Paruošimas:
Cukiniją sutarkuoti stambia tarka, lengvai išspausti (papildomos drėgmės čia nereikia), įmaišyti į faršą.
Labai smulkiai supjaustykite svogūną, arba taip pat sumalkite.Įdėkite smulkiai pjaustytų žalumynų, majonezo, krakmolo, druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletus ir iš karto dėkite į karštą augalinį aliejų (vidutinio karščio). Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu
Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂
Cukinijų ir vištienos blyneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 40 min.1. Cukiniją nulupkite, jei reikia – išimkite sėklas, ir sutarkuokite burokine tarka.
2. Česnkaką susmulkinkite.
3. Cukiniją sumaišykite su česnakais, lengvai išplaktais kiaušiniais, grietine, druska ir pipirais.
4. Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus. Įmaišykite į cukinijų masę.
5. Galiausiai suberkite miltus, viską gerai išmaišykite ir įkaitintame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.
6. Labai skanu su šviežiais pomidorais.
Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.
