pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip gaminamos dešrelės - nuo tradicinių receptų iki šiuolaikinių virtuvės paslapčių

Naminės dešrelės

Prieš maldami mėsą ją pirmiausia labai gerai atšaldome. Geriausia, jei nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą apie valandą palaikysite šaldymo kameroje. Taip pat į šaldiklį galima įdėti ir mėsmalę, kad ji gerai atvėstų ir bemalant nesušildytų mėsos.

Sumalame mėsą kartu su svogūnu. Į mėsą suberiame prieskonius, pilame obuolių sulčių ir labai gerai išmaišome. Suberiame džiūvėsėlius ir vėl išmaišome.

Kemšame dešreles. Geriausia, kad maltos mėsos mišinys išliktų kuo šaltesnis. Prikimštas dešreles geriausia būtų palikti šaldytuve pabręsti parą arba bent per naktį.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiOlga parašė:Sveiki,o kur gauti ta žarna?Ramūnas parašė:O kiek laiko ir kokioje temperatūroje jas kepti ?Karolina parašė:

O kaip žmonėms, kurie miltų, batono nevartoja? Kokios alternatyvos būtų? Nevartojantiems dėl alergijų.

Rimas parašė:

Gaunasi kilogramui saukstas druskos tai yra 1kg mesos apie 30 g druskos iprastai dedama 12-18 gramu. At nesuru?

Rašyti komentarą

Skaniausios naminės dešrelės. Gaminamos nesunkiai. Ir visada labai skanios! Kitų receptų ir bandyti nesinori.

Receptai

Kelios paslaptys, kad dešrelės būtų sultingos ir beprotiškai skanios (mano berniukai prašo gaminti tokias ne tik per šventes)

Kaip gaminti:

Dedu į faršą pjaustytus žalumynus, mėgstamus prieskonius (pas mane čia paprika ir juodieji pipirai) ir druskos pagal skonį. Mes mėgstame, kai dešrelės vos vos persūdytos (mums tada jos atrodo skanesnės).

Česnaką smulkiai pjaustau peiliu ir taip pat dedu į faršą.

Būtinai pilu šalto vandens! Tai svarbu! Kitaip jos nesigaus tokios sultingos. 1 kg mėsos reikia pilti maždaug stiklinę šalto vandens.

Gerai viską permaišau, uždengiu dubenį plėvele ir dedu į šaldytuvą 3-4 val.

Apvalkalą paprastai imu natūralų. Pas mane kiaulių žarnos (apie 2 metrus). Gerai perplaunu, užpilu šiltu vandeniu ir palieku 10-15 min.

Dedu pripildytas žarnas į kepimo formą. Užrišu galus ir persuku žarnas keliose vietose, kad gautųsi dešrelės. Būtinai praduriu dešreles adata keliose vietose, kad nesprogtų. Vietoj adatos galima paimti paprastą dantų krapštuką.

Pašaunu formą į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, ir kepu 25 min. Paskui padidinu temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepu dar 25 min.

Aromatas! Ir labai sultinga! Net foto tai gerai matosi.

Galima gaminti tokias dešreles bet kokiam šventiniam stalui. Jos visiems labai patiks! Tačiau mano berniukai prašo jas gaminti ne tik per šventes.

Naminės dešrelės - lengviau negu atrodo! Pasakojame žingsnis po žingsnio

Dešrelių tikrai verta turėti šaldytuve ar šaldymo kameroje - tai nebrangus, labai greitai paruošiamas, įvairiems patiekalams panaudojamas produktas. O pasigaminę naminių dešrelių būsite tikri dėl jų natūralios sudėties bei galėsite jas pagardinti pagal savo skonį. Pasakojame, kaip namuose prikimšti puikių dešrelių ir dalinamės receptais.

Dešrelės mėgstamos jau tūkstančius metų

Čirškindami dešreles greitai vakarienei tikriausiai nė nesusimąstėte, kad tai vienas seniausių ir vienas plačiausiai pasaulyje paplitusių valgių.

Neabejojama, kad dešrelės buvo sumanytos ir pamėgtos dėl taupumo. Dešrelėms tradiciškai naudotos įvairios mėsos nuopjovos, subproduktai, kraujas, riebalai, kartais mėsa maišoma su kruopomis. Mišiniai turėjo būti gausiai sūdomi (matyt, todėl ir apsinuodijimų pasitaikydavo - druska senovėje buvo brangi), o įkimštos dešrelės vartojamos iškart arba vytinamos.

Šiandien gerokai dažniau gaminamos, populiaresnės ir daugumai žmonių priimtinesnės „prabangesnės“ dešrelės ne iš likučių, o iš kokybiškos mėsos, pagardintos ne krūva druskos, o kvapniomis žolelėmis ir įmantriais prieskoniais.

