pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištiena obuolių sultyse: paprastas ir gardus receptas

Žinoma, gardžių viščiukų receptų yra devynios galybės. Kiekviena šalis Rytuose ar Vakaruose turi savitą būdą jį paruošti, priklausomai nuo prieskonių, žolelių, vaisių įvairovės.

Tačiau nereikia labai toli ieškoti gero skonio ir minti takelių įmantrių prieskonių parduotuvėse. Lietuviškas rudeninis atributas - obuolių sultys - daro stebuklus. Štai paprastas viščiuko receptas, kurį verta išbandyti.

Obuolių sultyse skęstantis viščiukas

Ingredientai:

  • 1 vidutinis viščiukas
  • žiupsnis druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, žolelių (rozmarinas, čiobreliai)
  • 1 skiltelė česnako, šaukštelis aliejaus
  • 1-2 didelės stiklinės naminių obuolių sulčių
  • 4-5 didelės bulvės
  • 3 morkos
  • truputis druskos, pipirų, aliejaus
  • mėgstamų daržovių (paprikos, žaliųjų ar kt.)

Gaminimas:

  1. Viščiuką gilesniame dubenyje įtrinkite susmulkintais ir su aliejumi indelyje sumaišytais prieskoniais (česnakas, druska, pipirai, žolelės).
  2. Pilkite ant jo obuolių sultis, “pamaudykite” jį iš visų pusių, palikite marinuotis per naktį arba keletą valandų.
  3. Įjunkite orkaitę, tegul ji įkaista iki 180-190 laipsnių.
  4. Viščiuką dėkite į gilesnį indą kepimui, supilkite obuolių sultis.
  5. Jos turi semti dalį viščiuko.
  6. Kepkite apie 1 val. 20 min., kol gražiai apskrus, mėsa taps minkšta viduje.

Dar smagiau, jei į svečius užsuks mama ar anyta, kurios įsitikinusios, kad tik jos geriausiai pasaulyje valdo orkaitę, o jūs jas imsite ir nustebinsite.

Obuolių sultyse marinuota višta

Labai skani. Idealus pasirinkimas, kai norisi palepinti šeimyną ar ieškote idėjų šventiniam stalui.

Paruošimo būdas:

  1. Vištą gerai nuplauti, nusausinti.
  2. Paruoštą marinatą pilti ant vištienos, gerai įtrinti vidų ir išorę.
  3. Palikti marinuotis per naktį.
  4. Obuolį ir svogūną smulkiai susmulkinti.
  5. Į vidų dėti obuolius su svogūnais, susegti smeigtukais.
  6. Kepti įkaitintoje iki 180-190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1,5 valandos.

Kitas variantas: Vištienos gabaliukai su daržovėmis obuolių sultyse

Tai yra pats pirmasis ir labai mylimas vištos receptas. Pagal jį kepiau jau labai daug kartų - jis tikrai nuostabus! Višta iškepa sultinga ir lipni.

  1. Ant virštos gabaliukų pilame šiek tiek aliejaus, beriame druską, kmynus ir stambiai kapotą česnaką.
  2. Gerai viską išmaišome ir dedame į šaldytuvą bent per naktį.
  3. Likus valandai iki kepimo ištraukiame vištą iš šaldytuvo.
  4. Susipjaustome daržoves pakankamai stambiais gabaliukais, sudedame į skardą, beriame druskos, kmynų ir šiek tiek aliejaus - viską gerai išmaišome.
  5. Pakepus 30min - supilame obuolių sultis.
  6. Viso kepame 1,5val.

Iškepusią vištą su bulvėmis, morkomis ir pastarnokais išimame į lėkštę. Skardoje likusį skystį perkošiame į keptuvę, užviriname ir verdame kol sumažės trečdaliu - jeigu matote kad reikia jį patirštinti.

Kiaulienos sprandinė obuolių sultyse

Ingredientai:

  • 400 g kiaulienos sprandinės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 1 kupinas v. š. miltų
  • aliejaus
  • 1 nemažas svogūnas
  • čiobrelio
  • 300-400 ml obuolių sulčių
  • 1 v. š. garstyčių (geriau grūdėtosios, bet tinka ir paprastos)
  • 1-2 v. š. grietinės
  • petražolių lapelių

Gaminimas:

  1. Kiaulieną supjaustyti gabaliukais.
  2. Apibarstyti druska, pipirais, miltais, paminkyti, kad gerai viskas pasiskirstytų ir apkepinti keptuvėje ar puode su nesvylančiu dugnu ir sandariu dangčiu (nes po to reiks apie valandą troškinti), įpylus šlakelį aliejaus.
  3. Jei kepinami miltai nori lipti prie dugno, tai apkepintą mėsą išimti į dubenėlį, į keptuvę įpilti dar šlakelį aliejaus ir tada pakepinti vienus pusžiedžiais pjaustytus svogūnus (jų išsiskyrusios sultys atlipins tuos skaniai paskrudusius miltus ir viskas po to gausis labai skaniai, kai išsitroškins), paskaninti čiobreliais.
  4. Į keptuvę grąžinti mėsą, užpilti obuolių sultimis, užvirinti ir sumažinus ugnį iki minimalios bei sandariai uždengus troškinti apie 1 val., o galima ir ilgiau - kuo geriau išsitroškinusi mėsytė, tuo skanesnė, minkštesnė ir visokia ten tirpstanti burnoje (jei nėra keptuvės ar puodo su nesvylančia danga ir sandariu dangčiu, tai troškinį pilti į kepimo indą, sandariai uždengti folija ir kišti į 180 ° C orkaitę).
  5. Pačioje pabaigoje įmaišyti garstyčias, grietinę ir smulkintas petražoles.