pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Marinuoti Mėsą Kebabams: Tobulo Skonio Paslaptys

Šašlykai yra vienas populiariausių ir gardžiausių mėsos patiekalų, o norint sukurti puikų skonį labai svarbu pasirinkti tinkamą marinatą. Marinatas kebabui yra svarbus komponentas, lemiantis jo skonį ir sultingumą. Šiame straipsnyje aptarsime viską, ką reikia žinoti norint pasigaminti tobulus naminius kebabus, nuo mėsos pasirinkimo ir marinavimo iki padažų ir patiekimo būdų.

Mėsos Pasirinkimas ir Paruošimas

Kebabų sėkmė didžia dalimi priklauso nuo tinkamai parinktos ir paruoštos mėsos. Tradiciškai kebabams naudojama aviena arba jautiena, tačiau puikiai tinka ir vištiena ar net kalakutiena. Svarbiausia - pasirinkti riebesnę mėsą, nes riebalai suteikia jai sultingumo ir skonio. Jei renkatės liesesnę mėsą, galite pridėti šiek tiek aliejaus į marinatą.

Mėsos Pjaustymas

Mėsą reikia supjaustyti plonomis juostelėmis arba kubeliais, priklausomai nuo to, kokio tipo kebabą norite gaminti. Juostelės idealiai tinka kebabams, kurie bus kepami ant iešmo arba keptuvėje, o kubeliai - troškiniams ar kebabams, kepamiems orkaitėje. Pjaustant mėsą, svarbu pašalinti visus kremzlius ir plėveles, kad ji būtų minkštesnė ir lengviau marinuotųsi.

Marinatų Magija: Skonio Atskleidimas

Marinatų esmė - suminkštinti mėsą, suteikti jai skonio ir aromato. Yra daugybė marinato receptų, tačiau pagrindiniai ingredientai dažniausiai būna aliejus, rūgštis (pvz., citrinos sultys ar actas), prieskoniai ir žolelės. Marinato sudėtis gali skirtis priklausomai nuo mėsos rūšies ir norimo skonio profilio.

Marinato Receptai

Klasikinis Marinatas Avienai/Jautienai:

  • Alyvuogių aliejus
  • Citrinų sultys
  • Česnakas (smulkintas)
  • Svogūnas (smulkintas)
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Raudonėlis
  • Čiobrelis
  • Maltos kalendros

Marinata Vištienai:

  • Natūralus jogurtas
  • Citrinų sultys
  • Česnakas (smulkintas)
  • Imbieras (smulkintas)
  • Druska
  • Karis
  • Ciberžolė
  • Maltos paprika

Mėsą marinuokite bent 2-4 valandas, o geriausia - per naktį. Kuo ilgiau mėsa marinuosis, tuo sultingesnė ir aromatingesnė ji bus.

Norėdami išlaikyti sultis mėsos viduje, pirmiausia uždarykite ją ant atviros ugnies, kelias sekundes laikydami mėsą ant iešmo arba tinklelio virš ugnies.

Mėsą užpilkite stipriai gazuotu mineraliniu vandeniu ir palikite suspaustą 2 val. Likusį mineralinį vandenį nupilkite, suberkite prieskonius ir pagal skonį sumaišykite su majonezu arba grietine.

Mėsą kebabui galite marinuoti, kad ji būtų minkšta / nuotr. Ekspertai taip pat teigia, kad nuomonė, jog actas minkština mėsą, yra klaidinga. Išskyrus rūgštį, kuri pati savaime yra nesveika, actas mėsai nieko nedaro. Jei vis dar pasisakote už rūgštį kebabe, į marinatą įmaišykite citrinos. Ji, be kita ko, suteiks egzotiško skonio.

Kiti marinato variantai: citrina, medus, garstyčios.

