pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Skanuosius Kotletus iš Faršo

Paslaptis Nr.1. Salo

Daugelis žmonių į maltą mėsą deda grietinėlės arba sviesto dėl riebumo. Tačiau dėl šių ingredientų kotletai riebesni nepadarys. Faktas yra tas, kad sviestas turi žemą dūmų tašką. Todėl jis greitai išgaruos iš kotletų ir nepridės sultingumo bei riebumo.

Į faršą įdėta grietinėlė kepimo metu išgaruos. Juos rekomenduojama dėti tik tada, kai norima kotletams suteikti kreminio skonio.

Geriausias sprendimas dėl riebumo kotletuose – sumalti lašinius kartu su malta mėsa. Tai suteiks kotletams riebumo, sultingumo ir švelnumo.

Bazinis (minimalistinis) kotleto receptas

  • malta mėsa
  • svogūnas
  • kiaušinis
  • druska
  • malti juodieji pipirai

Mėsa nesvarbu kokia: kiauliena, jautiena, vištiena, kalakutiena, karviena, gaidiena…, bet turi būti malta. Svogūnas smulkiai supjaustytas, sukapotas ar sutarkuotas. Kiaušinio reikia tam, kad kepdamas kotletas netrupėtų gabalais. Jeigu ką, galima pakeisti šaukštu krakmolo.

Į kotletą, visiškai nepakenkiant jo skoniui, galima įdėti:

  • piene mirkyto batono
  • sumalto iki trupinių batono arba džiuvėsėlių
  • manų kruopų
  • išbrinkintų avižinių dribsnių
  • virtų ryžių arba virtų perlinių kruopų
  • smulkiai tarkuotą bulvę
  • maltų grybų
  • sojos faršo

Gal ir dar ko nors? Įdomiausia tai, kad minėti priedai bus visiškai nepastebimi – valgytojams atrodys, kad valgo kotletus išskirtinai iš mėsos. Išbandyta mano asmeniniais sunkmečiais. Kotletai atleidžia viską!

Tiesa, galima ir daugiau prieskonių. Aš kartais pavarau sriuboms skirto mišinio.

Viską, iš ko darysim kotletus, dedam į bliūdą. Sumaišom. Kad kotletai geriau būtų sukibę ir netrupėtų, reikia išminkyti atidžiai ir biškį pažaisti su mase – paėmus šiek tiek į saują, tvoti ją atgal blūdan judesiu “tekšt!”.

Suformuoti kotletą rankomis, įmesti jį į lėkštutę su džiūvėsėliais ir apvolioti jais. Bus dailesni kotletukai. Bet jei tingim rankas kišti į maltą mėsą, kabinam šaukštu ir dedam tiesiog į keptuvę. Kotletai atleis.

Kepti ant keptuvės riebaluose. Jei kotletai iš riebesnės mėsos, pradžiaį įdėti labai nedaug riebalų, tik kad ne sausa keptuvė.

Kepam ant vidutines ugnies, iš pradžių keptuvę uždengę dangčiu. Kai viršutinė, dar nekepama pusė, pabals, apverčiame. Dančio nebedengiame – lai apkepa.

Galima iškeptus kotletus sudėti į padažiuką ir jame patroškinti, tada galima kepti išvis nedengiant dangčiu ir ant didesnės ugnies.

Galima juos kepti orkaitėje.

Nu visaip su kotletu galima. Tik neužmirškim svogūno.

jei norite juos pateikti kaip šnicelius, receptas čia.

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?

Kotletai / Fotolia nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 9 Kotletai Mėsos patiekalai Paslaptis Kiauliena Jautiena Aviena Faršas Receptai Mėsa

Pradėti galite nuo paprasčiausių prieskonių – juodųjų pipirų, kalendrų, aitriųjų paprikų, krapų, petražolių, mėtų ir pan.

Taip pat skaitykite:

Bet ir yra ir dar keli būdai, kurie jums pravers sukantis prie virtuvėje. Pavyzdžiui, jeigu norite sultingų ir minkštų kotletų, kurie puikiai laikytų formą, išbandykite mėsos mušimą.

Kaip aiškina patyrę kulinarai, šio proceso metu mėsa prisisotina deguonies ir tampa puresnė, minkštesnė, joje lieka mažiau riebalų. Tiesa, mušti reikėtų ne patį faršą, bet jau paruoštą kotletams masę, kurioje jau yra visi ingredientai. Taigi paimkite ją ir meskite ant stalo ar į indą ir kartokite šį procesą keliolika kartų.

Paslaptis Nr.2. Svogūnai, bulvės ir manų kruopos

Kai kurie šefai sako, kad gaminant kotletus geriau rinktis bulves nei duoną. Tačiau verta suprasti, kad kiekvienas komponentas suteikia kotletams tam tikrų pranašumų.

Dėl duonos kotletai tampa purūs ir minkšti, nes sugeria maltos mėsos sultis. Bulvės šios funkcijos neatlieka, todėl visos sultys iš faršo lieka keptuvėje.

Taip pat skaitykite: Mama mokė vietoj nuobodžių kopūstų suktinukų. Kepu ne kopūsto lape, o tešlos lukšte: išeina ne ką prasčiau

Į faršą rekomenduojame dėti ne daugiau kaip 20% bulvių masės. Priešingu atveju vietoj kotletų gausite zrazy.

Beje, į kotletus reikėtų dėti 30-40% faršo svorio. Taip kotletai geriau išsaugos sultingumą ir švelnumą.

Duoną galima pakeisti manų kruopomis – 2 valgomieji šaukštai 500 gramų mėsos. Svarbiausia, bet kokiu atveju, maltą mėsą valandai įdėti į šaldytuvą. Taigi net skystas faršas taps mažiau skystas. Bus lengviau formuoti kotletus.

Norint padidinti kotletų tūrį, žalių svogūnų geriau nedėti. Rekomenduojama pirmiausia pakepinti keptuvėje su aliejumi, o po to suberti į faršą.