Naminis netikras zuikis iš vištienos, su džiovintais pomidorais
2024/03/30 pagal valgomeParuošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Šis naminis netikras zuikis gali būti tiek šventinis patiekalas (tarkime patiektas per Velykas), tiek pradžiuginti per savaitgalio draugų susitikimą. Jį galima gaminti iš įvairiausios mėsos, bet šį kartą rekomenduoju išmėginti variantą iš vištienos. Labai gero papildomo skonio jam suteikia gražiai įsiterpę džiovintų pomidorų gabaliukai. Fantastiškai skanus variantas. … Skaityti toliau
Reikės:
800g vištienos šlaunelių mėsosDruskosPipirų100g džiūvėsėlių50g tarkuoto parmezano50g miltų2 kiaušinių3 šaukštų vandensAlyvuogių aliejaus (ar kitokio)PetražoliųKepsnius kepiau iš ~800g vištienos šlaunelių mėsos. Mėsos gabalėlius pjaunu pusiau, bus nedideli kepsneliai 😉
Taip paruošiu visus mėsos gabalėlius.
Kai mėsa jau pasimarinavusi, galima kepti.
Į dubenį beriu 100g maltų džiūvėsėlių ir 50g tarkuoto parmezano – sumaišau.
50g miltų beriu į lėkštę.
Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius, pilu 3 šaukštus vandens – suplaku.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir pašlakstau jį alyvuogių aliejumi (tinka ir kitoks aliejus).
Paruoštą mėsos gabalėlį apvolioju miltuose, pamirkau kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėlių – sūrio mišinyje.
Taip paruoštas būsimas kepsnelis keliauja į kepimo skardą su kepimo popieriumi.
Taip paruošiu visus kepsnius – man pavyko 8 😊.
Kepsnelius gausiai pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min viršus apačia be vėjelio.
Iškeptus, gražiai apskrudusius kepsnius traukiu iš orkaitės ir pabarstau smulkintomis petražolėmis.
Prie kepsnelių patiekiau labai gardžių ir greitai pagaminamų burokėlių salotų receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/greitos-virtu-burokeliu-salotos/
Vyriškai kompanijai dar išviriau bulvių košės – čia ji labai tiko.

Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai
Lipnūs, karamelizuoti, sultingi ir neįtikėtinai greitai paruošiami vištienos kepsneliai – kas gali būti geriau! Pagrindinis produktas, kuriuo turėsite pasirūpinti iš anksto, tai vištienos šlaunelių mėsa (be odos ir be kaulo), nes kitus ingridientus, tikriausiai jau turėsite namuose. Šis patiekalas reikalauja tiek nedaug pastangų ar meistriškumo, kad paragavę maloniai nustebinsite ir save, ir savo svečius. Dar keli šio recepto privalumai: jokio marinavimo, jokios aptaškytos kaitlentės, tiesiog, apšlakstome mėsą padažu, šauname į orkaitę ir mažiau nei po pusvalandžio mėgaujamės nuostabiu kepsniu ir klausomės jūros komplimentų.
Recepto šaltinis – www.recipetineats.com

Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai
Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: šlaunelės, vištienaPorcijų skaičius: 4- 700 g. šlaunelių mėsos (be odos ir kaulų)
Padažui reikės: (1 pastaba)
Orkaitę įkaitinkite iki 220C, su ventiliatorium iki 200C.Pasirinkite atitinkamo dydžio kepimo skardą, kad tarp mėsos gabalėlių liktų erdvės ir jie nedengtų vienas kito. Skardą keliais sluoksniais išklokite aliuminio folija, po kepimo nereikės galuotis ją šveičiant.
Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Vištienos kepsnelius išdėliokite ant skardos ir šaukštu užpilkite padažą, bet tik ant viršaus, iš apačios nereikia. Panaudokite apie 2/3 padažo, likusią dalį atidėkite. Kepkite 15 minučių.
Ištraukite skardą iš orkaitės ir įjunkite grilio funkciją. Vištieną apšlakstykite susidariusiomis sultimis ir likusiu atidėtu padažu.
Kepkite viršutinėje orkaitės dalyje (apie 20 cm. nuo kaitinimo elemento) 8-10 minučių, kol paviršius gražiai karamelizuosis. Jeigu praėjus 7-8 minutėm matote, kad kepsnelių paviršius neskrunda ir padažas netirštėja, padidinkite kaitrą, bet nuolat stebėkite procesą, nes tikimybė ištraukti svilėsius labai didelė.
Išimkite vištieną iš orkaitės ir prieš tiekiant leiskite keletą minučių pailsėti (neuždengtą). Dėkite į lėkštes ir dosniai užpilkite susidariusiu padažu.
Prie šių kepsnelių tiks bet koks garnyras, galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar, tiesiog, žaliomis salotomis. Mūsų šeimoje mėgstamiausias derinys - basmati ryžiai ir azijietiškos salotos.

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu
Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.
Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.
Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Reklama41011Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.
Kepame ant griliaus:
Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.
IngredientaiPatarimasBūtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.
AlternatyvaJei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiGintarė parašė:Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂
Simona parašė:Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂vilma parašė:Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…
Ingrida parašė:Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?
vika parašė:Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.ulrika parašė:Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.Beata Nicholson parašė:Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.

Pastabos:
- Šis padažas be galo lankstus ir turi daugybę galimų pakaitalų:
- Kečupas - galite pakeisti paprastu pomidorų padažu ar BBQ padažu.
- Rudas cukrus - keiskite baltu cukrumi arba dviem šaukštais medaus.
- Obuolių sidro actas - keiskite balto vyno actu arba ryžių actu.
- Papildomi priedai - jeigu norite aštriau, galite įpilti šlakelį mėgstamo aštraus padažo arba įberti kajeno pipirų. Nebijokite eksperementuoti su prieskoniais, galite įberti džiovintų žolelių (raudonėlis, čiobrelis, žolelių mišinys) arba malto kumino su kalendra.
Foliją skardai iškloti naudojame, tam kad nereikėtų ilgai ir nuobodžiai jos šveisti, nes karamelizuodamasis padažas labai stipriai prikepa ir jokiu būdu nekeičiame jos kepimo popieriumi, nes kepant grilio funkcija jis gali užsidegti.
Padažą pilame tik ant kepsnių viršaus, apatinė dalis visus skonius įgaus antrame kepimo etape, kol karamelizuosis.

