Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu
Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.
Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.
Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Reklama41011Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.
Kepame ant griliaus:
Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.
IngredientaiPatarimasBūtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.
AlternatyvaJei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiGintarė parašė:Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂
Simona parašė:Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂vilma parašė:Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…
Ingrida parašė:Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?
vika parašė:Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.ulrika parašė:Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.Beata Nicholson parašė:Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.
Vištienos marinatas su garstyčiomis. Toks skanus patiekalas, kad nepaliks abejingų!
Receptai
Dažnai susiduriame su tuo, kad mėsa būna sausa ir beskonė. Daugelis mums sako, kad mėsos skonis priklauso nuo marinato. O gal esmė ta, kad pasirinkome netinkamą mėsos ruošimo procesą? Šis vištienos marinatas su garstyčiomis pakeis viską, ką žinojote iki šiol.
Įsivaizduokite, kad garsus virėjas jums atskleidė visas paslaptis. Dabar sumaišant tik keletą žinomų produktų, vištieną paverčiate nerealiai sultinga ir skania mėsa. Kuo šis marinatas ypatingas, netrukus atskleisime.
Kaip pasigaminti vištienos marinatą?
Jums reikės:
Gaminimas:
Įdėkite mėsą į marinatą ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą lėkšte ir ant viršaus uždėkite svorį. Tai leis vištienai gerai išsimarinuoti.
Palaikykite mėsą per naktį, tada kepkite įprastai.
Galite išplėsti marinato ingredientų sąrašą. Pavyzdžiui, ciberžolė ne tik padarys mėsą skanesnę, bet ir suteiks jai auksinę spalvą.
Skonis ir aromatas taps ryškesni, jei į kefyro mišinį bus dedama kalendros, mėtų, šalavijų, čiobrelių, rozmarinų, mairūnų ir bazilikų.
Vištienos marinavimo indas
Kad mėsa išliktų švelni ir sultinga, svarbu ne tik marinatui naudoti Dižono garstyčias, bet ir pasirinkti geriausią indą. Pasirinkite indus, kurie nesioksiduoja: keramikos ar stiklo, nerūdijančio plieno, emalio ar specialaus plastiko.
Nepatariame naudoti aliuminio indų, nes jie oksiduojasi ir suteikia mėsai nemalonų poskonį. Indo dydis taip pat labai svarbus, nes vištiena turi lengvai tilpti.
Kiek laiko marinuoti vištieną?
Vištiena marinuojasi ir kepa kelis kartus greičiau nei, pavyzdžiui, kiauliena. Dėl šios priežasties daugelis pataria laikyti mėsą prispaudus iki 2-3 valandų. Tačiau čia yra keletas niuansų, priklausomai nuo to, kokią paukštienos dalį ketinate kepti.
- Visas paukštis marinuojamas visą naktį.
- Nugara, krūtinėlė ir sparnai – 1–2 valandas.
- Blauzdos ir šlaunys – 2–4 valandos.
Tai yra bendri patarimai, tačiau, kaip rodo praktika, mėsą geriausia palikti šaldytuve per naktį.
SEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Nerealus vištienos marinatas
Galit juoktis, galit netikėti, bet šios sultingos vištienos skonis nerealiai skanus, tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus. Tokio vištienos marinavimo recepto analogų daugybę rasite Internete, tituluojamų "Nuostabus vištienos marinatas", "Neįtikėtinai skani vištiena" ir panašiai. Mano recepto įkvėpimo šalinis - dar 90-tųjų pabaigoje per TV matyta laida, kurioje prancūzas aktorius Gerard Depardieu maždaug panašiai marinavo vištieną pagal savo senelių tradicinį receptą.
Šiame marinate puikiai subalansuoti visi ingredientai - nieko nei pridėsi, nei atimsi. Reguliuokite marinato ingredientų kiekius pagal savo skonį; ragaukite marinatą prieš nardinant į jį vištieną. Geras marinatas yra toks, kuriame negali pasakyti, kokio skonio yra daugiau: garstyčių aitrumo, rūgšties, sūrumo ar saldumo.
"Nerealus vištienos marinatas" tinka kapotai gabalais vištai ruošti, bet kokiai vištienos daliai - su kaulu ar be kaulų. Vištienos krūtinėles rekomenduoju lengvai išmušti - tokios jos geriau prisigers marinato skonio ir keps žymiai greičiau bei tolygiau.
Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai, kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono, geriausiai įkaista ir temperatūrą laiko špižinė keptuvė. Žinoma, skaniausia yra vištiena, kepta virš išdegusių malkų grilio.
| Vištiena marinuojasi 2-12 val. |
Vištiena tik iš orkaitės.
|
