pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos sparneliai orkaitėje su majonezu

Vistienos sparneliai orkaiteje su majonezu

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “traskus vistienos sparneliai orkaiteje” rasta receptų 1000Traškūs vištienos sparneliai orkaitėjePatys skaniausi vištos sparneliai orkaitėje

Puikieji vištos sparneliai ir dviejų rūšių marinatas

Mano naudojamas medus kietokas, tai aš imu puodą, kabinu riebų šaukštą medaus, jį pašildau ant ugnies, kad pasileistų, ir ten sudedu visus kitus ingredientus, imbierą sutarkuoju, česnaką sutrinu.

Ir į tą šiltą marinatą merkiu vištos sparnelius, gerai pamasažuoju ir leidžiu pasimarinuoti – geriausiai per naktį, bet iš tiesų, užtenka ir poros valandų. Pagal health and safety, tai nei šilto marinato negalima pilti ant jų, nei laikyti lauke, bet aš taip darau ir niekas nenumirė… tfu tfu tfu, kaip sakant… Taigi, keletą valandų, jei ne šaldytuve ir bent keturias valandas, jei šaldytuve.

Marinatas skystokas, tai gali tekti pamaišyti keletą kartų jį, kad viskas gerai įsigertų.

Reklama41011

Ir vienu, ir kitu būdu, kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių.

Kai jie jau truputį apkepę, tai tada dar marinatu palaistome, pabaigiame kepti.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiAušra parašė:

antrasis marinatas nieko ypatingo, man trūko aštrumo ir išvis skonio, gal viską reikia dvigubinti…? Labai šiaip sau.

Kristina parašė:

Noriu paprieštarauti Aušrai 🙂 gaminau taip pat, buvo tikrai puikus skonis, nedėjau čiliuko, o tikrai buvo super super 10 balų.

Emilia Maria parašė:

Antrasis marinatas jau xxx kartu namuose isbandytas ir beveik visi draugai sito stebuklo paragave prasyte praso recepto! Tik as dedu ne paprasta, o rukyta cesnaka, kurio ir kvapas ir skonis daug ypatingesnis…

Renata parašė:Aš taip pat gaminau su antruoju padažu, tiesiog tobulas receptas.
Ačiū:)Inga parašė:Na, visi bando antraji recepta, o as pabandysiu pirmaji! Ziuresim vakare kaip gausis.
Aciu, Beata :*Audra parašė:o kokia temperatura kepimo ? 200 laipsniu ?Tigrera parašė:Pirmas marinatas super, vaišinau svečius, tai visi labai gyrė 🙂Justas parašė:Gaminau pagal 2 recepta, visai patiko, noreciau pamegint dar iskept ant lauzo 🙂Aistute parašė:

Na ka, Beatule ,bandysim ragausim ,Tavuosius sparniukus su medaus marinatu ir melynąjį dar sūrio padaza darysiu dabar,bet ar tiks ?:)) ir norejau paklausti kur sezamo seklu alieju perki? nes visa tesco perejau neradau..tai imaisiau sezamo seklu pakepinus o dabar pagalvojau,kad man sudegs jos per 40 minuciu 🙁

Traškūs lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje - rodome žingsnis po žingsnio!

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo.

Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius!

Traškiems sparneliams pagaminti tradiciškai reikalingi miltai, tačiau recepte pateiksime ir variantą tiems, kurie miltų vengia arba netoleruoja glitimo. Nes šiuo puikiu skoniu turi mėgautis visi!

Šis patiekalas gali būti puiki šeimos vakarienė (ypač tinka tiems savaitgalio vakarams su vakaro filmu!) arba vakarėlio užkandis - labai patogu, kai svečiuojasi būrys draugų. Išduosiu paslaptį - būtent šiuos sparnelius gaminu visada, kai noriu sužibėti prieš svečius. Juos mėgsta visi, o paragavę dažniausiai klausia recepto.

Traškiems lipniems vištienos sparneliams mums reikės:

Pradedam!

2. Sparnelius sumaišome su miltais. Visi sparneliai turi tolygiai pasidengti.

3. Sparnelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad tarpusavyje nesiglaustų. Tai leis jiems tapti traškiems. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

4. Kai sparneliai artėja link kepimo pabaigos, pasiruošiame padažo ingredientus: sviestą, pomidorų padažą, medų ir čili padažą.

5. Į keptuvę dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname apie 5 minutes, kol padažas sutirštėja.

Receptas, kurį būtina žinoti! Atraskite laiko jį išbandyti!

Man baigėsi džiūvėsėliai, bet vaikai reikalavo iškepti sparnelius, gerai, kad turėjau kitų paniravimo priemonių, todėl noriu pasidalinti šiuo puikiu, mažai kam žinomu receptu.

Apkepti vištienos sparneliai – tai burnoje tirpstantis patiekalas didelei kompanijai. Su jais tikrai įtiksite kiekvienam svečiui. Be to, galite išbandyti labai įdomų jų gaminimo receptą. Sparneliams apvolioti galite panaudodami gana neįprastą ingredientą. Kas jis toks yra?

APKEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI

PADAŽO INGREDIENTAI

  • 50 g sviesto
  • 70 g parmezano sūrio
  • Druska pagal skonį
  • Pusė citrinos
  • Pusė apelsino

Originalus patiekalas

PARUOŠIMAS

Sparnelius gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną sparnelį padalinkite į tris dalis ir naudokite tik dvi stambesnes sparnelių dalis. Įsitikinkite, kad ant jų nėra drėgmės pertekliaus.

Nepamirškite, kad sparneliai turi būti sausi. Kad būtų lengviau, galite naudoti šaldymo maišelį. Supilkite į maišelius paniravimo mišinį ir po vieną sudėkite sparnelius į maišelius. Taip kiekvienas gabalėlis bus tolygiai apvoliotas.

Kai visi sparneliai bus apvolioti šiame mišinyje, galėsite juos dėti į orkaitę. Negilų kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite sparnelius. Kepkite juos 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Šiuos sparnelius galėsite valgyti be jokių papildomų padažų, kad galėtumėte mėgautis visu paniravimo mišinio skoniu. Tačiau bet kuriuo atveju galite patiekti labai skanų ir tinkantį padažą.

Sumaišykite ištirpintą sviestą, smulkiai tarkuotą parmezaną, pusės citrinos ir apelsino sultis. Prieskonių galite dėti pagal skonį. Jei svečiai nemėgsta sausų sparnelių, 10 minučių pamirkykite sparnelius šiame padaže ir tada patiekite ant stalo.

Neįprastai skaniai paniruoti vištienos sparneliai