Makaronų apkepas su vištiena ir brokoliais
Vienas kasdienių produktų – makaronai – dažnai yra nuvertinamas, tačiau to daryti nereikėtų, nes iš jų, papildant vos keliais priedais, galima pagaminti nuostabių patiekalų. Būtent toks yra šis apkepas, išbandykite!
Vištienos užkepėlė su bulvėmis ir voveraitėmis
Bulves išvirti, supjaustyti ir dėti į kepimo indą, ant jų - šiek tiek apvirtą ir pasusmulkintą brokolį, gabaliukais supjaustytą ir apkeptą vištienos krūtinėlę, o tada -
voveraites, pakepintas su sviestu, svogūnu bei grietinėle.

Vistienos uzkepele su brokoliais
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos uzkepele su brokoliais” rasta receptų 1000Vištienos plovas su brokoliaisGreita vištienos užkepėlė su krevetėmis ir pievagrybiais
Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir trijų rūšių sūriu
Ei, įkvėpkim ir iškvėpkim, viskas bus gerai, – mes įklimpę toje pačioje pusnyje. Kaip visada, norėjom lėto ir jaukaus švenčių laukimo. Kaip ir kasmet, lėtumas kėsinasi pasimesti tarp visų „reikia“, „turiu“ ir „būtinai“.
Vištienos, špinatų, saulėje džiovintų pomidorų ir sūrio derinys yra vadinamas toskanietišku. Skamba saulėtai ir labai šiltai – tiesiog šviesmečiais toli nuo tos baltos žiemos pasakos, kurioje gyvename. Bet nepaisant skambesio, ši vištienos užkepėlė – visiškai jaukus, naminis, šildantis maistas. Na, žinot, comfort food. Maistas, kuris sušildo širdį. Subalansuotas jaukiems sekmadieniams ir gardiems šeimos pietums.
Vištieną pagardinau „Vegeta NATUR“ prieskonių mišiniu auksinei vištienai. Tai visiškai puikios sudėties prieskoniai, sodraus skonio ir aromato. Mišinyje: druska, saldžiosios paprikos, svogūnai, česnakai, ciberžolės, imbieras, kmynai, kalendra, juodieji pipirai, muskatai, kukurūzų krakmolas, raudonosios aitriosios paprikos, cinamonas, aitrieji pipirai ir gvazdikėliai. Sutikit, skamba gausiai ir gardžiai! Tiesa, atkreipkite dėmesį, kad druskos papildomai berti nereikia – jos jau yra mišinyje.
