PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Dubenėlį pripilkite šilto (ne karšto) vandens, berkite dosniai druskos (kad vanduo gautųsi sūrus, puslitriui vandens dedu vieną-du šaukštus druskos), išmaišykite, kad ištirptų. Sudėkite vištieną ir palikite brinkti apie 15 minučių. Vanduo turėtų visiškai apsemti vištieną. Po 15 minučių išimkite vištieną, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Beje, galite vištieną pamerkti ir iš anksto, tik tada laikykite dubenį su vištiena ne kambario temperatūroje, o šaldytuve ir geriau nelaikykite ilgiau negu 5-6 valandų, nes vištiena bus per sūri.
Ištepkite vištieną tirpintu sviestu ir įtrinkite prieskoniais iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo indą.
Dėkite vištieną į iki 230 C įkaitintą orkaitę kepti 15 - 18 minučių. Jeigu norite labiau apskrudusios vištienos, į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą.
Vištieną išimkite ir palikite 5 - 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant (kad tuo metu vištiena neatvėstų, galite skardą pridengti folija arba rankšluostėliu).
Ar į žaliąją arbatą reikėtų dėti cukraus – atsakymas jus gali nepatikti
Tai naujienų portalas, skirtas tiems, kurie ieško kokybiškos ir patikimos informacijos. Mūsų tikslas – pateikti aktualią, objektyvią ir naudingą informaciją apie Lietuvoje bei pasaulyje vykstančius įvykius, technologijas, sveikatos patarimus, gyvenimo būdo naujienas ir daug kitų temų, kurios svarbios šiuolaikiniam žmogui.
Paruošimo būdas
Vištienos šlaunelių mėsą ir file nuplaunu po šaltu tekančiu vandeniu. File perpjaunu peiliu išilgai (iš vieno gabalo gaunasi du), „paploninu“ ją, taip pat ir šlaunelių mėsą virtuviniu metaliniu plaktuku ir iš abiejų pusių pabarstau druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais. Šiam vištienos vyniotiniui vištienos šlaunelių mėsą barsčiau „žaliais“, file – „raudonais“ prieskoniais. Iškepusiame vyniotiniame matėsi sluoksniai. Dedu mėsą nakčiai į šaldytuvą, kad geriau pasimarinuotų.
Kitą dieną traukiu mėsą iš šaldytuvo. Imu didelį stačiakampį kepimo rankovės ir kerpu ją per pusę. Lakšto pradžioje dėlioju mėsą: pirmiausia patiesiu vištienos filė (jos gabalai kiek didesni), ant jos tiesiu šlaunelių mėsą, stengiuosi nepalikti tarpų, tiesti tolygiu sluoksnius.
Vyniotinį standžiai susuku kepimo rankovėje (kaip saldainį), vieną galą rišu storesniu siūlu, persuku per vyniotinį ir surišu kitą galą. Per visą vyniotinį prisuku siūlo, kad rankovė kuo standžiau apimtų mėsą. Gaunasi vienas didelis vyniotinis.
Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Kepimo skardoje įtiesiu kepimo popierių. Paruoštą vištienos vyniotinius sdedu į skardą taip, kad galuose surištos rankovės galiukai žiūrėtų į viršų. Kitu atveju, kepant iš mėsos išsisikiriantis vanduo gali pradėti bėgti žemyn į skardą. Kepu apie valandą-pusantros.
Iškepusį vištienos vyniotinį iš karto paslegiu sunkesne pjaustymo lentute. Palieku suslėgtą per naktį. Ryte vištienos vyniotinį išvynioju iš kepimo rankovės ir ištraukiu siūlą. Dedu jį į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų išsiskyręs drebutis. Ragauju su duona ir sviestu arba majonezu. Skanaus!
Keptas vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis ir spanguolėmis
Patiekalas Pietūs, Užkandžiai, Vakarienė
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Raktažodžiai džiovintos slyvos, džiovintos spanguolės, keptas vyniotinis, vištienos vyniotinis
Paruošimo laikas 1 hour
Gaminimo laikas 1 hour 30 minutes
Bendras laikas 2 hours 30 minutes
Porcijos 12 gabalėlių
- 1 kg vištienos filė
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- Druskos
- Pipirų
- Kitų mėgstamų prieskonių: džiovintos saldžios paprikos persilado, česnakinės druskos ir pan.
- Sauja džiovintų slyvų
- Sauja džiovintų spanguolių
