pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai Blynai pagal Beatos Virtuvę: Receptai ir Patarimai

Lietiniai - kone visų mėgstamas patiekalas, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. Šiame straipsnyje rasite keletą puikių lietinių blynų receptų, įskaitant tradicinius lietinius su varške ir lietinius su mėsa.

Lietiniai Blyneliai su Varške

„Šiandien iškepsiu lietinių su varške“, - sakydavo mama, o žodžius lydėdavo šypsena. Jie skanūs, švelniai saldūs, lyg gardžiausias desertas; kaip gi galėtų nepatikti? Šiandien, po ilgų derybų, ko gi norėtųsi pietums, kepu šiuos blynelius savo sūnui.

Ingredientai (12 blynelių):

  • Blyneliams:
    • 3 kiaušiniai
    • 2 stiklinės (500 ml) pieno
    • 1 ½ stiklinės (210 g) miltų
    • ½ arb. š. druskos
    • 1 valg. š. cukraus
    • 60 g tirpinto sviesto
    • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • Įdarui:
    • 360 g varškės
    • 2 kiaušiniai
    • 2 valg. š. cukraus
    • 1 arb. š.

Gaminimo Eiga:

  1. Paruoškite blynelius: Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su pienu iki tolygios tekstūros. Suberkite miltus, išsijotus su druska ir cukrumi. Išmaišykite, tuomet - įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
  2. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį.
  3. Keptuvę plonai ištepkite šlakeliu aliejaus. Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite po samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą.
  4. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir paviršiuje atsiras burbuliukai. Tuomet atsargiai greitu judesiu apverskite. Kitą pusę kepkite 1-2 minutes, kol gražiai apskrus. Atsargiai išimkite iš keptuvės į didelę lėkštę.
  5. Paruoškite įdarą.
  6. Sulankstykite ir iškepkite. Imkite po vieną lietinį blynelį. Vienoje blynelio pusėje dėkite šaukštą varškės įdaro.
  7. Keptuvėje virš vidutinio dydžio kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus.

Lietiniai Blynai su Mėsa

Lietiniai puikiai tinka pusryčiams, pietums ar net vakarienei, o labiausiai užgavėnėms. Evelinos Virtuvė Lietinių receptas čia. Lietinių įdarą dažniausiai darydavau iš maltos mėsos,tiesiog greičiau ir paprasčiau. Šį karta pabandžiau padaryti virtos mėsos įdarą, su juo daug skaniau, todėl verta nepatingėti išsivirti mėsos.

Ingredientai:

  • Tešlai:
    • Miltai
    • Kiaušiniai
    • Pienas
    • Aliejus
    • Druska
  • Įdarui:
    • Virta mėsa
    • Svogūnas
    • Druska
    • Pipirai

Gaminimo Eiga:

  1. Lietinių blynų su mėsa tešlai miltus suberiame į dubenį, įmušame kiaušinius, įpilame truputį pieno, 1 šaukštą aliejaus, druskos ir gerai išmaišome. Supilame likusį pieną. Lietinių blynų tešla turi būti skysta.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, patepame aliejumi, pilame plona srovelę tešlą ir tolygiai ją paskirstome. Lietiniai blynai apkepami iš abiejų pusių.
  3. Lietinių blynų įdarui virtą mėsą, svogūną sumalame, pasūdome, įberiame pipirų ir gerai išmaišome.
  4. Ant kiekvieno iškepto lietinio blyno dedame po šaukštą mėsos įdaro. Lietiniai blynai su mėsa suvyniojami.
  5. Suvynioti lietiniai blynai su mėsa apkepinami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Lietiniai blynai su mėsa patiekiami su grietine ar padažu pagal skonį.

Virtos Mėsos Įdaras:

  • 400 g šviežios kiaulienos šoninės
  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 1 saliero lapkotis (nebūtina)
  • Laurų lapas, keletas juodųjų pipirų, druskos
  • Sviesto
  1. Mėsą dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, šalia guldome nuskustas morkas, vieną nuluptą svogūną, saliero kotą, metame lauro lapą, keletą pipirų, druskos ir ant nedidelės ugnies pradedame virti. Kai vanduo užverda, nugriebiame putas ir toliau verdame 1 valandą 30 minučių.
  2. Išvirtą mėsą ir morkas sumalame. Paragaujame ar netrūksta kokių prieskonių, jei trūksta įberiame.
  3. keptuvėje su trupučiu sviesto lėtai pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jį lengvai apkepiname, neprideginame. Įtarkuojame morkas.
  4. Pakepintus svogūnus ir morkas sumaišome su malta mėsa. Įdaras paruoštas.
  5. Ant lietinio dedame truputį mėsos ir vyniojame arba lankstome. Apkepame keptuvėje su šaukštu aliejaus ar sviesto.

Kiti Įdaro Variantai

Beata Nicholson siūlo eksperimentuoti virtuvėje. Pirmiausia užmaišykite lietinių tešlą ir palikite šiek tiek pastovėti. Įdarui pakepinkite porą, morką, mėgstamus grybus, kopūstus. „Ant jų - viena skiltelė česnako, truputėlis druskos, kmynų. Paprasti tradiciniai prieskoniai. Nepamirškite patarkuoti muskato riešuto - jis taip pat puikiai dera prie daržovių. Paruoštą įdarą sudėkite į iškeptus lietinius, susukite. Viską užpilkite paruoštu padažu ir šaukite į orkaitę. „Nuostabus komforto maistas. Ir nebrangus, ekonomiškas“, - sako B. Nicholson.