Troškinio variacijų tiek daug, kad surašyti visko ir neįmanoma. Pakeiti ingredientą, įmeti kokį nors pikantiškesnį prieskonį - ir jau skanauji visiškai kitokį patiekalą.
Ingredientai
- Vištiena
- Ryžiai
- Anakardžių riešutai
- Daržovės (paprikos, brokoliai, morkos, svogūnai, kopūstai)
- Pievagrybiai
- Moliūgai
- Obuoliai
- Petražolės
- Prieskoniai (druska, pipirai, saldžioji paprika, česnakas, imbieras, sojų padažas, medus)
Gaminimo žingsniai
- Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5-6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais).
- Vištieną supjaustome kubeliais, sumaišome su druska, pipirais, krakmolu.
- Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais.
- Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles.
- Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu.
- Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min.
- Vištienai apkepus, supilkite jį į keptuvę. Suberkite anakardžių riešutus. Pakaitinkite, vis pamaišydami, kol padažas sutirštės.
- Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15-20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.
- Patiekite iš karto su virtais ryžiais, sezamų sėklomis ir mėgstamomis šviežiomis ar virtomis, garintomis daržovėmis.
Patarimai
- Prieskoniais pagardintą vištieną apvolioję kukurūzų krakmole, iškepsite ją sultingą ir traškia plutele, tačiau, jei kukurūzų krakmolo neturite, galite jį keisti baltais miltais.
- Paruoškite lengvą, pikantiško skonio padažą iš sojų padažo, sultinio, česnakų ir rudojo cukraus (arba medaus), galite įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero šaknies arba įpilti šaukštą ryžių acto bei sezamų aliejaus - papildomi ingredientai receptą dar labiau priartins prie kinų virtuvės patiekalų, tačiau net ir su baziniais produktais paruošite gardų, sotų patiekalą.
Ingredientų lentelė
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Vištiena | 2 vnt. |
Ryžiai | Pagal skonį |
Anakardžių riešutai | Pagal skonį |
Paprikos | 2 vnt. |
Brokoliai | Pagal skonį |
Morkos | 3 vnt. |
Svogūnai | 3 vnt. |
Česnakai | 1 arbat. š. |
Sultingas ir aromatingas patiekalas su turbiniu padažu!