pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaušinių apdorojimas virintoje vištienoje - kaip tai padaryti teisingai

Pasiruošimas naudoti autoklavo

Raktas į sėkmingas išsaugojimo rezultatus yra teisingas parengimas produktų ir naudojimui autoklave. Iš veiksmų seka šiame etape yra taip:

  1. Pagal receptą jums reikia imtis draugiškus produktus ir pakuotės juos pagal to paties dydžio bankų.
  2. Roll stiklainiai su metaliniais dangčiais per konservų klavišą ir įdiegti jas stovo arba kasetės autoklave.
  3. Naudojant specialias prispaudimo riešutai bankai turi būti pritvirtintas taip, kad jie yra saugūs, ir nelieskite tarpusavyje. Kaip naudoti autoklavą toliau?
  4. Po to, kai parengiamąjį darbą su bankų, mašina yra sumontuotas ant dujinės viryklės arba prijungtas prie elektros tinklo.
  5. Speciali kranas įdėti ir pritvirtinti žarną pakaba drenažas vandens pertekliui. Ji taip pat turėtų būti artimųjų švaraus vandens indą.
  6. Supilkite vandenį į autoklavą, kad bankai buvo visiškai panardintas į jį (apie 30 L).
  7. Uždarykite autoklavo dangtį ir patikrinkite sandarumą.

Tik tada jūs galite pereiti į konservų.

Vistienos konservavimas autoklave

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “konservavimas autoklave” rasta receptų 82Marinuotos paprikos žiemaiKonservavimo gudrybės - patariame, kaip paruošti pačius pačiausius gardumynus žiemai!

Žuvų konservų į namuose autoklave

Namų konservai, virti į puodą ant viryklės, niekada tokios skanios kaip autoklave. Šis prietaisas plačiai naudojamas ne tik maisto pramonėje į žuvies, daržovių ir mėsos gamyba, bet ir namuose. Virti prietaisas namų žuvies konservų (autoklave), kurio receptus pateikti šiame straipsnyje, išlaiko visas maistingąsias medžiagas, vitaminus ir mineralus yra beveik pilnas. Šiuo atveju patiekalai parengta kelis kartus greičiau nei ant viryklės.

Dirbant su autoklavai, reikėtų atsižvelgti į kai kuriuos niuansus, kurie padės išvengti problemų su produktu ir paruošti skanų žuvies konservai:

  1. Paruošimas konservuotų pasireiškia sergant pagal aukšto slėgio autoklave ir aukštoje temperatūroje. Štai kodėl, kai darbo su juo turėtų laikytis visų atsargumo priemonių.
  2. Prieš šviesos ugnimi pagal vieneto, pirmasis slėgio ir patikrinti autoklave sandarumą.
  3. Atidarykite prietaisas gali tik tada, kai viduje temperatūra nukrenta iki 30 laipsnių.
  4. Konservuoti parengta autoklave esant 100-120 laipsnių temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip jūs norite pamatyti galutinį rezultatą: a virti sriubą ar visą vienetų su minkštais kaulais.
  5. Tai nėra būtina sukrauti į viršų bankų žaliava, būtina palikti keletą centimetrų nuo krašto. Priešingu atveju, dangtis gali suplėšyti su bankais.
  6. Bankai autoklave yra visiškai užpildytas vandeniu, net virš kepurės 2 cm.

Medžioklinis

Pradedantiesiems gaminti konservus iškyla daug klausimų. Šiame straipsnyje aptarsime konservavimo temą.

Sterilizavimo tikslas - sunaikinti konservuose esančias bakterijas ir jų sporas.Sterilizavimo kokybė bei konservų vartojimo terminas apskaičiuojami naudojantis F verte.Konservai klasifikuojami į 3/4 konservus, tikrus ir tropinius konservus pagal jų F vertę.

Greitesnei konservų gamybai reikia naudoti autoklavus su slėgio funkcija.

Slėgio autoklave kėlimas

Autoklavuose, kuriuose numatytas slėgio didinimas, sterilizavimo metu dėžutės negali deformuotis. papildomas slėgis neleidžia dėžutėms išsipūsti. Slėgis didinamas, kai katilas įkaista iki 100°C, lėtai žeminamas, kai autoklavo temperatūra nukrinta iki 50°C.

Konservų sterilizavimas vandenyje, autoklave su slėgio funkcija

Jei sterilizuojant naudojamas krepšelis, tarp konservų dėžučių eilių reikia įterpti skylėtą aliuminio perdangą. Taip dėžutės mažiau spaudžia viena kitą. Viršutinė dėžučių eilė turi būti uždengta skylėtu aliuminio dangčiu, kad autoklavui auštant neišplautų į paviršių.

Sterilizavimo eiga:

1. Krepšelį su dėžutėmis įdedame į katilą. Katilą pripilame vandens, visos dėžutės turi būti vandenyje. Patartina naudoti karštą vandenį, nes tai gerokai sutrumpina autoklavo kaitinimo laiką. Termometrą nustatome 105-115°C temperatūrai, įjungiame maksimalų kaitinimą.

2. Tvarkingai užsukame autoklavo dangtį. Garų išleidimo vožtuvą laikome atvirą, kol pasirodo pirmieji garai, o temperatūra pakyla iki 100°C.

3. Pasiekus 100°C temperatūrą, garų išleidimo vožtuvą uždarome. Prie specialaus čiaupo prijungiame oro kompresorių. Kompresoriumi slėgį katile didiname iki 1 bar. Nuo šio momento pradedamas skaičiuoti sterilizavimo laikas.

