Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsCrostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosĮdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriuKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisAromatingi orkaitėje kepti bulvių garnyrai prie mėsos ir žuvies
Šis paprastas, tačiau labai aromatingas bulvių garnyras idealiai tiks tiek prie keptos mėsos, tiek prie žuvies. Paruoštas su česnaku ir rozmarinu, lengvai apskrudęs ir pagardintas alyvuogių arba sviesto kvapu, šis patiekalas patiks visai šeimai bei svečiams.
Reikalingi ingredientai:
Gaminimo eiga:
Paruoškite bulves:
Jeigu naudojate jaunąsias bulves, rekomenduojama jas tiesiog gerai nuplauti ir palikti su odele – tai suteiks gardų natūralų skonį ir paliks bulves traškesnes. Senesnes bulves reikėtų nuskusti. Jas gerai išskalaukite ir virkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, kol bulvės taps minkštos, tačiau vis dar tvirtos.
Formuokite bulvių kepimo formą:
Išvirtas bulves atvėsinkite, kad galėtumėte jas saugiai apdoroti. Tuomet kiekvieną bulvę švelniai suspauskite šaukštu – tai padės bulvėms lengviau įgauti traškesnį paviršių kepant orkaitėje.
Paruoškite kepimo indą:
Kepimo formos dugną padenkite alyvuogių aliejumi ir tolygiai paskirstykite griežinėliais pjaustytą česnaką, kuris suteiks bulvėms nepakartojamą aromatą.
Sutvarkykite bulves kepimui:
Lengvai suspaustas bulves sudėkite į kepimo formą taip, kad tarp jų liktų šiek tiek laisvos vietos. Pabarstykite jas rupia druska ir rozmarinu, kad būtų daugiau skonio.
Pagardinkite sviestu arba aliejumi:
Ant kiekvienos bulvės užlašinkite truputį alyvuogių aliejaus arba įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Tai padės bulvėms gražiai apskrusti ir suteiks jų paviršiui sodrų, auksinį atspalvį.
Kepkite iki traškumo:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite bulves, kol jos taps traškios ir lengvai paruduosios. Tai gali užtrukti apie 20–30 minučių, tačiau stebėkite, kad bulvės nesudegtų.
Patiekite dar karštas:
Iškepusias bulves patiekite dar karštas, pagardintas papildomu alyvuogių aliejumi arba ištirpintu sviestu. Taip bulvės išlaikys savo traškumą, aromatą ir puikiai derės prie bet kokio mėsos arba žuvies patiekalo.
Skanaus!
Related Topics: bulviu garnyro receptasgarnyras prie zuvies ar mesosgarnyro receptasUp NextPurus Kefyro Blynai – Lengvumo ir Skonio Šedevras
Bulvytės kremiškame sūrio padaže
Jei mėgstate bulves ir švelnius, kremiškus padažus, tai šios bulvės tiesiog puikus pasirinkimas garnyrui prie vištienos ar kitų mėsos patiekalų arba tiesiog pietums, kai nesinori nieko kito, tik puikių bulvyčių. Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijaiTIK TOK žaliosios kopūstų salotos
Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.ltSEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Kepta anties krūtinėlė
Anties krūtinėlė - išskirtinio skonio mėsa, tinkanti ypatingoms progoms, kaip pvz. garbingam svečiui maloniai nustebinti arba Valentino dieną mylimam asmeniui palepinti. Idealiame pasaulyje anties krūtinėlė būtų pateikta su perkoštu padažu, tačiau man padažo tirščiai - tai pats skanumėlis, atstojanis karštą garnyrą. Na, jeigu kokia karališka persona pas mane viešėtų, turbūt ir aš ištraukčiau padažui koštuvą.
Antienos krūtinėlė ruošiama ir servuojama pagal panašias taisykles, kaip ir jautienos nugarinės medaljonai (filet mignon), t.y. su krauju. O jeigu jums tai nepriimtina, tada pagal pateiktą receptą ant keptuvės apsrudintą krūtinėlę papildomai kepkite orkaitėje.
Kuo trumpiau ir kuo karščiau kepama krūtinėlė, tuo ji bus minkštesnė ir sultingesnė. Didžiausia klaida antienos krūtinėlės ruošime yra jos perkepimas. Šio recepto kepimo metu mano virtuvė būna pilna dūmų, tad patariu įjunti ventiliacijos trauką ir kuo plačiau praverti virtuvės langą.
Išeiga: 2 - 4 porcijos. Paruošimui reikai turėti sunkią keptuvę, geriausiai špižinę, tinkančią kepimui orkaitėje.
Produktai:
- 1 vnt. anties krūtinėlė, apie 170-200 g
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 Valg. Š. sviesto
- 1/2 ropinio svogūno
- 2 lapeliai prieskoninio šalavijo - nebūtinai
- 2 šakelės čiobrelio - nebūtinai
- 100 ml vyno
- 2 Valg. Š. uogienės: bruknių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, vyšnių, gervuogių, spanguolių arba šių uogų mišinio uogienės
- Krūtinėlę nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu, iš visų pusių ištriname druska ir pipirais.
- Paruošiame 230°C (450°F) karštumo orkaitę - tik jeigu norėsime mėsos be kraujo.
- Virš didelės liepsnos įkaitiname sausą keptuvę apie 3-5 min. Nulašinus į keptuvę lašelį vandens jis turi "šauti" ir kaipmat išgaruoti. Krūtinėlę dedame oda žemyn į įkaitusią keptuvę. Kepame nejudinant 5-6 min. Mėsa pradžioje prilips prie keptuvės, vėliau išsiskirs riebalai ir mėsa atlips. Apverčiame ir toliau kepame iš mėsos pusės dar 5-6 min. Gerai iškepusi krūtinėlė turi būti rudai paskrudusi su traškia odele.
- Jeigu nemėgstame mėsos "su krauju", iš keptuvės išpilame lauk visus riebalus ir tuojau pat kepame 5-7 min. iki maksimalios temperatūros jau prikaitintoje orkaitėje, t.y. maždaug 230°C (450°F) arba nustačius funkciją "Broil". Tokia mėsa išliks viduje gana ružava ir sultinga, bet iš jos nevarvės kraujas. Maksimum kepimo orkaitėje trukmė - 12 minučių - tokia mėsa bus pilnai iškepusi, bet dar nesukietėjusi.
- Krūtinėlę išdedame ant lėkštės ir paliekame mažiausiai 7-10 minučių "pailsėti", kitaip pjaustant labai bėgs sultys, o tai kenkia mėsos kokybei.
- Tuo tarpu paruoškime padažą. Švarioj keptuvėj virš vidutiniškos liepsnos išlydome sviestą, apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, susmulkintą šalaviją ir tarp pirštų sutrintus čiobrelius. Pasūdome, papipiriname ir kepiname apie 3 min. Pilame vyno, gerai išmaišome, pakaitiname dar 3 min. Įdedame uogienės, išmaišome ir paviriname padažą iki kol jis taps norimo tirštumo.
- Padažą pateikiame ąsotėlyje šalia krūtinėlės, supjaustytos skersai 1 cm storio griežinėliais.