pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Suvynioti Dešrelę Į Tešlą - Žingsnis Po Žingsnio Vadovas

Kaip klasikiniu būdu supakuoti stačiakampę dovaną?

Kaip gražiai supakuoti bet kokios formos dovaną?

Gražiai supakuota dovana padaro įspūdį anksčiau nei žmogus sužino apie dovanos turinį. Sužinokite, kaip lengvai supakuoti dovaną. Yra dovanų, kurias lengva supakuoti. Pavyzdžiui, knyga: tiesūs kampai, vientisa tekstūra, standumas ir malonus svoris rankoje. Ne veltui sakoma, kad knyga – geriausia dovana. Ją galima suvynioti į popierių, įdėti į dėžutę arba tiesiog perrišti kaspinu. Tačiau kaip supakuoti kitų formų dovanas: apvalius veidrodžius, cilindrines vazas, trikampes lempas?

Mielinė tešla - kaip ją ruošti, kad visada puikiai pavyktų + nuostabūs receptai

Purios, aromatingos ir minkštutėlės mielinės bandelės, pynutės, batonai - tikras skanumėlis! Pasakojame, kodėl ir kaip kyla mielinė tešla, dalinamės naudingais patarimais ir išbandytais paprastos bei pagerintos mielinės tešlos receptais.

Kodėl pakyla mielinė tešla?

Mokantis minkyti visuomet pavykstančią, purią ir labai skanią mielinę tešlą yra pravartu žinoti jos kilimo „mechanizmą“. Supratus, kaip darbuojasi mielės, kodėl jos išpučia tešlą ir kam reikalingas miltuose esantis glitimas, pavyks išvengti dažnai pasitaikančių bėdų bei leis drąsiau eksperimentuoti minkant įvairias mielines tešlas.

Mielės yra vienaląsčiai grybai, kurie minta įvairiu cukrumi, pavyzdžiui, sacharoze, gliukoze, krakmolu. Cukrų „suvalgiusios“ mielės į aplinką išskiria šalutinius produktus: dujas (anglies dioksidą), alkoholį (etanolį) ir kt. Mielių išskiriamos dujos užtikrina tešlos kilimą dar prieš kepimą, o kepimo metu gaminius išpučia dar labiau - karštyje dujos juda ir plečiasi, tad bandelės dar pakyla. Mielių išskiriamas alkoholis suteikia mieliniams kepiniams būdingą skonį ir kvapą bei prisideda prie kepinių kilimo kepimo metu - krosnies karštyje alkoholis garuoja ir virsta dujomis išpučiančiomis kepinį.

Glitimas yra baltymų ir krakmolo junginys, esantis grūdų (kviečių, rugių, miežių) endospermuose (vidinėje grūdo dalyje). Glitimui reaguojant su vandeniu susidaro tarsi tinklas, kuris savyje sulaiko mielių išskiriamas dujas ir tešla išsipučia. Apžiūrėję iškepusius mielinius gaminius pamatysite daug skylučių - glitimo dėka jose „užsilaikė“ mielių išskiriamos dujos ir kepinys įgavo purią formą.

Jeigu glitimo nebūtų, mielių išskiriamos dujos „neužsilaikytų“, o tiesiog išsiskirtų į aplinką ir tešla suputotų, bet nekiltų. Šį procesą stebime, kuomet pažadiname mieles įdėję jas į pašildytą, pasaldintą skystį su nedideliu kiekiu miltų - jis suputoja ir pasklinda būdingas kvapas, tūris nepadidėja, bet pamaišius viskas sukrenta.

Drėgmė ir minkymas tankina glitimo tinklą, t.y. kuo ilgiau minkysime tešlą, tuo tankesnis ir tvirtesnis glitimo tinklas susiformuos. Labai tankiame ir tvirtame glitimo tinkle tilps tik mažyčiai dujų burbuliukai, todėl tešla pakils mažiau, o kepinys bus tvirtesnis, net gali būti kietokas. Glitimo tinklą tankina ir judančios, mielių išskiriamos dujos, todėl pakyla net ir visai neminkytos, o tik užmaišytos tešlos.

Kaip suvynioti dėžutę į ilgos formos dovanų popierių?

  • Iškirpkite stačiakampį vyniojamojo popieriaus ar dizainerio audinio gabalą, šiek tiek didesnį nei dovana.
  • Apvyniokite cilindro lempą, palikdami tokio paties dydžio tuštumas abiejose pusėse.
  • Atkreipkite dėmesį į dovanos kraštų šonus, kad ji atrodytų kaip krekeris ar didelis saldainis.