pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautiena kiniškai su daržovėmis - skaniausias receptas jūsų virtuvei

Jautiena su daržovėmis kinietiškai

Mėsą apibarstome prieskoniais (juodieji, baltieji pipirai, kalendra, raudonosios aštrios ir saldžios paprikos, nedidelis žiupsnelis druskos). Paliekame pastovėti kokią valandą. Tuo tarpu taip pat plonai supjaustome saldžiąją papriką ir sutarkuojame kelias morkas plonais šiaudeliais.

Mėsą sumaišome su gera sauja kukurūzų krakmolo ir dedame į keptuvę su stipriai įkaitintu aliejumi.

Kepiname maišydami, kol nebematysime žalios mėsos (apie 6-7 minutes).

Mėsą išgriebiame, į keptuvę pilame aliejaus, dedame smulkiai pjaustytą česnaką ir šiek tiek (pagal skonį) tarkuoto imbiero.

Pakepiname apie minutę. Ten pat dedame morkas ir papriką.

Kepiname dar apie 4-5 minutes, tada pilame apie pusę stiklines sojos padažo ir apie pusę stiklinės portveino (arba, dar geriau – šerio).

Maišome ir laukiame, kol soja ir šeris išgaruos. Ant viršaus dedame išmirkytus ryžių makaronus bei supilame mėsą.

Viską gerai išmaišome, palaukiame, kol makaronai ir mėsa sušils.

Šeris patiekalui suteikia savito saldumo, o soja – sūrumo (todėl mėsos praktiškai nereikėjo sūdyti).

Jautiena kinietiskai su darzovemis

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Jautiena su daržovėmis kiniškai

“Jautiena su daržovėmis kiniškai” – tai puikus pasirinkimas azijietiškų patiekalų mėgėjams, kurie vertina maistą, pripildytą skonių ir įvairių tekstūrų. Šis patiekalas yra puikus balansas tarp baltymų, daržovių ir skirtingų prieskonių. Pagrindinis patiekalo ingredientas – jautiena – yra puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų atstatymui ir augimui. Jautiena taip pat yra gausi geležies, kuri būtina hemoglobino gamybai ir padeda pernešti deguonį organizme.

Galimos ingredientų alternatyvos

Patiekalą galite pritaikyti pagal savo skonį arba turimus ingredientus. Jautieną galima pakeisti vištiena ar kalakutiena, kad patiekalas būtų lengvesnis. Vegetarams jautieną galima keisti tofu arba tempeh, o sojos padažą – tamari padažu (be glitimo). Daržoves taip pat galima keisti: vietoj pekino kopūsto galite naudoti bok choy, o vietoj morkų – cukiniją arba paprikas. Ryžių actą galima pakeisti obuolių actu arba balzaminiu actu.

Patiekalo gaminimo patarimai

Ruošdami patiekalą, svarbu daržoves pjaustyti vienodo dydžio gabaliukais, kad jos tolygiai keptų. Norėdami išlaikyti mėsos sultingumą, jautieną rekomenduojama kepti labai karštoje keptuvėje trumpą laiką. Daržoves taip pat kepkite karštame aliejuje trumpai, kad jos išliktų traškios.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Patiekalas yra sveikas ir subalansuotas, tačiau jame esantis sojos padažas gali turėti daug druskos, todėl patariama jį naudoti saikingai arba rinktis mažiau druskos turinčią versiją. Jautiena yra puikus geležies ir baltymų šaltinis, tačiau raudonos mėsos vartojimą rekomenduojama riboti dėl galimo neigiamo poveikio širdies sveikatai, jei jos suvartojama per daug.

Kalorijos
  • Viso patiekalo kalorijos: apie 840 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 210 kcal

Vištiena kinietiškai vos per 30 minučių

Tradicinės traškios, kinietiškos vištienos receptas, kurį galite paįvairinti daržovėmis, tokiomis kaip paprika, grybai, svogūnai ar baklažanai, o mėsą taip pat galite pakeisti malta jautiena ar kiauliena.

Paruošimo laikas: 10 minučių

Kepimo laikas: 20 minučių

Ingridientai

4 porcijoms reikės:

Dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo ir druska bei pipirais pagal skonį.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių , apie 5-7 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.

Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, rudąjį cukrų, kečupą ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 1 šaukštu vandens.

Supilkite padažą į keptuvę su daržovėmis ir užvirinkite.

Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 2 minutes.

Iškeptą vištieną sudėkite atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.

Patiekite su ryžiais ir mėgaukitės!