Šios salotos tikrai vertos "nepasiklysti" interneto platybėse ir rasti sau vietą, kur kiekvienas iš mūsų galėtų tą receptą lengvai rasti.
Tokios skanios, tokios sočios, tokios spalvotos ir traukiančios akį.
Įvairūs skoniai, užplūstantys skonio receptorius, verčia "mirti" iš malonumo!
Apie receptą: skanios, sočios, šiek tiek saldžios. Tirpstančios nuo sunokusių avokadų ir šiek tiek traškančios nuo granato sėklų ir riešutų. Ryškiaspalviai persimonai ne tik suteikia saldumo, bet ir pakelia nuotaiką. O vytintas kumpis primena, kad net ir salotos gali būti skanios!
Ingredientai (2 asmenims):
- 2 saujos rucolos salotų
- 1/2 persimono
- 2 pomidorai
- Apie 60 g rūkytos lašišos
- Sauja graikiškų riešutų
- Juodojo ridiko daigų (nebūtina)
Užpilui:
- 3 v. šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 v. šaukštų garstyčių
- 1 v. šaukštas citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
- Salotas nuplauti, nusausinti bei sudėti į lėkštes.
- Ant rucolos sudėti persimonus bei pomidorus.
- Ant viršaus sudėti rūkytos lašišos gabalėlius, užbarstyti graikiškais riešutais bei ridiko daigeliais.
Patarimai ir variacijos:
- Salotas naudokite, kokias tik mėgstate.
- Jei norite, galite avokadą apšlakstyti citrinos sultimis.
- Originaliame recepte naudojamas vytintas kumpis.
- Granato sėklas, galite keisti džiovintomis spanguolėmis.
- Kanapių sėklų aliejų, galite keisti alyvuogių aliejumi.
Taigi bandykit, eksperimentuokit. Jei, kas nors nepatinka išmeskit, jei kas patinka - pridėkit!
Ir skanaus!
Kiti receptai su lašiša:
Įdaryti lašinukai
Reikia lašinukų (šoninukės), rūkytų, plonai pjaustytų, be skūrelės. Į juos susuku tokį įdarą: porai, truputį marinuotų agurkėlių, pipirai, žalumynai (dažniausiai naudoju tik krapus ir petražoles), sviesto.
Viskas smulkiai supjaustoma ir sumaišoma su sviestu, mano patarimas būtų sviestą palikt prieš tai stipriai suminkštėt, tada jo nedaug reikia, tik kad sulipintų viską. Tada masę įdėt į šaldutuvą, sustings sviestas ir net galima gabaliukais pailgais susipjausčius vyniot į lašinukus , visokius būdus vyniojimo bandžiau, šitas paprasčiausias gavosi.
Lašiša su sūriu
- Į indą sudėkite lašišą ir sūrį, taip pat smulkintus krapus (jų kiekį parinkite pagal skonį). Įspauskite pusės citrinos sulčių, šiek tiek patarkuokite citrinos ar apelsino žievelės. Beje, pasirinkę tarkuoti apelsino žievelę, išgausite kiek neįprastesnį skonį. Tuomet visus ingredientus susmulkinkite maisto smulkintuvu.
- Gerai išmaišę gautą masę, indą pridenkite maistine plėvele, ir padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek geriau sustingtų.
