pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Skanūs Vistienos Patiekalai

Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje

Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže

Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Klasikinės Cezario salotos su vištiena

Vištieną padruskiname, pagardiname pipirais ir smulkiai tarkuotu česnaku. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame gerai įkaitintoje grilinėje (arba paprastoje) keptuvėje, kol gražiai apskrus, pilnai iškeps, bet nespės išsausėti.

Reklama41011

Konstruojame salotas. Nedidukes romanines salotas pjauname išilgai šerdies į 6-8 dalis. Jei turima romaninė salota didesnė – jos lapus galima plėšyti rankomis ar pjaustyti peiliu į kąsnio dydžio gabalėlius. Salotas ir džiūvesėlius dosniai suvilgome, ištriname Cezario salotų padažu. Salotas patiekiame su kepta vištiena.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiAgnė parašė:

Sveiki,
pirmą kartą padažas pagal receptą gavosi tobulas, antrą kartą labai tirštas. Skonis vis vien puikus. Naudojau gryną alyvuogių aliejų. Ar galėjo būti, kad per daug ar per mažai įpyliau alyvuogių aliejaus, nes nematavau šį kartą? Kaip galima paskystinti, be vandens įpylimo?

Ieva parašė:Tai greiciausiai reikia daugiau aliejaus ipilti
Rašyti komentarą

Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas

Šiam užkandžiui tereikia vos kelių sudedamųjų dalių ir dar šiek tiek atidumo. Pradėkime nuo paprasto, bet labai gardaus vištų kepenėlių pašteto.

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

Galite viską apkepti atskirai keptuvėje arba viename puode. Greičiau bus, jei atskirai keptuvėje apskrudinsite vištienos gabaliukus. Vištieną pasūdome ir pabarstome pipirais. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apskrudiname vištienos gabaliukus iš visų pusių.

Supjaustome svogūnus, morkas, česnaką susmulkiname. Į puodą, kuriame viską troškinsime, pilame aliejų, dedame svogūnus ir lengvai juos pakepiname. Lengvai apskrudusią vištieną taip pat dedame į šį puodą. Dabar tik suberiame ant viršaus morkas, cukijinas, sudedame česnako gabaliukus. Pilame padažą „Tikras italas” ir dar papildomai vandens. Dedame į puodą lauro lapą ir supjaustytas bulves (ant viršaus).

Uždengiame puodą ir viską troškiname ant silpnos ugnies apie valandą arba dedame į orkaitę (160C) ir troškiname ten 1,5 valandos. Pabaigai papildomo aromato ir grožio suteiks sauja smulkiai supjaustytų petražolių ir baziliko.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003Komentarairima parašė:Dingo cukinijos eigoje 😉 Ar nuo manęs tik pasislėpė?Vilma parašė:Gerb. Beata o kodėl neprekiaujate savo el. parduotuvėje šiais padažais? kaip būtu patogu……..Vida parašė:O Mazeikiuose, ar prekiaus kas nors Beatos padazais? Taip knieti isbandyti.Jurgia parašė:O cukiniją reikia apkepti ar ne? Ar ją tiesiog su visomis sviežiomis daržovėmis sudedame?Ingrida parašė:

Sveiki, Beata. Norėjau paklausti ką galima naudoti vietoje padažo, nes deja nėra galimybės jo įsigyti, nes gyvename ne Lietuvoje?

Zivile parašė:

Sveiki, as taip pat noreciau suzinoti kaip butu galima padaza pakeisti nes deja ne Lietuvoje gyvename? Gal yra kas panasaus UK? ACIUKAS

ausra parašė:Indre parašė:

Miela Beata, Kodel neprekiaujate siais nuostabiais padazais ir kituose prekybos centruose? Norisi dazniau isigyti, bet gyvename labai toli nuo visu cia isvardintu IKI 🙁

irma parašė:

Man nuotrauka sukele itarimu. Ar patroskinus 1.5 val orkaiteje mes turesime taip atrodancias cukinijas? Cia nuotraukoje jos atrodo kad patroskintos 5 min…