pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Skanūs Vistienos Patiekalai

Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje

Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže

Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Klasikinės Cezario salotos su vištiena

Vištieną padruskiname, pagardiname pipirais ir smulkiai tarkuotu česnaku. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame gerai įkaitintoje grilinėje (arba paprastoje) keptuvėje, kol gražiai apskrus, pilnai iškeps, bet nespės išsausėti.

Reklama41011

Konstruojame salotas. Nedidukes romanines salotas pjauname išilgai šerdies į 6-8 dalis. Jei turima romaninė salota didesnė – jos lapus galima plėšyti rankomis ar pjaustyti peiliu į kąsnio dydžio gabalėlius. Salotas ir džiūvesėlius dosniai suvilgome, ištriname Cezario salotų padažu. Salotas patiekiame su kepta vištiena.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiAgnė parašė:

Sveiki,
pirmą kartą padažas pagal receptą gavosi tobulas, antrą kartą labai tirštas. Skonis vis vien puikus. Naudojau gryną alyvuogių aliejų. Ar galėjo būti, kad per daug ar per mažai įpyliau alyvuogių aliejaus, nes nematavau šį kartą? Kaip galima paskystinti, be vandens įpylimo?

Ieva parašė:Tai greiciausiai reikia daugiau aliejaus ipilti
Rašyti komentarą