vandeniu išplaukite jautienos blauzdas. Sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu (reikia apie 5 l). Užvirinkite ant vidutinės ugnies, pašalinkite putas ir sumažinkite temperatūrą iki minimumo.
  2. Visas daržoves ir žoleles stambiai supjaustykite (iš petražolių paimkite tik stiebus, lapelius atidėkite) ir sudėkite į sultinį. Suberkite pipirų žirnelius į puodą. Virkite be dangčio 3–4 valandas.
  3. Jautienos filė nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalėliais, užpilkite verdančiu vandeniu 3-5 minutėms. Išimkite mėsą iš vandens ir perkelkite į puodą su likusiais ingredientais. Virkite dar 3-4 valandas, jei reikia, nugriebkite putas. Vanduo turėtų išgaruoti maždaug per pusę.
  4. Pusvalandį prieš nukėlus nuo ugnies, pagardinkite druska. Paruoštą sultinį perkoškite per marlę, leiskite atvėsti.
  5. Blauzdų mėsą atskirkite nuo odos ir kaulų ir kartu su likusia mėsa suplėšykite į pluoštus arba supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite juos su smulkiai pjaustytais petražolių lapeliais. Gausiai pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite mėsą į formą.
  6. Kiaurasamtį išklokite marle arba audiniu, susmulkinkite česnaką ir sudėkite jį ant audinio.
  7. Grižkime prie sultinio: pašalinkite riebalų perteklių nuo paviršiaus, pakaitinkite ir įberkite druskos. Sultinį nukoškite per marlę su česnaku ir užpilkite ant mėsos. Atvėsinkite ir šaldykite, kol sustings.