pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip tinkamai laikyti vytintą kumpį

Kumpio apvertimas

Kai nupjaunate visą priekinę kumpio dalį, laikas jį apversti į kitą pusę ir toliau juo mėgautis. Lygiai taip pat kaip ir iš pat pradžių, pradedame nuo aukščiausios kumpio dalies, šalia kanopos, pjauname lygiagrečiai pjaustymo pjūviams, kuriuos atlikome priešingoje dalyje.

Kai kumpio griežinėliai bus supjaustyti, laikas skanauti ir juo mėgautis. Žinoma, labai svarbu jį gražiai patiekti, kad tokiu būdu atkreiptumėte dar daugiau susirinkusiųjų dėmesio.

Jei išalkote skaitydami mūsų rekomendacijas ir norite paragauti aukštos kokybės ispaniško kumpio, siūlome nieko nelaukti ir išbandyti mūsų ElPozo serrano kumpį, nenusivilsite!

Blog

Į ką turime būtinai atkreipti dėmesį perkant vytintą serrano kumpį? Šiandien norime jums papasakoti apie ypatumus ir charakteristikas į kurias turite atkreipti dėmesį perkant vytintą kumpį. Žinoma, gali būti ir kitų, įtakos turinčių veiksnių, tokių kaip:

-Pinigų suma, kurią esate pasiryžę išleisti. Vytinto kumpio svoris ir rūšis (iberico ar serrano) turės įtakos kumpio kainai. Ar žinote, kad brangiausias pasaulyje vytintas kumpis buvo parduotas už 4.100 €? Bet nesijaudinkite, jūs neturėsite išleisti tiek daug.

Kaip žinoti kokį vytintą serrano kumpį pirkti? Atkreipkime dėmesį į išorines kumpio savybes, kurios padės jums apsispręsti:

-Brandinimo laikas: Serrano kumpio brandinimo laikas trunka mažiausiai 7 mėnesius, todėl svarbu atkreipti dėmesį, kad kumpis būtų brandintas ilgiau nei 7 mėnesius. Dažniausiai, kumpio užpakalinėje dalyje galime rasti rašalinį antspaudą, kuriame nurodoma šio kumpio brandinimo pradžios datą. Per ilgas brandinimo laikas taip pat nėra gerai.

-Etiketė: etiketėje turi būti aiškiai nurodyta, kad tai yra Serrano kumpis, o ne šiaip vytintas kumpis, kurį mums bando parduoti.

-Kumpio blauzdikaulio plotis: Plonas blauzdikaulis yra veislės grynumo požymis.

-Lašiniai: lašiniai, dengiantis plačiąją kumpio dalį turi būti labai minkšti, kuo minkštesni tuo geriau (jei prilietus lieka piršto įspaudas - tai yra jūsų kumpis). Kuo minkštesnis yra lašinių sluoksnis, tuo geriau buvo maitinamas gyvulys. Taip pat, turime atsižvelgti ir į tai, kad lašinių sluoksnis gerai dengtų kumpį.

-Išmatavimai: koja turi būti ilga ir ištempta, plona koja rodo, kad gyvulys turėjo didesnį fizinį krūvį.

-Svoris: idealus kumpio svoris svyruoja tarp 7- 8 kg, taip pat turime atsižvelgti ir į tai, kad kumpis nebus išnaudotas 100 %, jame yra kaulas, todėl negalėsime jo viso panaudoti. Stenkitės įsigyti maždaug 7 kg vytintą kumpį.

Geras vytintas kumpis turi būti raudonos ar intensyvios rožinės spalvos o jo riekelės turi atrodyti kaip marmurinės.

Tortilija su daigintais grūdais 4 asm.

1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai).

Žymės: feta, avokadas, tortilija, Vytintas kumpis, daiginti grūdai

Blog

Sukurta ElPozo on 30 gegužė 2022

Turbūt net nereikia sakyti, kad kumpis užima labai svarbią vietą Ispanijos gastronomijoje, galime teigti, kad be jo yra neįsivaizduojama nei viena bent kiek didesnė šventė. Norėdami juo tinkamai pasimėgauti ir nenusivilti, labai svarbu, kad išmoktumėte, kaip teisingai jį paruošti bei supjaustyti. Tai ne taip paprasta, kaip gali iš pradžių pasirodyti. Skaitykite toliau ir sužinosite, kaip profesionaliai supjaustyti šį ispanišką ElPozo serrano kumpį namų sąlygomis.