Naminės dešrelės jau tūkstančius metų mėgstamos visame pasaulyje. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Gaminame namines dešreles - paprasta ir tikrai skanu

Namines dešreles pasigaminti tikrai nesudėtinga. Svarbu pasirinkti kiek riebesnę mėsą (arba liesą mėsą maišyti su maltais lašinukais), faršą pagardinti mėgstamais prieskoniais, jį labai gerai išminkyti ir žarnas prikimšti nei per laisvai, nei per standžiai.

1. Mėsa. Naminės dešrelėms tiks įvairiausia mėsa - kiauliena, jautiena, vištiena, kalakutiena, žvėriena ir kt. Galima rinktis įvairiausias mėsos dalis, jas maišyti tarpusavyje, pridėti subproduktų.

Terminis dešrelių apdorojimas neužtrunka ilgai - jos greitai išverdamos ar iškepamos, todėl pasirinkta mėsa turėtų būti jauno gyvūno ar paukščio, kokybiška, minkšta. Kietesnė, senesnių galvijų ir paukščių mėsa yra sodresnio skonio, tačiau ji kieta ir ją būtina ilgiau termiškai apdoroti. Tokia mėsa puikiai tiks sultiniams, sriuboms, troškiniams, ilgam kepimui neaukštoje temperatūroje orkaitėje ir pan.

Kaip gaminamos desreles

Produktas, kuris ne vieną dieną yra diskusijų objektas…Galim sakyti, kad tai nepalanku mūsų sveikatai, bet pagal užimamą vietą prekybos centruose matome, kad PERKAMAS IR NET LABAI…Jau nekalbama, kad gauname ligoninėse, mokyklose, darželiuose…Dešrelės. Sveikatai palankaus maisto technologė, daug metų dirbusi mėsos pramonės technologe analizuoja 12 rūšių dešreles (virtos, vytintos, rūkytos, kepimui skirtos).

Ar galima valgyti mums ir mūsų vaikams?

Tai nėra kasdieninis maisto produktas, nes gausus raudonos ir stipriai perdirbtos mėsos vartojimas gali turėti įtakos vėžiniams susirgimams. Mėsa galima valgyti ne 2-3 kartus per dieną, o 2-3 kartus per savaitę ir teikti pirmenybę šviežiai ruoštai, o ne perdirbtai. Jei pastaroji, tai virtai, rečiau vytintai, o rečiausiai rūkytai. Jei pažymėta rūkyta dešra ekologiškų maisto produktų ženklu nemanykite, kad joje bus mažiau druskos, riebalų ir t.t., tokių ekologiškiems mėsos gaminiams reikalavimų nėra.

Vaikams skirti (su vaikiškais piešinukais) mėsos gaminiai neturi išskirtinio teisinio reglamentavimo, nereiškia, kad jie kokybiškesni, sveikatai palankesni, bet gamintojai ir vartotojai turėtų atsižvelgti į rekomendacijas vaikų maitinimui ugdymo įstaigose.

Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos vaikų maitinimo aprašą kriterijai taikomi vaikams skirtiems mėsos gaminiams ugdymo įstaigose:

  • Vaikams duodamos dešrelės gali būti tik aukščiausios rūšies, jose nėra ir vaikams draudžiamos mechaniškai atskirtos mėsos, taip pat neturi būti skonio ir kvapo stipriklių (E621).
  • Ikimokyklinio amžiaus vaikams rūkyti mėsos gaminiai – draudžiami, mokyklinio amžiaus vaikams galimi, bet ne dažniau kaip 1 kartą per savaitę.
  • Dešrose, dešrelėse ir kituose mėsos gaminiuose druskos ne daugiau kaip 1,7 g/100 gramų.

Ar dešrelėse yra mėsos?

Tai tikrai tiesa, kad virtų dešrelių niekas negamina iš kumpio, išpjovos ar kitų gabalinės mėsos dalių, nors gamintojai norėdami išsiskirti teko matyti rinkoje pateikia kumpio dešreles, bet visos kitos gaminamos tiesiog iš kotletinės t.y. po išpjaustymo likusių nuopjovių, odelių, lašinių ir pan.
Mėsa YRA, tačiau kokybė, maistinė vertė, rūšis ir atskirų gamintojų sudėtis skiriasi, taigi kaip išsirinkti geriausią produktą? Žiūrėkite video.

Teisiniai apibrėžimiai

Mėsos gaminiai – tai maisto produktai, kurie gali būti vartojami be papildomo apdorojimo. Pagal apdorojimo būdus, jie skirstomi į termiškai apdorotus ir termiškai neapdorotus mėsos gaminius.