Kaip paruošti sultingą kebabą: padės marinatas / nuotr. Paruošti sultingą kebabą nėra taip sunku, jei žinote keletą paprastų paslapčių. Ir čia į pagalbą ateis vištiena. Jos mėsa tradiciškai laikoma švelniausia. Jai paruošti reikia mažiau laiko. Vištienos šlaunelė idealiai tinka kepti ant grotelių - ji pakankamai riebi, kad išliktų sultinga. Puikus kebabas bus iš kumpio. Minkščiausias kebabas - tinkamai paruoštas / nuotr. Mėsos marinatas yra jūsų būsimo kebabo pagrindas. Paprasčiausias, klasikinis marinatas kiaulienai - svogūnams. Daug svogūnų: 1 kilogramui mėsos - 2-3 kg svogūnų. Druskos įberkite prieš pat kepimą, kad iš mėsos neišsiskirtų sultys, šis patarimas tinka visiems receptams. Kitą dieną galite drąsiai pradėti kepti ir gauti sultingą, skanų kebabą. Daugelis deda majonezo, bet jis ir mėsos skoniui gali trukdyti, ir apskritai pats savaime yra gana riebus, o čia ir mėsa aiškiai neriebi - tausokite savo sveikatą. Daugiau kiaulienos gali būti marinuoti vyne. Tai, beje, ir atsakymas į klausimą, kaip pagaminti minkštą mėsą kebabui. Paruošimas kaip įprastai - supjaustykite mėsą jums patogiais gabalėliais ir svogūnų žiedus, sumaišykite sausus prieskonius, viską sudėkite į indą, įpilkite acto ir išmaišykite. Tada supilkite vyną, įberkite pipirų ir kelioms valandoms nusiųskite į šaldytuvą. Vištienos marinavimas šiek tiek greičiau. Vištienai tinka kefyro marinatas, kurio santykis yra maždaug 1 dalis kefyro ir 2 dalys mėsos. Taip pat pridėkite svogūnų ir kitų prieskonių ir išmaišykite. Vištiena taip pat yra puikus produktas medaus marinatas! Susmulkinkite česnaką, išspauskite citrinos sultis ir viską sumaišykite su likusiais ingredientais. Kad vištienos kebabas nebūtų sausas, reikia tinkamai marinuoti ir kepti / nuotr. Negalima kepti šašlyko ant atviros ugnies - jis sudegs dar neiškepęs. Šiluma turėtų sklisti nuo smilkstančių anglių, balta patina ant jų - tai puikus laikas kepti. Taip pat svarbu pasirinkti tinkamas malkas. Geriausiai tinka beržinės, ąžuolinės, obelinės ir liepinės. Mėsą kebabui galite marinuoti, kad ji būtų minkšta / nuotr. O tada kaip padaryti kietą kebabą minkštąjei jis jau iškeptas? Tai taip pat įmanoma. Pavyzdžiui, jei virta mėsa apie valandą troškinama vandenyje orkaitėje. Taip pat galite pabandyti mėsą kelias minutes troškinti virš žarijų, tarp jų įkišdami lašinių gabalėlius.

Kebabų Formavimas ir Kepimas

Marinuotą mėsą galima kepti įvairiais būdais: ant iešmo virš atviros ugnies (grilio), keptuvėje arba orkaitėje. Kiekvienas kepimo būdas turi savų privalumų ir trūkumų.

Kepimas ant Iešmo (Grilio)

Kepimas ant iešmo suteikia kebabams autentišką skonį ir aromatą. Mėsą suverkite ant iešmų, pakaitomis su daržovėmis (pvz., svogūnais, paprikomis, pomidorais). Kepkite ant vidutinio karštumo grilio, reguliariai vartant, kol mėsa bus iškepusi ir gražiai apskrudusi. Svarbu neperkepti mėsos, kad ji išliktų sultinga.

Kepimas Keptuvėje

Kepimas keptuvėje yra greitas ir patogus būdas pasigaminti kebabų namuose. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, reguliariai vartant, kol mėsa bus iškepusi ir gražiai apskrudusi. Svarbu neperkrauti keptuvės, kad mėsa keptųsi, o ne troškintųsi.

Kepimas Orkaitėje

Kepimas orkaitėje yra puikus būdas pasigaminti didesnį kiekį kebabų vienu metu. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite apie 20-30 minučių, arba kol mėsa bus iškepusi. Kepimo metu galite apšlakstyti mėsą marinatu, kad ji būtų sultingesnė.

Padažai: Skonio Akcentai

Padažai - neatsiejama kebabų dalis. Jie suteikia patiekalui papildomo skonio, drėgnumo ir aromato. Yra daugybė padažų receptų, nuo paprastų jogurto padažų iki sudėtingų aštrių padažų.

Padažų Receptai

  • Česnakinis Jogurto Padažas:
    • Natūralus jogurtas
    • Česnakas (smulkintas)
    • Citrinų sultys
    • Druska
    • Juodieji pipirai
    • Mėtos (smulkintos)
  • Aštrus Pomidorų Padažas:
    • Pomidorų pasta
    • Svogūnas (smulkintas)
    • Česnakas (smulkintas)
    • Čili pipirai (smulkinti)
    • Druska
    • Cukrus
    • Actas
  • Tahini Padažas:
    • Tahini (sezamų pasta)
    • Citrinų sultys
    • Česnakas (smulkintas)
    • Vanduo
    • Druska
    • Juodieji pipirai

Patiekimas: Kebabų Kompozicija

Kebabus galima patiekti įvairiais būdais. Populiariausi variantai - lavaše, pitoje arba tiesiog lėkštėje su garnyru. Garnyrui puikiai tinka šviežios daržovės (salotos, pomidorai, agurkai, svogūnai), marinuoti agurkėliai, bulguras arba ryžiai.

Kebabas Lavaše

Lavašas - plona, minkšta duona, ideali kebabams. Ant lavašo dėkite mėsą, daržoves, padažą ir suvyniokite į ritinėlį. Galite šiek tiek apkepinti lavašą keptuvėje arba ant grilio, kad jis būtų traškesnis.

Kebabas Pitoje

Pita - kišeninė duona, kurią galima pripildyti įvairiais ingredientais. Atpjaukite pitą ir pripildykite ją mėsa, daržovėmis ir padažu.

