pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi garnyrai prie lašišos kepsnio

Su pomidoriukais ir česnakais orkaitėje kepti ryžiai 4 asm.

Šį patiekalą vargiai pavadintumėte apkepu, tai tiesiog įdomiai paruošti ryžiai su įvairiausiais priedais. Tačiau derinys toks geras, paruošti taip paprasta, jog visai gali būti, kad kartosite jį dar ne kartą. Galite valgyti kaip lengvą vakarienę, galite naudoti kaip garnyrą, galite kitą dieną pasiimti į darbą – tinka visi variantai. Recepto autorius – žinomas šefas ir kulinarinių knygų autorius Yotamas Ottolenghi.

Žymės: pomidorai, ryžiai, garnyras, česnakai

3 netradiciniai garnyrai, kurie puikiai dera su lašiša - nustebinkite visus!

Įvairiausius žuvies patiekalus praturtinti galima ne tik įmantresniais prieskoniais ar marinatais, bet ir garnyrais. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai dera tiek bulvės ar tradicinės pomidorų bei agurkų salotos, tiek citrininiai ryžiai ar bolivinės balandos kruopos.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žuvimi bei jūros gėrybėmis domisi ir pirkėjai, o ypač – artėjant savaitgaliui, kai norima pasilepinti gurmaniškesniu maistu.

„Žuvį ir jūros gėrybes lietuviai mėgsta vis labiau. Tai rodo ir nuosekliai augantys pardavimų duomenys. Visgi, nors esame paruošę platų įvairiausios rūšies žuvies ir jūros gėrybių asortimentą, didžiausio dėmesio susilaukia tradicinės, nuo seno pamėgtos žuvys: lašiša, karpis, menkė.

O išrankesni ir eksperimentuoti virtuvėje mėgstantys pirkėjai vis dažniau renkasi ir juodąjį paltusą, plekšnę, midijas ar skraidkalmarių čiuptuvus“, – teigia V. Budrienė.

Drąsiau eksperimentuokite su ingredientais

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad norint pasiruošti išraiškingo skonio žuvies patiekalą – svarbu tinkamai pasirinkti garnyrą.

„Žuvį galima patiekti labai įvairiai – paskaninti ją ne tik citrinų sultimis, bet ir įvairiausiais padažais: garstyčių, kaparėlių ar kreminiu grietinėlės padažu. Visgi, viena svarbiausių daugelio patiekalų sudedamųjų dalių – garnyras.

Pavyzdžiui, Artimuosiuose Rytuose prie įvairiausių, tiek žuvies, tiek mėsos patiekalų dažnai patiekiamas skirtingais priedais praturtintas kuskusas. Jis gardinamas keptais ar šviežiais svogūnais, paprika, kalendra, mėtomis, kuminu, džiovintais vaisiais: abrikosais, razinomis, slyvomis. Prancūzijoje prie žuvies dažnai patiekiamos keptos šparaginės pupelės, o Amerikoje – žali žirneliai ar bulvių košė.

V. Juodkazienė dalijasi ir dar keliomis garnyrų, kurie puikiai derės prie lašišos, idėjomis.

3 garnyrai prie lašišos

Pomidorų ir baklažanų troškinys.

Šį paprastą, tačiau ypatingo skonio garnyrą pasigaminsite vos per 20 minučių. Be to, jam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Užteks supjaustyto baklažano, paprikos, kelių didelių pomidorų, cukinijos, susmulkinto svogūno, česnako, lašelio alyvuogių aliejaus bei mėgstamų šviežių žolelių: bazilikų, raudonėlio, petražolių, čiobrelių.

Pirmiausia, didelėje keptuvėje reikėtų įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintus česnakus bei svogūnus. Tuomet sudėti baklažaną ir viską pakepti apie dešimt minučių.

Lašišos kepsnys

Gardus lašišos kepsnys, tinkantis įvairioms progoms ir šventėms.

  • Lašišos filė 400 g
  • Aliejus 50 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Citrininiai žuvies prieskoniai Pagal skonį
  • Žuvies prieskonių žolelių mišinys Pagal skonį
  • Sviestas 100 g
  • Ryžiai 300 g
  • Šparaginės pupelės 250 g
  • Citrina 1 vnt
  • Juodosios sezamo sėklos 10 g
  • Svogūno laiškai 4 vnt
  1. Lašišos filė paprieskoniuokite: pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais, išspauskite citriną.
  2. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek aliejaus ar ištepkite ją su sviestu.
  3. Įkaitinkite orkaitę ir įdėkite kepti lašišą apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  4. Kol kepasi žuvis, išlydykite sviestą, jį sumaišykite su žuvų ir žolelių prieskoniais ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.
  5. Garnyrui išvirkite ryžius ir pagardinkite ryžių prieskoniais,tuo pačiu kitame puode virkite šparagines pupeles pasūdytame vandenyje.
  6. Iškeptą lašišos kepsnį įdėkite į lėkštę ir ant kepsnio uždėkite sviesto su prieskoniais. Sudėkite ryžius ir šparagines pupeles, apibarstykite juodomis sezamo sėklomis ir svogūno laiškais.
  7. Lašiša gali būti kiek sausoka, tad galite lengvai pasidaryti padažiuką prie šio kepsnio naudodami: grietinėlę (100 ml), sultinio kubelį (1 vnt.), pomidorų padažą(1 v.š.), šiek tiek miltų (1 v.š) ir , krapus (1 v.š.) ar kokius kitokius žalumynus. Viską kartu pakepinkite ir pašildykite ant keptuvės.
  8. Skanaus!

Garnyras prie lasisos kepsnio

Vištienos kepsnys "Viščiukų maištas'' su bulvių koše ir morkų salotomisSalotos prie šašlykoKepta lašiša su šparagaisKepti sparneliaiVištiena su morkomis ir žirneliaisItališka bulvių košėKaliaropės salotosTroškinti pievagrybiai su svogūnaisDaržovių troškinys su mėsos kukuliaisVokiški kukuliai iš batonoBalandėliaiKiškiena, troškinta su grybaisVištienos salotos su ananasais ir majonezu