4. Katile toliau kyla temperatūra, taigi lėtai kyla slėgis. Esant 1,5 bar pasiekiamas optimalus slėgis. Jei slėgis toliau kyla, reikia atidaryti garų išleidimo vožtuvą ir išleisti dalį garų. Jei slėgis nukrinta žemiau 1,5 bar, reikia įjungti oro kompresorių slėgiui didinti.

5. Pasibaigus sterilizacijos laikui, kaitinimas išjungiamas. Autoklavas ima vėsti.

6. Vėsimo etapas yra labai svarbus. Jį privalu tinkamai kontroliuoti. Priežastis ta, kad susidaro aplinkos ir katilo slėgio ir temperatūros skirtumas, taip pat skiriasi slėgis katile ir dėžutėse. Šie slėgiai negali būti akimirksniu išlyginami. Susidariusiams slėgių ir temperatūrų skirtumams išlyginti reikalinga tam tikra seka ir laikas. Įrengimuose, kurie turi slėgio mechanizmą, pro specialią angą kompresoriumi į autoklavą galima įpurkšti šalto vandens. Taigi išjungus kaitinimą prie autoklavo prijungiamas šalto vandens čiaupas. Kylantį slėgį katile reguliuojame garų išleidimo vožtuvu ir vandens kiekio reguliavimo čiaupu. Taip katilo temperatūra ima kristi. Atidžiai stebime, kad slėgis katilo viduje nekristų per greit. Jį galima palaikyti reguliuojant vandens lygio reguliavimo čiaupą. Slėgis katilo viduje po kaitinimo išjungimo turėtų nukristi per pirmas 10 minučių iki 1 bar.

autoklavas.lt

1. ruošiant produktus konservavimui rekomenduojamas druskos kiekis vienam kilogramui: mėsos kilogramui 14-16 gr., žuvies kilogramui 10-12 gr.

2. sterilizuojant indelius autoklave per aukštoje temperatūroje ar išlaikius per ilgą laiką maistas pridega ir gatavos produkcijos skonis tampa kartus.

3. ruošiantis sterilizuoti autoklave, vandens įpilkite tiek, kad apsemtu viršutinius indelius 2-3 cm..

4. kad sterilizacijos procesas vienodai ir tolygiai įtakotų visą indelio paviršių rekomenduojama dedant indelius vieną ant kito naudoti perforuotas, atsparias karščiui plastiko tarpines.

5. mėsos konservas bus švarus ir skaidrus jei prieš sterilizuojant mėsą 10 min. apvirsite ir nugriebsite susidariusias putas.

6. į sterilizuojamus indelius rekomenduojama dėti šiltą mėsą: rekomenduojama temperatūra 35C.

7. rekomenduojamos temperatūros sterilizacijos procese: sterilizuojant jauno šerno mėsą - užkaitinti iki 112C prie 1,0-1,5 atm. slėgio ir palikti atvėsti, sterilizuojant suaugusio šerno mėsą - 114C prie 1,0-1,5 atm. slėgio ir palikti atvėsti, sterilizuojant vištieną - 112C prie 1,0-1,5 atm. slėgio ir palikti atvėsti.

8. į indelį sudėjus mėsą, žuvį ar kitus produktus palikime apie 1,0 cm tuščios vietos iki viršaus.

9. norint kad mėsos konservas gautusi drebučiuose: a) mėsą užpilti kiaulienos kaulų nuoviru, b) panaudoti išbrinkintą želatiną, c) panaudoti sumaltą ar sutrintą nuvirtą kiaulienos ar kiaulienos lašinio odą, d) kiaulės pažandė gabaliukais, .

Saugumo priemonės dirbant su Autoklavų

Kepant maistą autoklave turėtų laikytis šių gairių:

  1. Neatidarykite prietaiso, kai jis yra spaudžiama.
  2. Neįtraukite autoklave, jei jis nebuvo užpildyti vandeniu.
  3. Neviršykite spaudimą nurodyta instrukcijoje.
  4. Negali būti naudojami sterilizuoti stiklainius su etiketėmis.
  5. veikimo autoklave metu neleidžiama, kad ji pakreipti, perkelti arba prie karštų paviršių.

Žuvų konservų namuose autoklave (grundalus pomidorų padaže)

Skanus autoklave posūkius ir žuvis virti pomidorų padažu. Vienas iš geriausių biudžetinių variantų yra grundalus konservuotų pomidorų padaže, paragauti, kad yra tokia gera, kaip gamyklos produkcijos. Pagal siūlomą receptą žemiau gali būti parengtas per 8 pusę litro stiklainius konservuotų žuvų.

Norėdami tai padaryti iš anksto įsigyti 5 kilogramus žuvies ir išvalyti jį pašalinti galvos ir viduriai. Po to, pridėti druskos ir palikite nuorūkų į dubenį 2 valandas, todėl, kad jie sugeria pakankamai druskos. Tada žuvis kepta tešloje pagamintas iš miltų, kol jis yra pasirengęs.

Kitas žingsnis yra paruošti pomidorų padažas. Dėl šios keptas augalinį aliejų svogūnai (0,5 kg) yra po to pridedama pomidorų pasta (150 g) ir 6 šaukštus cukraus. Kai paruoštas kepti, perkelti jį į verdantį vandenį (1,7 l) keptuvėje ir pridėti acto (2 šaukštai). Kai pomidorų padažas ateina į Varėna, pašalinti iš visos ugnies.