Kebabas Lėkštėje

Jei norite lengvesnio varianto, patiekite kebabą lėkštėje su garnyru. Šalia mėsos dėkite šviežių daržovių, bulguro arba ryžių ir apšlakstykite padažu.

Patarimai ir Gudrybės

  • Norėdami, kad mėsa būtų ypač minkšta, prieš marinuodami ją galite pamušti plaktuku.
  • Jei kepate kebabus ant iešmo, prieš veriant mėsą, pamirkykite iešmus vandenyje, kad jie nesudegtų.
  • Kepant kebabus keptuvėje, neperkraukite jos, kad mėsa keptųsi, o ne troškintųsi.
  • Jei kepate kebabus orkaitėje, kepimo metu galite apšlakstyti mėsą marinatu, kad ji būtų sultingesnė.
  • Eksperimentuokite su skirtingais marinato ir padažo receptais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią derinį.
  • Patiekite kebabus su šviežiomis žolelėmis (pvz., petražolėmis, kalendromis), kad suteiktumėte patiekalui papildomo aromato.
  • Nepamirškite, kad svarbiausia - naudoti šviežius ir kokybiškus ingredientus.

Visai nesunku kebabą pasigaminti ir namuose, o privalumų bus gausybė: patiekalas atsieis pigiau, bus sveikesnis ir netgi skanesnis.

Naminiai Kebabai - puikus būdas mėgautis šiuo populiariu patiekalu patogiai savo namuose. Tai ne tik skanu, bet ir suteikia galimybę kontroliuoti ingredientų kokybę bei pritaikyti skonį pagal individualius pageidavimus.

Receptai

Maltos brandintos jautienos kebabas, praturtintas prieskoniais ir žolelėmis

Reikės:

  • 500 g „Norfos“ mėsinės smulkintos brandintos jautienos
  • 1 arbat. šaukšt. druskos
  • ½ valg. šaukšt. maltos kalendros
  • 1 valg. šaukšt. malto kumino
  • 1 valg. šaukšt. raudonosios paprikos
  • 1 arbat. šaukšt. čili
  • 2 valg. šaukšt. duonos džiūvėsėlių
  • 1 valg. šaukšt. imbiero ir česnako miltelių
  • 1 vnt. rausvojo svogūno
  • 1/3 puodelio mėtos lapelių
  • ½ puodelio susmulkintos šviežios kalendros

Gaminimas:

  1. Į smulkintą jautieną sudėkite visus nurodytus prieskonius, džiūvėsėlius, smulkintas prieskonines žoles, smulkiai supjaustytą svogūną.
  2. Gerai išmaišykite iki vientisos lipnios masės ir pastatykite šaltai 30 min.
  3. Rankas suvilgykite vandeniu ir formuokite pailgos dešrelių formos kebabus.
  4. Kepkite ant grotelių 10-12 iš visų pusių, kol gražiai apkeps.
  5. Šalia iškeptų kebabų patekite mėgstamo padažo.

Vištienos kebabas su jogurtiniu marinatu

Reikės:

  • 1 kg „Norfos“ mėsinės vištienos kumpelių (šlaunelių)
  • 2 vnt. rausvųjų svogūnų

Marinatui:

  • 1 puodelio jogurto
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino
  • 2 arbat. šaukšt. raudonios paprikos
  • 1/8 arbat. šaukšt. cinamono
  • 1 vnt. citrinos žievelės ir sulčių
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 arbat. šaukšt. pipirų
  • 1 valg. šaukšt. druskos
  • Pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Vištienos šlauneles supjaustykite gabaliukais, svogūną stambiais žiedais.
  2. Suverkite paeiliui vištieną ir svogūnus ant iešmo.
  3. Padėkite iešmus su mėsą ant kepimo folijos.
  4. Paruoškite marinatą: sumaišykite visus nurodytus ingredientus.
  5. Užpilkite ant mėsos marinatą, suvyniokite į foliją ir padėkite marinuotis į šaldytuvą per naktį.
  6. Kepkite ant grilio 15 min, kol vištiena gražiai apskrus.

Kiaulienos kebabas pitoje

Reikės:

  • 700 g „Norfos“ mėsinės kiaulienos mentės

Marinatui:

  • 2 valg. šaukšt. aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 vnt. citrinos žievelės ir sulčių
  • 1 valg. šaukšt. kumino
  • ½ valg. šaukšt. čili
  • ½ valg. šaukšt. raudonosios paprikos
  • 1 arbat. šaukšt. pipirų
  • ½ valg. šaukšt. druskos

Gaminimas:

  1. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais.
  2. Paruoškite marinatą: sumaišykite visus ingredientus.
  3. Marinatą užpilkite ant mėsos, pamasažuokite mėsą, kad marinatas geriau įsigertų ir padėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį.
  4. Suverkite kiaulieną ant iešmo ir kepkite ant grilio.
  5. Iškeptą kiaulieną dėkite ant pitos.
  6. Patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaus!