Vištienos sparneliai, apvolioti sojų ir medaus padaže – receptas (~ 2 asmenims)
Reikės:
7-8 vnt. stambesni vištų sparneliai (1 pakuotė);
~ 2 valg. šaukštai bulvių krakmolo apvoliojimui;
Padažui:
1 kupinas valg. š. medaus;
~1-2 arb. š. sojos padažo (naudoju All purpose Kikkoman naturally brewed Soy Sauce);
1-2 arb. š. sezamo sėklų (nebūtinai);
Gaminimas:
Kol sparneliai kepa, pasiruošiu padažą. Čia reiktų atkreipti dėmesį, kad viskas kaitinama ant nekaitrios ugnies, kadangi medus yra linkęs labai greitai sudegti ir įgyti nepageidaujamą prieskonį. Taigi, gamindama kartais, prieš įdėdama naują ingridientą, nukeliu puodą, kad tikrai užtikrinčiau, jog niekas neperkepė. Jau minėjau, kad padažą darau puode, ne keptuvėje.
Padažo gaminimas:
- Ištirpinu lėtai medų ir atsargiai pilu soją. Nuolat ragauju, kol pasiekiu norimą sojos ir medaus santykį. Taigi, geriausiai soją pilti per kelis kartus po truputį. Pakaitinu, kol išsiskiria panašus kvapas į duonos su medumi ir pasirodo pirmosios putos (užverda medus).
- Nukeliu puodą, kol įspaudžiu česnako. Tada vėl kaitinu, trumpai, kol išsiskiria česnako kvapas. Permaišau. Vėl nukeliu puodą nuo ugnies, kol pasiruošiu sezamus.
- Sezamus kepinu atskirai keptuvėje ant trupučio aliejaus, kol jie labai lengvai apskrunda ir pajuntu sezamų kvapą. Supilu į padažą ir dar kartą kelias sekundes jį pakaitinu ant ugnies, kad susimaišytų visi skoniai.
Iškeptus sparnelius dedu į puodą su padažu ir gerai apvolioju.
Jei tai užkandis, tiesiog patiekiu į stalą sudėliotus lėkštėje. Jei tai pietūs, tuomet patiekiu su kuskusu ir ananaso griežinėliais arba, retesniais atvejais, marinuotomis su medumi paprikomis. Kažkur turiu jų receptą, nes skonis tų paprikų dieviškas. Bet čia jau kitam kartui.
Sėkmės gaminant! Tikriausiai jau ir nebereikia priminti, kaip man svarbūs jūsų visų komentarai ir pastabos
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
Tokie sparneliai man yra lyg čipsai ar siemkos – vadinti galima kaip tik norisi, bet esmė ta pati: norisi dar ir dar, nes taip skanu, kad sustoti tiesiog neįmanoma. Gal būtent dėl šios priežasties geriausia juos kepti draugų ar šeimos susibūrimams; nes dalintis yra gera, o kai pasidalini, tikėtina, kad dar ir desertui pilve vietos lieka, šypt.
Apie desertus kitąkart, o šįkart – apie dangiško gardumo lipnius česnakinius vištienos sparnelius. Jie minkšti ir sultingi, krentantys nuo kauliukų, pilni sodraus skonio ar aromato.
Savaitgaliui artėjant, dalijuosi receptu ir raginu – išsikepkit! Bus labai, labai skanu!

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30 min.4. Iškeptus sparnelius perkelkite į dubenį, apliekite dar šiltu padažu ir išmaišykite. Apiberkite sezamų sėklomis, šviežiais žalumynais ir nedelsiant ragaukite.
Receptas paruoštas su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman #kikkomanlithuania
Vištų sparneliai, apvolioti sojų ir medaus padaže
Aš visada labiau mėgstu kepti saldžius kepinius, nei gaminti ką nors mėsiško. Dažniausiai paruošti ypatingai skaniai mėsą man nepavyksta, o jei pavyksta tai po labai didelių pastangų. Iki šiol dar neišmokau skaniai gaminti kotletukų, nors atrodo viską padarau kaip mokė mama Tikriausiai mažai jaučiu meilės mėsai, todėl ir mėsa atsako man tuo pačiu.
Šį patiekalą gaminu tada, kai laukiu daug svečių arba noriu greito ir labai skanaus rezultato pietums. Vištiena man pavyksta visada (O kam ji nepavyksta ar ne? ). Skonis gaunasi šiek tiek saldus, šiek tiek sūrus. Taip pat labai skanu valgyti ir šaltą, tad tinka ir šiaip prie užkandžių stalo.
Vištienos sparneliai su sojų ir medaus padažu
Puikieji vištos sparneliai ir dviejų rūšių marinatas
Mano naudojamas medus kietokas, tai aš imu puodą, kabinu riebų šaukštą medaus, jį pašildau ant ugnies, kad pasileistų, ir ten sudedu visus kitus ingredientus, imbierą sutarkuoju, česnaką sutrinu.
Ir į tą šiltą marinatą merkiu vištos sparnelius, gerai pamasažuoju ir leidžiu pasimarinuoti – geriausiai per naktį, bet iš tiesų, užtenka ir poros valandų. Pagal health and safety, tai nei šilto marinato negalima pilti ant jų, nei laikyti lauke, bet aš taip darau ir niekas nenumirė… tfu tfu tfu, kaip sakant… Taigi, keletą valandų, jei ne šaldytuve ir bent keturias valandas, jei šaldytuve.
Marinatas skystokas, tai gali tekti pamaišyti keletą kartų jį, kad viskas gerai įsigertų.
Reklama41011Ir vienu, ir kitu būdu, kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių.
Kai jie jau truputį apkepę, tai tada dar marinatu palaistome, pabaigiame kepti.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiAušra parašė:antrasis marinatas nieko ypatingo, man trūko aštrumo ir išvis skonio, gal viską reikia dvigubinti…? Labai šiaip sau.
Kristina parašė:Noriu paprieštarauti Aušrai 🙂 gaminau taip pat, buvo tikrai puikus skonis, nedėjau čiliuko, o tikrai buvo super super 10 balų.
Emilia Maria parašė:Antrasis marinatas jau xxx kartu namuose isbandytas ir beveik visi draugai sito stebuklo paragave prasyte praso recepto! Tik as dedu ne paprasta, o rukyta cesnaka, kurio ir kvapas ir skonis daug ypatingesnis…
Renata parašė:Aš taip pat gaminau su antruoju padažu, tiesiog tobulas receptas.Ačiū:)Inga parašė:Na, visi bando antraji recepta, o as pabandysiu pirmaji! Ziuresim vakare kaip gausis.
Aciu, Beata :*Audra parašė:o kokia temperatura kepimo ? 200 laipsniu ?Tigrera parašė:Pirmas marinatas super, vaišinau svečius, tai visi labai gyrė 🙂Justas parašė:Gaminau pagal 2 recepta, visai patiko, noreciau pamegint dar iskept ant lauzo 🙂Aistute parašė:
Na ka, Beatule ,bandysim ragausim ,Tavuosius sparniukus su medaus marinatu ir melynąjį dar sūrio padaza darysiu dabar,bet ar tiks ?:)) ir norejau paklausti kur sezamo seklu alieju perki? nes visa tesco perejau neradau..tai imaisiau sezamo seklu pakepinus o dabar pagalvojau,kad man sudegs jos per 40 minuciu 🙁