pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Traskios vištienos kulšelės - skanūs receptai ir patarimai

GREITA | IKI 30 MIN

PAČIOS SKANIAUSIOS KREVETĖS KREMINIAME PADAŽE

SUMUŠTINIAI SU KREMINĖMIS KIAUŠINIŲ SALOTOMIS IR SERRANO KUMPIU

VIENOS KEPTUVĖS TOSKANIETIŠKI MAKARONAI SU VIŠTIENA

SUMUŠTINIAI SU KIAUŠINIŲ IR TUNO SALOTOMIS

KFC TWISTER TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU TRAŠKIA VIŠTIENA

SUMUŠTINIAI SU KREMINE SKUMBRĖS UŽTEPĖLE

GREITOS AZIJIETIŠKOS SALOTOS SU GYOZA KOLDŪNAIS

SKREBUČIAI SU LAŠIŠA, KELMUČIAIS IR MARINUOTAIS SVOGŪNAIS

Traskios vistienos kulseles

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “traskios vistienos kulseles” rasta receptų 1000Tako su traškia vištienaKeptos vištienos kulšelės arba sparneliai

Traškios vištienos kulšelės aštriame padaže

Kepti vištienos kulšeles orkaitėje, tai turbūt vienas ekonomiškiausių ir paprasčiausių būdų paruošti sočius pietus ar vakarienę visai šeimynai. Tad mėgstantiems orkaitėje keptas vištienos kulšeles labai rekomenduoju išbandyti šį receptą. Jeigu šeimynoje turite nevalgančių aštraus maisto, tuomet jiems palikite kulšeles be padažo, kadangi taip keptos kulšelės ir be aštraus padažo yra ypač gardžios.

Aštriam (bufalo) padažui pagaminti rinkitės skystą, aštrų, raudoną padažą, be jokių daržovių gabalėlių. Dažniausiai tokie padažai būna meksikietiški, pagaminti aitriųjų paprikų pagrindu. Amerikoje dažniausiai naudoju tokius padažus kaip “Cholula“, “Tapatio“ ar “Valentina“.

P. S. Taip paruoštos kulšelės laaaabai skanios patiektos kartu su mėlynojo sūrio padažu (būtinai išbandykite. ).

Reikės:

7 vištienos kulšelių

8 valg. š. miltų (1/2 cup)

2 valg. š. kukurūzų krakmolo

1 1/3 arb. š. druskos

1/2 arb. š. juodųjų pipirų

1/3 arb. š. sviesto

150 ml skysto, raudonojo, aštraus padažo (Kajeno pipirų, Jelapeno pipirų ar pan.)

>> Jei neturite laiko marinavimui, tuomet visus prieskonius sumaišykite su miltais ir kukurūzų krakmolu, apvoliokite kulšeles mišinyje ir kepkite.

>> Vietoj kulšelių galite naudoti ir sparnelius, tik juos tuomet reikėtų kepti šiek tiek trumpiau.

Jums taip pat gali patikti:

Dalintis:

Kaip Įkeliama.

Jei kas nors vis dar galvoja, kad valgau tik saldumynus – netiesa! Jei kas nors spėja, kad šaldytuve esantį kefyrą naudoju tik puriems keksams kepti… na, tai galėtų būti BEVEIK tiesa, bet ne, nebūtinai! Vis stengiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje“ tasai magiškas balansas tarp SALDU ir SŪRU būtų kuo tolygesnis (nors, akivaizdu, man ne visada pavyksta), o su šiuo receptu dar tikiuosi priartėti ir prie balanso tarp GREITO maisto ir SVEIKO maisto.

Greitas maistas mūsų namuose nėra nei keikiamas, nei uždraustas (balansas!); tikriausiai jau kokius triskart minėjau, kad net vestuvių vakarienę mes valgėme greitojo maisto restorane? Istorija galėtų būti ir ilgesnė bei išsamesnė, bet jei trumpai: JIS greitąjį maistą labai mėgsta, o AŠ vis pabandau atrasti sveikesnių alternatyvų.

Tikrai nesutirštinu spalvų – apsilaižėm pirštus, kaip buvo skanu!

Šias paprastas, bet gardžias improvizacijas įkvėpė „Pieno žvaigždės“ ir jų prekės ženklas „DVARO“. Visada džiaugiuosi galėdama dirbti su prekės ženklais, kuriuos ir be atskiro paraginimo noriai renkuosi į savo kasdienį prekių krepšelį – būtent tokia yra „DVARO“ produkcija. Vertinu ją už kokybę, ilgaamžiškumą ir deklaruojamas vertybes. Ačiū už priminimą, kad norint pagaminti gardžią vakarienę visai nebūtina verstis per galvą – dažnai mažiau yra daugiau, jei tik renkamės kokybiškus ingredientus ir… gaminame tai, apie ką kartu gyvenantys garsiai (!) svajoja jau ne vieną savaitę, šypt.

Jei ir jūs greitojo maisto neišsižadate, o kartais visai mielai „pažaistumėt“ restoraną namuose, – receptas visai nesudėtingas, tikrai labai gardus, ir jau laukia Jūsų dėmesio. Pirmyn!

Atsispausdinti

Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.
Reikalingi ingredientai:
Vištienos kulšelės10 vntAugalinis aliejus1/2 stiklinėsProvanso žolelėsČiobreliaiDžiovintas česnakasMalta saldi paprikaDžiovintos paprikosCukrusDruskaReklama
Gaminimo eiga

1. Paruoškime marinatą. Sumaišykite augalinį aliejų ir visus prieskonius, išskyrus cukrų. Kruopščiai išmaišykite.

2. Atsargiai nuvalykite ir nuplaukite vištienos blauzdeles, tada jas nusausinkite. Dėti į marinatą, išmaišyti ir dėti į šaldytuvą bent 1-1,5 val.

Reklama

3. Vištieną kartu su marinatu uždenkite dangčiu arba folija ir pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio blauzdeles apverskite ir nebeuždenkite dangčiu.

4. Formoje likusį skystį nupilame ir sumaišome su cukrumi. Blauzdeles patepkite ir pašaukite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol paruduos.