Ingredientai:
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Jautienos antrekotas su traškiais brokoliais ir spalvingomis paprikomis
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Jautienos antrekotas keptuvėje
Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Paskelbė: Lankytojas
10 Balandžio 2020
Jautienos antrekotas keptuvėje. Tobulas! Kodėl? Dėl paprasčiausio ir greičiausio jautienos paruošimo, jo riebaliukų ir raumenukų pasiskirstymo porcijoje bei minkštumo. Tikrai tikrai, kam pirkti brangiausią išpjovą, tai aš mieliau renkuosi šią jautienos dalį. Man patinka, kad mėsa turi šiek tiek riebumo, kas suteikia jai sultingumo bei sodrumo. Tai kur kas lengviau pagaminamas kepsnys, nes riebalai neleidžia jautienai greitai išdžiūti ir perkepti.
Tikrai jautienos antrekotas keptuvėje - tobulas! Svarbiausia - greitai paruošiamas. Išbandykite būtinai!

Kaip kepti jautiena keptuveje
Jautienos antrekotas
Jautienos antrekotas yra prancūzų virtuvės klasika. Antrekotas yra jautienos šonkaulio dalis ir sultinga bei aromatinga mėsa gali būti kepama tiek darbo dienomis, tiek švenčių. Kaip pasigaminti jautienos antrekotą? Keptuvėje, ypač grilio keptuvėje, mėsa greitai iškepa. Norėdami pagaminti švelnų patiekalą, gaminkite jautienos antrekotą orkaitėje.
Ingredientai (2 porcijos):
- Jautienos filė - 450-500 g
- Alyvuogių aliejus– 2 valg. šaukštai
- Maltų pipirų mišinys – 1 valg. šaukštas
- Druska pagal skonį
- Išsirenkame aukštos kokybės jautienos filė.Tai yra gerai paruošto antrekoto pagrindinė paslaptis.Mėsos storis turėtų būti ne mažesnis kaip 1,5 cm, bet geriausia 3-5 cm. Atskirkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite į 2 dalis.
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kitaip drėgmės perteklius neleis jai kepti - ji troškinsis. Pabarstykite antrekotą pipirais ir druska, o mėsą gerai ištrynkite iš visų pusių. Apšlakstykite mėsą aukštos temperatūros alyvuogių aliejumi.
- Gerai pašildykite keptuvę.Įdėkite mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies maždaug 5 minutes iš vienos pusės.Būkite kantrūs. Neverskite jo anksčiau laiko.
- Apverskite mėsą ir kepkite dar 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.Jautieną perkelkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite gulėti 5–7 minutes.Norėdami išvengti kruvinos mėsos, galite pailginti kepimo laiką arba perkelti jautieną į foliją ir visiškai paruošti ją orkaitėje. Skanaus!
- Susijusios kategorijos:

Kaip keptuvėje skaniai iškepti lašišą?
Užtikriname, kartą paragavus šios garduolės bus sunku prisiversti lašišą gaminti pagal kitokį receptą :-)
Nuostabiai gardus lašišos kepsnys
2 porcijoms reikės:
- 2 lašišos file gabaliukų (po daugmaž 150 g)
- Druskos, pipirų (prieskonius galite keisti į savo mėgiamus, pvz., maloniai nustebsite, jei išbandysite čili, cinamono ir druskos derinį - koks jis beatrodytų neįprastas, iš tiesų yra fantastiškai puikus)
- Trupučio alyvuogių aliejaus kepimui
- Tolygiausiai lašiša apkepa, kuomet būna atšildyta iki kambario temperatūros, taigi, būtų idealu iš šaldytuvo ją ištraukti 15-20 min prieš gaminant. Atšildytą lašišą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad liktų kuo mažiau drėgmės.
- Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje. Idealiausiai tinka ketaus arba nerūdijančių plieno keptuvės, kadangi jos įkaista tolygiai ir greitai. Taip pat labai svarbu, kad keptuvė būtų pakankamai didelė ir žuvies gabaliukai joje nesiliestų tarpusavyje.
- Abu lašišos gabalėlius gerai įtrinkite prieskoniais.
- Aliejui pakankamai įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę, odele žemyn. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, kad kepsniukai nepradėtų degti.
- Kantriai laukite :) Kad ir kaip smalsu būtų pažiūrėti, ar odelė pakankamai gerai iškepusi, nejudinkite ir nevartykite lašišos. Odelė kepa ilgiau nei file dalis, todėl daugiausia laiko ir reikės skirti odelės kepimui. Tik kantriai laukiant galite tikėtis, jog Jūsų kepsnio odelė bus idealiai traški.
- Stebėkite, kaip keičiasi lašišos spalva file šonuose. Iš raudonos ji palaipsniui taps rausva. Pirmiausia pokytis matysis prie odelės, tuomet lėtai kils aukštyn. Apverskite lašišą tuomet, kai maždaug tris ketvirtadaliai jos aukščio pakeis spalvą. Tuomet pakepkite dar 2-3 minutes. Iškeptą lašišą išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų aliejaus perteklių (prireiks maždaug 1-2 minučių).
- Perkelkite gabaliukus į lėkštes ir mėgaukitės!
Papasakojo, kuo ypatinga brandinta mėsa ir kaip teisingai iškepti jos kepsnį
Gurmanų pamėgtą brandintą jautieną, pasak prekybininkų, atranda vis daugiau pirkėjų. Vienas iš Lietuvoje veikiančių prekybos tinklų netgi skaičiuoja, kad šalies ūkiuose užaugintos ir brandintos jautienos paklausa vien šiemet išaugo dvigubai.
Šaltinis:Brandintos jautienos patiekalas / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 1 Mėsa„Jei galvojate, kad brandintos jautienos kepsnys tėra tas pats, kas įprastas grynas jautienos kumpis, klystate. Brandinta jautiena yra minkšta, sultinga ir aromatinga. Be to, brandinimo metu įvyksta fermentacija, kuri skaido mėsos baltymus ir ardo jungiamąjį audinį, todėl ji yra itin lengvai virškinama. Brandinta jautiena nereikalauja jokio išskirtinio paruošimo, tad kiekvienas gali nesudėtingai pasiruošti restorano lygio patiekalą“, – pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.