Sekite AML
ANT MEDINĖS LENTELĖS KNYGOS
- All Post
- AML BABY
- AML KALBA
- AML ŠVENTINIAI MENIU
- ANT METALINIŲ GROTELIŲ
- AUGALINĖS KILMĖS | VEGAN
- BE GLIUTENO
- BE KARVĖS PIENO
- BE KIAUŠINIŲ
- GREITA | IKI 30 MIN
- PASAULIO SKONIAI
- PAUKŠTIENA | MĖSA
- PIETŲ DĖŽUTĖ
- PUSRYČIAI
- RIMTI PATIEKALAI
- SALDU
- SALOTOS
- SAVAITĖS PARUOŠTUKAI
- SRIUBOS
- Uncategorised
- UŽKANDŽIAI
- VEGETARIŠKA
- ŽUVIS | JŪRA
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30 min.4. Iškeptus sparnelius perkelkite į dubenį, apliekite dar šiltu padažu ir išmaišykite. Apiberkite sezamų sėklomis, šviežiais žalumynais ir nedelsiant ragaukite.
Receptas paruoštas su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman #kikkomanlithuania
Vištiena kcal – Maistinė Vertė
Vištiena yra populiarus ir sveikas maisto produktas. Ji turi daug baltymų ir mažai riebalų, todėl tinka tiems, kurie rūpinasi savo figūra ir sveikata.
| Vištienos dalis | Kalorijų kiekis 100 g |
|---|---|
| Krūtinėlė | 165 kcal |
| Šlaunelė | 140 kcal |
| Blauzdelė | 110 kcal |
| Sparneliai | 239 kcal |
| Kepenėlės | 144 kcal |
Kaip matome, liesiausia vištienos dalis yra blauzdelė, o riebiausi – sparneliai. Tačiau, nepaisant riebumo skirtumų, vištiena vis tiek išlieka vienu maistingiausių ir naudingiausių maisto produktų.
Vištienoje gausu aminorūgščių, vitaminų grupės B, geležies, cinko, seleno ir kitų vertingų maistinių medžiagų. Valgant vištieną galima papildyti organizmo baltymų atsargas, sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti medžiagų apykaitą.
Nerekomenduojama valgyti perdirbtos, prieskonių prisotintos vištienos. Geriausia rinktis viršytą, troškintą, keptą ar virtą namuose pagamintą vištieną. Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad viščiukų mėsa kaloringesnė nei vištų.
Apibendrinant galima teigti, kad vištiena yra ne tik skani, bet ir naudinga mūsų sveikatai. Tinkamai paruošta ji turi nedaug kalorijų, todėl tinka įtraukti į svorio mažinimo ar palaikymo dietas.
Traškūs lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje - rodome žingsnis po žingsnio!
Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai - tikra klasika. Deja, realybėje kartais nepavyksta išgauti nei sparnelių traškumo, nei padažo lipnumo.
Gaminant pagal šį receptą sparneliai ne tik bus labai skanūs, bet ir itin traškūs. Jie kepami orkaitėje, todėl neprisigers papildomų riebalų. O padažas nuostabiai papildys traškius sparnelius!
Traškiems sparneliams pagaminti tradiciškai reikalingi miltai, tačiau recepte pateiksime ir variantą tiems, kurie miltų vengia arba netoleruoja glitimo. Nes šiuo puikiu skoniu turi mėgautis visi!
Šis patiekalas gali būti puiki šeimos vakarienė (ypač tinka tiems savaitgalio vakarams su vakaro filmu!) arba vakarėlio užkandis - labai patogu, kai svečiuojasi būrys draugų. Išduosiu paslaptį - būtent šiuos sparnelius gaminu visada, kai noriu sužibėti prieš svečius. Juos mėgsta visi, o paragavę dažniausiai klausia recepto.
Traškiems lipniems vištienos sparneliams mums reikės:
Pradedam!
2. Sparnelius sumaišome su miltais. Visi sparneliai turi tolygiai pasidengti.
3. Sparnelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad tarpusavyje nesiglaustų. Tai leis jiems tapti traškiems. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
4. Kai sparneliai artėja link kepimo pabaigos, pasiruošiame padažo ingredientus: sviestą, pomidorų padažą, medų ir čili padažą.
5. Į keptuvę dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname apie 5 minutes, kol padažas sutirštėja.
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
Tokie sparneliai man yra lyg čipsai ar siemkos – vadinti galima kaip tik norisi, bet esmė ta pati: norisi dar ir dar, nes taip skanu, kad sustoti tiesiog neįmanoma. Gal būtent dėl šios priežasties geriausia juos kepti draugų ar šeimos susibūrimams; nes dalintis yra gera, o kai pasidalini, tikėtina, kad dar ir desertui pilve vietos lieka, šypt.
Apie desertus kitąkart, o šįkart – apie dangiško gardumo lipnius česnakinius vištienos sparnelius. Jie minkšti ir sultingi, krentantys nuo kauliukų, pilni sodraus skonio ar aromato.
Savaitgaliui artėjant, dalijuosi receptu ir raginu – išsikepkit! Bus labai, labai skanu!
