pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Troškinys Greitpuodyje - Greitas ir Skanus Receptas

Airiškai lėtai troškinta jautiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai.

Ingredientai

2. Tuomet dedame jautieną ir šiek tiek apkepame.

3. Pagardiname druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.

4. Po to dedame perpus supjaustytas bulves. Įpilame vieną stiklinę vandens.

5. Puodą gerai uždarome. ir dviem žiedams iškilus, kaitrą išjungiame. Gaminame 15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

6. Pastebėjimas: Man pačiai asmeniškai itin patinka jautiena. Jau ne vien tik savo gerosiomis savybėmis, bet ir pačiu skoniu. Seniau niekaip nepavykdavo man jos tinkamai pagaminti. Beveik visados gaudavosi gana kieta. O su šiuo puodu, gaminta tokiu būdu, mėsa tampa tiesiog ideali!

Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.

. kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Sviesto lydimai

Artėjančios Velykos man visada asocijuojasi su kiaušiniais, šaltiena, balta mišraine ir jautienos liežuviu. Niekas skaniau neišverda jautienos liežuvio, nei mano močiutė, todėl kai užmačiau jį parduotuvėje ir užsimaniau, teko skambinti močiutei ir klausti, kaip su tuo liežuviu elgtis. Taigi, jei taip pat mėgstate jautienos liežuvį, bet nežinote kaip jį skaniai išsivirti pateikiu receptą.


Tikslių kiekių nėra, tačiau liežuviui reikia tikrai daug druskos ir ilgo virimo.

Kvapniųjų pipirų
lauro lapų
1 morkos
svogūno
druskos

Marinatui skirtus prieskonius sumaišyti tarpusavyje ir jais gerai įtrinti jautienos liežuvį, apšlakstyti citrina. Citrina naudojama iš dalies todėl, kad mėsai suteikia gražesnės spalvos. Užmarinuotą liežuvį palikite per naktį pastovėti šaldytuve. Kitą dieną pilkite į didelį puodą vandenį, dėkite liežuvį ir puodą užkaiskite, sudėkite visus prieskonius, morką, svogūną, šiek tiek druskos. Po valandos paragaukite ar vanduo pakankamai sūrus, nes liežuvis ,,pasiima'' daug druskos, pasūdykite tiek, kad vandenyje tikrai jaustųsi druska. Viso reikia virti apie 3 valandas. Liežuvį reikia nulupti dar karštą po šaltu vandeniu. Jei liežuvis nesilupa vadinasi jis dar neišvirė. Nulupus liežuvį jį reikia ataušinti nuovire, kadangi kitaip jo paviršius greit išdžiūsta.

Jautienos ir daržovių troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite. Visas daržoves.

Žymės: troškinys, mėsa, jautiena, daržovės, receptai, Jautienos troškinys