Gera virtuvė

Artėja Velykos, tad jau pats laikas pakalbėti apie tai kuo vaišinsimės patys ir mūsų svečiai. Šventinį meniu tikrai surašysiu, nes ir pačiai jis labai reikalingas, kad nepasimesti ir tiksliai žinoti, ką iš produktų susipirkti ir, ką vėliau pagaminti.
Bet dabar receptas šventinio kiaulienos kumpio. Mat, jei sugalvosite jį kepti, reikėtų nelaukti ir skubėti jį nusipirkti. Kaip dauguma šventinių ir rimtų patiekalų jis turi bent 3-4 dienas šaldytuve pasimarinuoti.
Be to kumpį tikriausiai jums teks pirktis turguje, nebet PC susitarsite su mėsininkais ir jie jums atpjaus tokį kumpio gabalą kokio jūs norite. Aš perku maždaug 3- 4 kg. kumpio gabalą ir paprasčiausiai mėsininko paprašau, kad atpjautų taip, kad kepant kuo mažiau iš jo ištekėtų sultys. Kažkaip jie visada supranta ko aš iš jų noriu. Perku kumpį su oda ir kepu su ja. Bet jūs galite odą prieš marinuojant nulupti ir lašinukus, esančius aplink kumpį, negiliai įpjauti rombelias. Čia kaip kam patinka.
Kumpį ištrinu alyvuogių aliejumi ir užberiu įvairiais prieskoniais. Dedu į paprastą polietileno maišą ir kišu į šaldytuvą keliom dienoms. Kepimo dieną kumpį prieš valandą išimu iš šaldytuvo suvynioju į aliuminio foliją.

Labai didelio (su kaulu) kumpio kepimas

Kartais tenka kepti visą kiaulės kumpį su visu kaulu didelei draugų kompanijai. Jį marinuoti tenka šiek tiek rimčiau.
Susimaišome mišinį iš: alyvuogių aliejaus, vorčesterio padažo, sojos padažo, medaus, truputis citrinos sulčių ir įvairių prieskonių mišinio. Paimame medicininį švirkštą (be adatos) ir pritraukiame šio marinato. Peiliu bedame iki pat kaulo ir įšvirkčiame truputį marinato į ertmę. Ir taip padarome apie 10 ar daugiau dūrių. Toliau patį kumpį ištriname prieskoniais kaip aprašyta aukščiau. Marinuojame apie 3 dienas. Kumpį dedame į orkaitėje esančią kepimo skardą, įpilame verdančio vandens ir uždengiame folija. Kepame ilgai apie 5 val., (priklausomai nuo kumpio dydžio), kol mėsa bus minkšta. Tai patikrinti galite ilgąja šakute skirta kepsniams vartyti ar pasmegti.

Sudėtingumas: paprasta

Priemonės

Prieš pradėdami pjaustyti kumpį, pasiruoškite visas naudojamas priemones, indus bei įrankius ir, žinoma, atlaisvinkite stalviršį, kuris taps Jūsų darbo vieta. Pats svarbiausias įrankis - kumpio laikiklis. Šis įtaisas padeda išlaikyti kumpį tinkamoje padėtyje ir, neleisdamas jam judėti, suteikia stabilumo, tokiu būdu žymiai palengvindamas Jums darbą.

Kaip jau minėjome, viena iš pagrindinių priemonių pjaustant kumpį yra kumpio laikiklis. Taip kumpis laikysis stabiliai ir tvirtai, nejudės iš vietos, kai jį pjaustysite, ir taip išvengsite rizikos susižeisti.

Restoranuose kumpio ekspertai dažniausiai įstato kumpį kanopa į viršų, tokiu būdu pradėdami nuo tos pusės, kuri yra žymiai sultingesnė ir švelnesnė. Tačiau mes jums rekomenduojame pradėti jį pjaustyti nuo priešingos pusės, kad tuo tarpu (nesugadinant jo tekstūros ir skonio) sultingiausia dalis galėtų toliau stingti, kadangi suvartoti kumpį namuose paprastai užtrunka kiek ilgiau.