pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausi Vištienos Šlaunelių Kepsneliai - Receptai ir Gaminimo Patarimai

Naminis netikras zuikis iš vištienos, su džiovintais pomidorais

2024/03/30 pagal valgome

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Šis naminis netikras zuikis gali būti tiek šventinis patiekalas (tarkime patiektas per Velykas), tiek pradžiuginti per savaitgalio draugų susitikimą. Jį galima gaminti iš įvairiausios mėsos, bet šį kartą rekomenduoju išmėginti variantą iš vištienos. Labai gero papildomo skonio jam suteikia gražiai įsiterpę džiovintų pomidorų gabaliukai. Fantastiškai skanus variantas. … Skaityti toliau

Reikės:

800g vištienos šlaunelių mėsosDruskosPipirų100g džiūvėsėlių50g tarkuoto parmezano50g miltų2 kiaušinių3 šaukštų vandensAlyvuogių aliejaus (ar kitokio)Petražolių

Kepsnius kepiau iš ~800g vištienos šlaunelių mėsos. Mėsos gabalėlius pjaunu pusiau, bus nedideli kepsneliai 😉

Taip paruošiu visus mėsos gabalėlius.

Kai mėsa jau pasimarinavusi, galima kepti.

Į dubenį beriu 100g maltų džiūvėsėlių ir 50g tarkuoto parmezano – sumaišau.

50g miltų beriu į lėkštę.

Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius, pilu 3 šaukštus vandens – suplaku.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir pašlakstau jį alyvuogių aliejumi (tinka ir kitoks aliejus).

Paruoštą mėsos gabalėlį apvolioju miltuose, pamirkau kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėlių – sūrio mišinyje.

Taip paruoštas būsimas kepsnelis keliauja į kepimo skardą su kepimo popieriumi.

Taip paruošiu visus kepsnius – man pavyko 8 😊.

Kepsnelius gausiai pašlakstau alyvuogių aliejumi.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min viršus apačia be vėjelio.

Iškeptus, gražiai apskrudusius kepsnius traukiu iš orkaitės ir pabarstau smulkintomis petražolėmis.

Prie kepsnelių patiekiau labai gardžių ir greitai pagaminamų burokėlių salotų receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/greitos-virtu-burokeliu-salotos/

Vyriškai kompanijai dar išviriau bulvių košės – čia ji labai tiko.

Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai

Lipnūs, karamelizuoti, sultingi ir neįtikėtinai greitai paruošiami vištienos kepsneliai – kas gali būti geriau! Pagrindinis produktas, kuriuo turėsite pasirūpinti iš anksto, tai vištienos šlaunelių mėsa (be odos ir be kaulo), nes kitus ingridientus, tikriausiai jau turėsite namuose. Šis patiekalas reikalauja tiek nedaug pastangų ar meistriškumo, kad paragavę maloniai nustebinsite ir save, ir savo svečius. Dar keli šio recepto privalumai: jokio marinavimo, jokios aptaškytos kaitlentės, tiesiog, apšlakstome mėsą padažu, šauname į orkaitę ir mažiau nei po pusvalandžio mėgaujamės nuostabiu kepsniu ir klausomės jūros komplimentų.

Recepto šaltinis – www.recipetineats.com

Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai

Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: šlaunelės, vištienaPorcijų skaičius: 4
  • 700 g. šlaunelių mėsos (be odos ir kaulų)
Padažui reikės: (1 pastaba)
Orkaitę įkaitinkite iki 220C, su ventiliatorium iki 200C.

Pasirinkite atitinkamo dydžio kepimo skardą, kad tarp mėsos gabalėlių liktų erdvės ir jie nedengtų vienas kito. Skardą keliais sluoksniais išklokite aliuminio folija, po kepimo nereikės galuotis ją šveičiant.

Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Vištienos kepsnelius išdėliokite ant skardos ir šaukštu užpilkite padažą, bet tik ant viršaus, iš apačios nereikia. Panaudokite apie 2/3 padažo, likusią dalį atidėkite. Kepkite 15 minučių.

Ištraukite skardą iš orkaitės ir įjunkite grilio funkciją. Vištieną apšlakstykite susidariusiomis sultimis ir likusiu atidėtu padažu.

Kepkite viršutinėje orkaitės dalyje (apie 20 cm. nuo kaitinimo elemento) 8-10 minučių, kol paviršius gražiai karamelizuosis. Jeigu praėjus 7-8 minutėm matote, kad kepsnelių paviršius neskrunda ir padažas netirštėja, padidinkite kaitrą, bet nuolat stebėkite procesą, nes tikimybė ištraukti svilėsius labai didelė.

Išimkite vištieną iš orkaitės ir prieš tiekiant leiskite keletą minučių pailsėti (neuždengtą). Dėkite į lėkštes ir dosniai užpilkite susidariusiu padažu.

Prie šių kepsnelių tiks bet koks garnyras, galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar, tiesiog, žaliomis salotomis. Mūsų šeimoje mėgstamiausias derinys - basmati ryžiai ir azijietiškos salotos.