Vistienos sparneliai orkaiteje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “traskus vistienos sparneliai orkaiteje” rasta receptų 1000Traškūs vištienos sparneliai orkaitėjePatys skaniausi vištos sparneliai orkaitėjeTraškūs lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje - rodome žingsnis po žingsnio!
Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo.
Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius!
Traškiems sparneliams pagaminti tradiciškai reikalingi miltai, tačiau recepte pateiksime ir variantą tiems, kurie miltų vengia arba netoleruoja glitimo. Nes šiuo puikiu skoniu turi mėgautis visi!
Šis patiekalas gali būti puiki šeimos vakarienė (ypač tinka tiems savaitgalio vakarams su vakaro filmu!) arba vakarėlio užkandis - labai patogu, kai svečiuojasi būrys draugų. Išduosiu paslaptį - būtent šiuos sparnelius gaminu visada, kai noriu sužibėti prieš svečius. Juos mėgsta visi, o paragavę dažniausiai klausia recepto.
Traškiems lipniems vištienos sparneliams mums reikės:
Pradedam!
2. Sparnelius sumaišome su miltais. Visi sparneliai turi tolygiai pasidengti.
3. Sparnelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad tarpusavyje nesiglaustų. Tai leis jiems tapti traškiems. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
4. Kai sparneliai artėja link kepimo pabaigos, pasiruošiame padažo ingredientus: sviestą, pomidorų padažą, medų ir čili padažą.
5. Į keptuvę dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname apie 5 minutes, kol padažas sutirštėja.
Receptas, kurį būtina žinoti! Atraskite laiko jį išbandyti!
Man baigėsi džiūvėsėliai, bet vaikai reikalavo iškepti sparnelius, gerai, kad turėjau kitų paniravimo priemonių, todėl noriu pasidalinti šiuo puikiu, mažai kam žinomu receptu.
Apkepti vištienos sparneliai – tai burnoje tirpstantis patiekalas didelei kompanijai. Su jais tikrai įtiksite kiekvienam svečiui. Be to, galite išbandyti labai įdomų jų gaminimo receptą. Sparneliams apvolioti galite panaudodami gana neįprastą ingredientą. Kas jis toks yra?
APKEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
PADAŽO INGREDIENTAI
- 50 g sviesto
- 70 g parmezano sūrio
- Druska pagal skonį
- Pusė citrinos
- Pusė apelsino
Originalus patiekalas
PARUOŠIMAS
Sparnelius gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną sparnelį padalinkite į tris dalis ir naudokite tik dvi stambesnes sparnelių dalis. Įsitikinkite, kad ant jų nėra drėgmės pertekliaus.
Nepamirškite, kad sparneliai turi būti sausi. Kad būtų lengviau, galite naudoti šaldymo maišelį. Supilkite į maišelius paniravimo mišinį ir po vieną sudėkite sparnelius į maišelius. Taip kiekvienas gabalėlis bus tolygiai apvoliotas.
Kai visi sparneliai bus apvolioti šiame mišinyje, galėsite juos dėti į orkaitę. Negilų kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite sparnelius. Kepkite juos 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Šiuos sparnelius galėsite valgyti be jokių papildomų padažų, kad galėtumėte mėgautis visu paniravimo mišinio skoniu. Tačiau bet kuriuo atveju galite patiekti labai skanų ir tinkantį padažą.
Sumaišykite ištirpintą sviestą, smulkiai tarkuotą parmezaną, pusės citrinos ir apelsino sultis. Prieskonių galite dėti pagal skonį. Jei svečiai nemėgsta sausų sparnelių, 10 minučių pamirkykite sparnelius šiame padaže ir tada patiekite ant stalo.
Neįprastai skaniai paniruoti vištienos sparneliai